objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 31. julij 2015 ob 06:32

Nov mehurček za Erjavca iz Pariza. Stabejeva naj bi državno rezidenco oddajala študentom.
Še naprej se dela Francozinjo. Po nepreverjenih informacijah naj bi odhajajoča slovenska veleposlanica pariško službeno stanovanje med dopustom oddala ljubljanski študenti za - 100 evrov.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Iz Pariza prihaja nov milni mehurček za zunanjega ministra Karla Erjavca. Odpoklicana slovenska veleposlanica Veronika Stabej naj bi "svoje" pariško službeno stanovanje oziroma diplomatsko rezidenco oddajala študentom - za plačilo.
Po sicer še nepreverjenih informacijah naj bi Stabejeva diplomatsko stanovanje oddala za prihodnjih štirinajst dni (dva tedna), ko naj bi bila uradno na dopustu (veleposlaniški mandat ima namreč do 31. avgusta), in sicer slovenski študentki mednarodnih odnosov A. G. G. (ime in priimek sta znana avtorju teh vrstic), ki naj bi pred tem na pariškem veleposlaništvu opravljala pripravništvo. Stabejeva naj bi ji za najemnino državnega stanovanja zaračunala 100 evrov, pri čemer naj bi tudi vedela, da bo v stanovanju bivalo več študentov, saj omenjena študentka po navedbah naših virov v Pariz ne potuje sama.
Naši viri z zunanjega ministrstva pravijo, da se Veronika Stabej kljub izbruhi afere očitno še naprej dela Francozinjo in vztrajno krši pravila diplomatske službe in zunanjega ministrstva ter se finančno okorišča na račun davkoplačevalcev.
Medtem pa minister Karl Erjavec vse to banalno opravičuje z mehurčki ali napadi nasprotnikov, ki naj bi ga hoteli spodnesti z mesta ministra za zunanje zadeve, on pa se kakor ne da in ne bo odstopil ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

igor hauptman

2019-07-15 20:21:11


Takole, Istok Potočnik glede dokazov o neprimernosti bankirja za direktorski stolček na MK. Kandidat mora v postopki izbire predložiti dokaze le o tem, da izpolnjuje razpisne pogoje, med drugim dokazilo o nekaznovanosti. Požarju za oceno, za kakšnega kandidata gre ni potrebno predlagati prav nobenih dokazov. O njegovi primernosti je mogoče soditi predvsem na podlagi dosedanjih referenc, ki očitno izhajajo predvsem iz bančništva. O teh referencah pa lahko le ugibamo. Če mene vprašate, seveda me ne bo nihče, so le te že zaradi njegovega položaja v času kopanja enormne bančne luknje ( že druge v 20. letih) nadvse sporne. Da ni prav nič odgovoren zanjo se lahko pohvali, kot tudi vsi ostali bančniki v vseh bankah, ki so jih sanirali slovenski davkoplačevalci. Niti eden od njih ni pravnomočno obsojen zaradi nevestnega dela, kar zaradi nenormalno visokih dokaznih standardov v naši kazenski zakonodaji ni prav nič izjemnega. Je pa zaradi tega izjemna naša država.Da gre za spornega kandidata je jasno tudi iz tega, da je imela Šarčeva vlada do sedaj z njim očitne težave. O poteku postopka zoper Iztoka Gornika ne morem soditi, verjetno se v resnici do sedaj ni končal niti še preiskovalni postopek. Vendar dokler še ta ni zaključen, nekako nenaivno pričakujem, da po tem postopek ustavljen pa je popolnima neprimerno, da se o takem kandidatu vlada sploh pogovarja. In zakaj, Istok Potočnik po vašem mnenju bi moral ravno ta sporna oseba ponovno odločati o premoženju države. Ugibam. Zato ker bo nalogo opravil v interesu tistega, ki ga ves čas forsira in to ni nujno ravno minister Počivalšek. Ali pa ima toliko močnega strica, ki bo zanj pač poskrbel. Naj bo dober in poskrbi še za delavke ARUMA, zadnje metamorfoze bivše MURE, ki so ravno danes dokončno ostale brez službe. Še brezplačen nasvet. Naj gre dotični gospod za nekaj časa delat še za bančni šalter, ki ga verjetno sploh še ni videl, kot še mnogo naših "uspešnih" bančnikov.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Nov mehurček za Erjavca iz Pariza. Stabejeva naj bi državno rezidenco oddajala študentom.