objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 28. julij 2015 ob 06:41

Veronika Stabej, Erjavec in njegova Vlasta Vivod. To je bil napol zasebni trikotnik v Parizu.
Sprenevedanje. Ministrstvo za zunanje zadeve je kazensko ovadeni slovenski veleposlanici v Parizu mandat zdaj res skrajšalo, toda prej ga je zunanji minister Karl Erjavec - podaljšal za dve leti!
Bojan Požar

Odpri galerijo

Trikotnik v Parizu, kot ga je opisal že Milan Balažic: Erjavec, Vlasta Vivod in Veronika Stabej.
Veronika Stabej končuje svojo diplomatsko, politično in uradniško kariero. Včeraj so namreč v javnost prišli podatki posebnega nadzora ministrstva za zunanje zadeve nad delom slovenskega veleposlaništva v Parizu, ki ga je Stabejeva kot veleposlanica vodila od septembra 2010, in podrobnosti kazenske ovadbe, potem ko se je Veronika Stabej že pred časom znašla v policijski preiskavi. Stabejeva naj bi kradla proračunski denar, zlorabljala službene kartice in vozila ter ponarejala listine.
Zakaj je slovenska javnost to izvedela šele po nekaj mesecih, pa nekoliko kasneje.

ŠEPET SEDMEGA DNE: OD DRNOVŠKA DO LUCUJA

Veronika Stabej namreč ni čisto navadna uradnica ali diplomatka, ki bi kakor naključno postala veleposlanica v Parizu. Za seboj ima namreč tudi dolgo "politično kariero". Bila je tiskovna predstavnica pokojnega predsednika vlade Janeza Drnovška, direktorica Urada za komuniciranje med vlado Boruta Pahorja, ves čas pa tudi ljubljenka družabnega kronista Aleksandra Lucuja - Luca in njegove časopisne rubrike Šepet sedmega dne, v kateri je Veroniko Stabej povzdigoval med višave. Ko je bila Stabejeva prvič veleposlanica v Kanadi, je rodila hčerko, katere oče naj bi bil - po pripovedovanju naših virov z zunanjega ministrstva - neki madžarski diplomat.
Da je ministrstvo za zunanje zadeve (lahko) tako dolgo prikrivalo informacije o nepravilnostih in kaznivih dejanjih Veronike Stabej (mediji so jih lahko objavili šele po tem, ko so to dosegli prek informacijske pooblaščenke), ne gre pripisati samo njenemu političnemu pedigreju (spomnimo, ko je šlo za podobne nepravilnosti pri nekdanjem veleposlaniku Petru Rebercu, pred leti glavnem tajniku SKD, stranke Slovenskih krščanskih demokratov, je taisto zunanje ministrstvo medijem vse informacije takoj in brez težav - posredovalo), ampak tudi ali predvsem napol zasebni navezi, ki se je ustvarila med Stabejevo, ministrom za zunanje zadeve Karlom Erjavcem in šefinjo njegovega kabineta Vlasto Vivod. Na to navezo je že septembra lani prvi javno resno opozoril odpoklicani slovenski veleposlanik v Avstraliji in na Novi Zelandiji Milan Balažic, ki je takrat tudi dejal, da Vlasta Vivod (ministru) Karlu Erjavcu "zvesto sledi iz intimnih razlogov". Balažič je takrat še povedal, da je Vlasta Vivod, ki naj bi dejansko vodila zunanje ministrstvo, svoji hčerki uredila bivanje v državni rezidenci v Parizu.

MILAN BALAŽIC JE IMEL PRAV

Ko smo objavili Balažičeve navedbe, je zunanje ministrstvo sprva zahtevalo, naj članek umaknemo, kar smo seveda zavrnili. Potem pa so navedbe Milana Balažica o intimni povezavi med Erjavcem in Vivodovo zanikali ter označili za "izmišljene in nesramne", niso pa več mogli prikriti bivanja hčerke Vlaste Vivod v pariški diplomatski rezidenci pod vodstvom Vernike Stabej.
So pa to bivanje uradno pojasnili takole: "Slovenska veleposlanica Veronika Stabej je hčerko gospe Vivod angažirala kot varuško svojega otroka na osnovi njunega medsebojnega poznanstva. Namestitev in plačilo za čas, ko je - hčerka Vlaste Vivod - opravljala delo varuške, to je od septembra 2013 do februarja 2014, je v celoti prevzela veleposlanica osebno. Zaradi navedenega niso bila iz državnega proračuna namenjena nikakršna sredstva."
No, od včeraj se uradno ve, da je Veronika Stabej za svoje osebne potrebe zajemala sredstva iz državnega proračuna.

