objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 30. julij 2015 ob 06:28

Novega haaškega sodnika Abrahama ni pogruntal Miro Cerar, ampak Milan Brglez
In kako taktizira premier okoli Karla Erjavca? Pustimo ga še nekaj časa, da ne bomo delovali še bolj krivi za arbitražno blamažo, naj se potopi sam s svojimi izjavami ... Desus ne bi nikoli zapustil leve vlade.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Novega slovenskega haaškega arbitražnega sodnika Ronnyja Abrahama ni pogruntal predsednik vlade Miro Cerar, ampak predsednik državnega zbora Milan Brglez, pravijo naši viri iz vladne koalicije.
To je bil Brglezov scenarij oziroma poteza, ki jo je slovenski sodnik na Evropskem sodišču za človekove pravice Boštjan M. Zupančič označil celo kot "fantastično", ključen pa je nekajurni ponedeljkov pogovor med Brglezom in Cerarjem, pripovedujejo isti viri.

ERJAVCA LAHKO ZAMENJA PREMIER - LEVE VLADE

Kar se tiče zunanjega ministra Karla Erjavca in njegovega odstopa, naj bi Cerar, vsaj po nekaterih naših informacijah, taktiziral takole: če Erjavca umaknem zdaj, bi to pomenilo še večje priznanje slovenske krivde za blamažo bivšega slovenskega arbitražnega sodnika Jerneja Sekolca in agentke slovenske vlade Simono Drenik. Po drugi strani lahko Erjavca pustimo vsaj še nekaj časa, tudi zato, ker se zdaj, ko misli, da je že rešen, iz dneva v dan bolj blamira s svojimi izjavami.
Pri tem naj bi bilo Miru Cerarju kar jasno, da Karla Erjavca premier levosredinske vlade pač lahko zamenja, saj si Desus večinsko nikoli ne bi drznil zapustiti leve vlade ali povzročiti padca levosredinske vladne koalicije ter tvegati nove volitve in zmage Janeza Janše. Spomnimo, tudi ko je bil predsednik vlade Borut Pahor in je Erjavec padel kot minister za okolje, zaradi odločitve računskega sodišča (kar naj bi, vemo, prek tedanjega predsednika računskega sodišča in sedanjega evropskega poslanca Igorja Šoltesa dosegel takratni prvak stranke Zares Gregor Golobič) ali tako imenovanih kant za smeti, je Desus lepo, mirno in disciplinirano ostal znotraj Pahorjeve leve vlade. In čeprav je Karl Erjavec tudi takrat grozil z odhodom iz koalicije, se je tudi on potem hitro pomiril ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Istok Potočnik

2019-07-21 08:00:03


Nič.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Novega haaškega sodnika Abrahama ni pogruntal Miro Cerar, ampak Milan Brglez