objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 24. julij 2015 ob 06:47

Haaško arbitražno sodišče dela, hvala bogu, naprej. Toda Erjavec bi vseeno moral odstopiti.
... Ampak ne bo, ker ga je že pokril predsednik vlade Miro Cerar. Če pade Karl Erjavec, pade Cerarjeva vlada. In Erjavec je ta hip močnejša politična figura kot - Cerar.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Kljub medijsko-obveščevalnemu razkritju telefonskih pogovorov med zdaj že bivšim slovenskim sodnikom znotraj haaškega arbitražnega tribunala Jernejem Sekolcem in slovensko vladno agentko pri haaškem arbitražnem sodišču Simono Drenik se stvari za Slovenijo "kar dobro" razvijajo. Haaško sodišče, ki odloča o slovenski južni meji s Hrvaško, se je namreč takoj odločilo, da bo delalo naprej, Slovenija pa mora v petnajstih dneh imenovati novega sodnika. Večji del hrvaške politike sicer grozi, da je arbitražnega sporazuma konec, kaj vse bodo za to tudi storili, pa še ni znano.

VLADA NI VEDELA, ZUNANJE MINISTRSTVA PA ...?!

Hkrati je slovenska politika, natančneje Miro Cerar kot predsednik vlade, za reševanje nastalega škandala bliskovito žrtvovala Sekolca in Drenikovo, toda z enako hitrostjo pokrila ministra za zunanje zadeve Karla Erjavca, češ, vlada kakor ni vedela za pogovore (beri kršitve pravil haaškega arbitražnega sodišča), ki sta jih furala Jernej Sekolec in Simona Drenik, prisluškovala in odkrila pa jih je - najverjetneje - hrvaška obveščevalna služba.
Citirano izjavo Mira Cerarja in politično pokritje Karla Erjavca sicer lahko razumemo, saj so se vodilni slovenski politiki očitno sporazumeli, da morajo, menda tako kot Hrvati, "državotvorno strniti svoje vrste", predvsem pa reševati sebe, toda Cerarjeva izjava je netočna. Del Cerarjeve vlade, to je zunanje ministrstvo, je namreč zelo dobro vedel za pogovore med Drenikovo in Sekolcem. To je ne nazadnje potrdil tudi minister za zunanje zadeve Karl Erjavec, ko se je konec aprila na velenjski lokalni televiziji z informacijami iz teh pogovorov celo javno pohvalil. Sicer pa se tudi Simona Drenik ob koncu prvega transkripta sklicuje na ministra (Karla Erjavca).

ERJAVEC OGROŽAL VITALNE SLOVENSKE INTERESE

In zakaj bi Karl Erjavec kot zunanji minister moral odstopiti? Zato, ker je s politično nezrelim blebetanjem na eni od lokalnih televizij razkril del vsebine tajne komunikacije med slovenskim arbitražnim sodnikom in agentko slovenske vlade v Haagu, ki je tudi visoka uslužbenka njegovega zunanjega ministrstva. In se je za nameček pustila ujeti tujim obveščevalnim službam. Pri Karlu Erjavcu gre torej za subjektivno in objektivno odgovornost, saj je kot preveč blebetavi politik in aktualni zunanji minister spravil v resno nevarnost slovenske strateške interese, celo ozemlje.
Šlo je za en tak tipičen primer, ko je zunanji minister Erjavec zaradi lastnih notranjepolitičnih pozicij neposredno ogrožal vitalne slovenske interese.
Sicer pa politična higiena že nekaj časa dobesedno zahteva odstop tega zunanjega ministra - Karla Erjavca. Spomnimo se samo razvpitega primera nekdanjega slovenskega veleposlanika v Avstraliji Milana Balažica, pa nezakonitega odpuščanja nekdanje slovenske veleposlanice v Sarajevu Nataše Vodušek, potem afere, povezane s "proruskim" slovenskim veleposlanikom na sedežu Nata v Bruslju Andrejem Benedejčičem, pa tiste bizarne sodne sage pred ljubljanskim sodiščem zaradi pralnega stroja hčerke Karla Erjavca in bivše smučarke Špele Pretnar, kjer se je po svoje pokazal tudi ministrov značaj, predvsem pa stanja, v katerem se je danes znašla slovenska zunanja politika. Ko imamo škandal v Haagu, sredi ukrajinske vojne predsednika ruske vlade Dimitrija Medvedjeva ob kapelici pod Vršičem, Laibach pa nastopa v Severni Koreji.

OPOMNIK ZA STOLTENBERGA - SLOVENIJA NAJBOLJ PRORUSKA!