MINISTRSTVO SE SPRENEVEDA. MANDAT SO JI CELO PODALJŠALI!

Takrat se je izvedela tudi pomenljiva podrobnost, ki dodatno pojasnjuje tesno navezo med Stabejevo, Vivodovo in Erjavcem. Zunanji minister je namreč Stabejevi podaljšal veleposlaniški mandat kar za dve leti(!), menda zaradi šolanja njene hčerke. Zato so včerajšnje navedbe zunanjega ministrstva, da so Stabejevi mandat skrajšali, predvsem sprenevedanje in metanje peska v oči javnosti. Res je, da si ji ga zdaj očitno res skrajšali, toda še prej so ji ga podaljšali. Tako ji niso skrajšali "normalnega" štiriletnega veleposlaniškega mandata, ampak so ji samo malo skrajšali precej podaljšanega ...

TUDI EVA ERJAVEC ...?

Na zunanjem ministrstvu je slišati tudi govorice, da naj bi v slovenski rezidenci v Parizu občasno prespala tudi Eva Erjavec, medijsko že kar razvpita hčerka zunanjega ministra Karla Erjavca.

ZA VERONIKO STABEJ MENDA USODNA MIRIAM TERESA MOŽGAN

Izredni nadzor nad delom Veronike Stabej naj bi se začel šele po tem, ko je na veleposlaništvo v Parizu prišla Miriam Teresa Možgan, nekdanja tiskovna predstavnica zunanjega ministrstva, kot namestnica Stabejeve. Kmalu naj bi namreč prišlo do hudih sporov med Stabejevo in Možganovo (kar so naši viri na zunanjem ministrstvu tudi napovedovali) in posledično do uvedbe izrednega nadzora. Na spletni strani slovenskega veleposlaništva v Parizu imena in priimka Veronike Stabej ni več, ampak veleposlaništvo vodi - Miriam Teresa Možgan, kot pooblaščena ministrica in namestnica veleposlanice.
Po navedbah ministrstva za zunanje zadeve pa je Veronika Stabej dobila "opomin pred odpovedjo delovnega razmerja". Samo?!

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Vlasta Vivod Veronika Stabej karl erjavec Janez Drnovšek Borut Pahor Aleksander Lucu Peter Reberc Milan Balažič Eva Erjavec Miriam Teresa Možgan

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Janez Kepic-Kern

2019-10-18 21:08:57


IVAN MAČEK - mene v debato o tisri ex SMC poslanki - ne boš pritegnil, koga drugega neplačanega, nestrankarskega komentatorja - razen mene Janea K. Kerna - pa nna tem ok e-- portalu g. POŽARJA TAKOINTAKO - NI. Nimaš - sogovornikov - a ne vidiš? Z MIHO SKUMARC.AMI sta takointako - ista oseba - IVAN MAČEK=MIHA SKUMARC-AMI- tsti tvoji kloni Istok, Hugo itd. - so a takointako - "tvoj program opuščenih klonov oz. tvojih vzdevkov. Ne blefiraj - saj veš, da ta portal - ni za polemike in zmerjanja kot je to bil dolgo časa OK E- PORTAL NOVE TV. Ta POŽAREPORT OK E-PORTAL -je bolj za objavo osebnih INFO, STALIŠŠČ, ne pa za polemike. Raje nam napiši, v kako tesnem sorodstvenemodnosu - sta bila oče in mama - od realnega IVANA MAČKA. Ti, ki se skrivaš za vzdevkom z imenom tega "realnega grozoviteža Ivana MAČKA -- si, se zdiš - tako javno nezanimiv, da si si moral nadeti tako "negativno reklamni vzdevek". Se zdi. Tista hvalabogu ex SMC poslanka - je paena zadnjih oseb, ki bi mene Janeza Kepic-Kerna - zanimala. Najbolje bo, če odideš - spat. Nihče te ne bo pogrešal. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA P.S. PRECEJ BOLJ OTROČJE" LJUDI- SE - IMAŠ NA ZGORNJI SLIKI. S častno izjemo g. Kovšce. Sploh pa si vsi - to beroči - ZAPOMNITE PREGOVOR moje pokojne - mame, ki je bila ok vzgojiteljica: "ODRASLI T.I. "MOŠK" SO LE NEKOLIKO VEČJI PREDVSEM PA VEČINOMA OD MALIH OTROK - VELIKO S L A B ŠŠ I "otroci".Vse negativne lastnosti otrok - imajo - močno potencirani. Luštnosti - malih otrok - pa "ODRASLI OTROCI=DEDI" takointako nimajo - nič večč. Sliko moj ok mame - si lahko ogledaš na mojem e-portalu "SLOVENIANA", NA: sloveniana.si. Pleše z dvema vnukoma.
Janez Kepic-Kern

