objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Ponedeljek, 21. september 2015 ob 13:28

Prikrito. Zoran Dragić in Zdovc sprta že na prvi tekmi. Zato je Dragić skoraj šel domov.
Malo je manjkalo, da se Slovencem na minulem evropskem prvenstvu v košarki ni ponovila Južna Koreja. Namesto Katanca in Zahoviča pa tokrat Zoran Dragić in Jure Zdovc.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Na nedavnem evropskem prvenstvu v košarki je malo manjkalo, da se ni ponovila Južna Koreja, namesto Zlatka Zahoviča in Srečka Katanca pa sta bila glavna igralca incidenta tokrat lider naše ekipe Zoran Dragić in selektor reprezentance Jure Zdovc. Ker so njun spor na srečo zgladili ter posledično Zoran Dragić ni zapustil reprezentance in odšel v Ljubljano, so zadevo tudi učinkovito prikrili pred javnostjo. No, vsaj do danes.
Spomnimo. Zdovc in vodstvo naše reprezentance sta do zadnjega na tiho upala, da se bo ekipi vendarle pridružil Goran Dragić. Ko je Goran Dragić dokončno odpadel, naj bi se Zoran Dragić sam postavil v bratovo vlogo, za liderja ekipe. Kar pa mu ni najbolje uspevalo, čeprav je, tako pravijo naši viri znotraj Košarkarske zveze Slovenije, "priprave opravil pošteno". Po drugi strani, tako isti viri, pa Zdovc "ne mara močnih individualcev in liderjev".

POČILO NA TEKMI PROTI HRVAŠKI

In potem je počilo že med prvo tekmo proti Hrvaški. Po porazu slovenske reprezentance je Zdovc najbolj kritiziral prav Zorana Dragića, ker naj bi igral "preveč individualno, imel preveč samostojnih akcij, ni bil podrejeni ekipni igri" in tako dalje. Med njim in Dragićem je prišlo do hudega spora (ja, takoj po tekmi s Hrvaško), Zoran Dragić je že hotel zapustiti reprezentanco in se odpeljati v Ljubljano, škandal pa sta preprečila generalni sekretar Zveze Rašo Nesterović in zdaj že bivši vodja reprezentance Matej Avanzo.
Prišlo je do "kompromisa". Jure Zdovc je Dragiću v prihodnjih tekmah namenjal večjo minutažo na igrišču, brez pogostih zamenjav, in Zoran Dragić je na koncu vendarle dosegel svoje, postal je pač najboljši slovenski igralec na prvenstvu. Kljub temu je odnos med Zdovcem in Dragićem skozi celotno prvenstvo ostal zelo slab in hladen.
No, slovenska reprezentanca pa je "dosegla" najslabše mesto doslej (zaradi poraza v osmini finala proti Latviji moramo igrati kvalifikacije za naslednje evropsko prvenstvo leta 2017, smo pa že izpadli iz kvalifikacij za olimpijske igre v Riu de Janeiru prihodnje leto), kar je tudi realna slika trenutnega stanja slovenske košarke.

NA ZVEZI POTIHOMA ŽE IŠČEJO NOVEGA ZDOVCA

Selektorju Juretu Zdovcu pogodba poteče 31. decembra, na Košarkarski zvezi Slovenije pa po naših informacijah potihoma že iščejo novega selektorja, toda pravih, recimo temu kredibilnih, kandidatov menda preprosto ni ...
Kaj pa Zoran Dragić? Poleti so ga na hitro, čez noč, odpustili iz ekipe Boston Celtics, kamor so ga poslali iz Miami Heata. Ker pa je imel veljavno enoletno pogodbo, so mu Bostončani, kot velevajo pravila NBA, izplačali celotno kupnino za sezono 2015 do 2016, kar je zneslo 1,5 milijona dolarjev. Nato so ga kupili Rusi oziroma ruski prvoligaš Himki iz Moskve, kjer je Zoran Dragić za enoletno pogodbo pokasiral 650 tisoč ameriških dolarjev.

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Istok Potočnik

2019-07-21 08:00:03


Nič.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Prikrito. Zoran Dragić in Zdovc sprta že na prvi tekmi. Zato je Dragić skoraj šel domov.