Po naših zanesljivih informacijah je imel generalni sekretar zveze Nato Jens Stoltenberg ob nedavnem obisku v Sloveniji v opomniku za obisk med drugim zapisano, da je Slovenija "najbolj proruska država znotraj Evropske unije". Toliko za ilustracijo, kje nas "zunanjepolitično" ta hip vidijo naši zahodni zavezniki.
Mimogrede, to, da Laibach odhaja v Severno Korejo, je res sramota. Čeprav Laibachovci trdijo, da tamkašnjega režima ne podpirajo. Aja, zakaj pa mislijo, da jih tisti režim pusti v državo ...?! Zato, ker ga objektivno reklamirajo. Brez dovoljenja severnokorejskega diktatorja krvavih rok Kima Džonga Una člani skupine Laibach nikoli ne bi mogli prestopiti severnokorejske meje. Ampak pri Laibachu je pod krinko alternativne kulture itak vedno šlo zgolj za politiko.
Zunanjemu ministru Erjavcu se ob izbruhu arbitražne megaafere ni zdelo nujno potrebno niti, da bi nemudoma končal svoje francoske počitnice pod Mont Blancom. Menda naj bi to storil danes, če bo. Ampak verjetno bo, saj se mu mudi na slovesnost pred Rusko kapelico pod Vršičem. Ve pa, da ga Miro Cerar mora pokriti, sicer pade Cerarjeva vlada. Ta hip je namreč Erjavec bistveno močnejša lokalna politična figura kot Cerar.
To je ta naša slovenska politična higiena (beri: folklora).

IN SPET SE MORAMO ČUDITI SLOVENSKIM MEDIJEM

Zato se spet čudim medijem, da odstopa Karla Erjavca - ne zahtevajo. Ker mediji ne bi smeli privoliti v preživetveno tezo (nagon) politikov, da je treba strniti vrste. Časnik Dnevnik je sprva nekaj malega na to - odhod Erjavca - namignil (novinar Aleš Gaube), potem pa so se hitro povlekli nazaj, na politično linijo. Na Delo (Zoran Potič & Co.) tukaj ni sploh mogoče računati, oni so vedno dosledno provladni medij. Presenečajo pa Finance, ki Erjavca podpirajo in branijo. Češ, tudi Barack Obama ni odstopil, ko se je razvedelo, da so ameriški obveščevalci prisluškovali nemški kanclerki Angeli Merkel, in tudi Merklova ni odstopila, ko se je razvedelo, da so ji prisluškovali Američani. Povsem abotna primerjava, ki z našim primerom Karla Erjavca nima prav nobene zveze, pove pa veliko o medijih oziroma Financah ...
No, jutri pa tudi o tem, kaj se je okoli Simone Drenik dogajalo v Slovenski obveščevalno-varnostni agenciji Sova, kakšno obveščevalno funkcijo si želi bivši direktor Sove in LDS Iztok Podbregar in zakaj je nekdanji znani vojaški obveščevalec Anton Peinkiher ob izbruhu arbitražne afere tako ostro napadel Mira Cerarja in sedanjega direktorja Sove Zorana Klemenčiča ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

igor hauptman

2019-07-15 20:21:11


Takole, Istok Potočnik glede dokazov o neprimernosti bankirja za direktorski stolček na MK. Kandidat mora v postopki izbire predložiti dokaze le o tem, da izpolnjuje razpisne pogoje, med drugim dokazilo o nekaznovanosti. Požarju za oceno, za kakšnega kandidata gre ni potrebno predlagati prav nobenih dokazov. O njegovi primernosti je mogoče soditi predvsem na podlagi dosedanjih referenc, ki očitno izhajajo predvsem iz bančništva. O teh referencah pa lahko le ugibamo. Če mene vprašate, seveda me ne bo nihče, so le te že zaradi njegovega položaja v času kopanja enormne bančne luknje ( že druge v 20. letih) nadvse sporne. Da ni prav nič odgovoren zanjo se lahko pohvali, kot tudi vsi ostali bančniki v vseh bankah, ki so jih sanirali slovenski davkoplačevalci. Niti eden od njih ni pravnomočno obsojen zaradi nevestnega dela, kar zaradi nenormalno visokih dokaznih standardov v naši kazenski zakonodaji ni prav nič izjemnega. Je pa zaradi tega izjemna naša država.Da gre za spornega kandidata je jasno tudi iz tega, da je imela Šarčeva vlada do sedaj z njim očitne težave. O poteku postopka zoper Iztoka Gornika ne morem soditi, verjetno se v resnici do sedaj ni končal niti še preiskovalni postopek. Vendar dokler še ta ni zaključen, nekako nenaivno pričakujem, da po tem postopek ustavljen pa je popolnima neprimerno, da se o takem kandidatu vlada sploh pogovarja. In zakaj, Istok Potočnik po vašem mnenju bi moral ravno ta sporna oseba ponovno odločati o premoženju države. Ugibam. Zato ker bo nalogo opravil v interesu tistega, ki ga ves čas forsira in to ni nujno ravno minister Počivalšek. Ali pa ima toliko močnega strica, ki bo zanj pač poskrbel. Naj bo dober in poskrbi še za delavke ARUMA, zadnje metamorfoze bivše MURE, ki so ravno danes dokončno ostale brez službe. Še brezplačen nasvet. Naj gre dotični gospod za nekaj časa delat še za bančni šalter, ki ga verjetno sploh še ni videl, kot še mnogo naših "uspešnih" bančnikov.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Haaško arbitražno sodišče dela, hvala bogu, naprej. Toda Erjavec bi vseeno moral odstopiti.