2019-10-18 16:26:05


"PRAVNICA-PREŠUŠTNICA" SLOVENSKI PRAVNIKI, NJIH morebitna "PREŠUŠTVA", NJIH ZVESTOBA "ZAKONSKIM" ZAVEZAM itd.?! Osebno pričevanje: Janez KEPIC-KERN. - sem bil več desetletij tudi - zelo aktiven-vsak vikend - družabni ok, zaželen PLESALEC. SPODAJ PODAJAM RESNIČNO ZGODBO O MOJI NAJBOLJŠI SOPLESALKI - "PRAVNICI" Ne rečem, da vsem, a pri visokem procentu že takointako "strokovno precej skromnih" slovenskih pravnikov - se zdi - ŠTUDIJ PRAVA NAREDI "IRACIONALNE NJIH VREDNOTE.. Se zdi - vsaj pri nekaterih. - vsem beročim in ostalim - PRIPOROČAM VELIKO MERO OSEBNE PREVIDNOSTI predno se navežete kak bolj resnen, osebni stik s katerimkli, katerokoli PRAVNICO, PRAVNIKOM - šolanim na naših slovenskih pravnih šolah. Ne posplošujem, ampak - spodnji primer je 1000% verodostojen. Moja, v začetku naključna znanka "pravnica ELENA" - res izjemno dobra solo in v paru plesalka iz LJUBLJANE iz ugledne številčne premožne in dobro situirane meščanske družine, z družinskim stanovanjem prav blizu ex PRAVNE FAKULTETE JE BILA V 1970., 1980, 1990 - do leta 2010 ena najbolj "impozantnih" žensk - v Ljubljani - kot npr - znana Sophia LOREN ali sedaj MELANIA TRUMP. Ni delala kot pravnica - pač pa v turizmu. Toplo, bujno, skladno postavno - ELENO - IMPOZANTNO ŽENSKO, s kakršno se moški - lahko - "postavlja - pred drugimi moškimi in v družbi si je zaželel imeti za SVOJO ŽENO - eden najbolj priznanih ZDRAVNIKOV - v LJ. In? Ni bilo težav: IMPOZANTNA ELENA - praktičnega razmišljanja - se je poročila z njim. Takoj je rodila otroka - lepo skrbela zanj. Vse pa se je zapletlo, ko je IMPOZANTNA - ELENA - začela delati v turizmu. Z leti je namreč IMPOZANTNA ELENA - postajala še bolj lepo, skladno bujna, samostojna vedra in družabna, predmet poželenja -vseh moških. Tudi sama se je spremenila v veliko - "ljubiteljico moških" - tudi v praksi. To je seveda povzročilo težave v njenem zakonu - s tistm ok, a nič družabnim zdravnikom. Ampak ! Pravnica ELENA - ni nič komplicirala. Rekla je: "POSLUŠAJ - MOŽ ! Jaz poročila s teboj - sem se. Ampak: ZVESTOBE - TI PA NISEM OBLJUBILA" Čisto zares je tako rekla: sem bil zraven, ko je to "veličastno" ex možu- oznanila po telefonu. Seveda je sledila LOČITEV, ki je trajala cca 20 let, delitev premoženja itd. - s čimer se IMPOZANTBNA Elena niti najmanj ni obremenjevala, saj ji še zdaj pri nje 60 letih - ne manjka - občudovalcev, ljubčkov itd. Le nje ex MOŽ , OK ZDRAVNIH - nikakor ne more doumeti. kako je ŽENSKA - PRAVNICA - lahko ? Takšna. L.R. Ex ok knjižničar, ok družabni plesalec itd. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA P.s. Zgodba je - absolutno - resnična. ELENA - je nezlobna, nekaznova, prijetna, le skrajno egocentrična oseba. PRAVNICA. Zdaj ivi samostojno obkrožena z množico občudovalcev. privlačna. PRAVNCA. Pač. Kdo bi razumel - slovenske PRAVNIKE? Da niti ne govorim o - "PRAVNICAH"

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Veronika Stabej, Erjavec in njegova Vlasta Vivod. To je bil napol zasebni trikotnik v Parizu.