objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 12. oktober 2015 ob 13:29

Cenjena služba na evropskem sodišču, drugič. Bivša zakonca Betetto-Đorđević in LDS v malem.
Takšnega pravosodnega primera še ni bilo. Bivša zakonca z vrhovnega sodišča kandidirata za isto službo v Strasbourgu.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Nina Betetto in Miodrag Đorđević. Bivša zakonca, ki se potegujeta za isto službo v tujini.
Pri današnjem članku z naslovom Cenjena služba na evropskem sodišču. Politična izbranka (trde levice) je Nina Betetto. smo pozabili dodati še najmanj dve podrobnosti, o katerih smo sicer pred časom že poročali, je pa vsaj ena od njiju, pač glede na novonastale okoliščine pri ponovljenem javnem razpisu za močno zaželeno funkcijo "slovenskega sodnika" Evropskega sodišča za človekove pravice (ESČP), tako pomenljiva in po svoje tudi usodno značilna za slovensko pravosodje, da jo je treba še enkrat izpostaviti.
Nina Betetto, podpredsednica vrhovnega sodišča, ki po navedbah naših virov in pisanju posameznih medijev velja za "politično izbranko trde levice", ter vrhovni sodnik Miodrag Đorđević sta namreč - bivša zakonca.
Zato njuni kandidaturi znotraj pravosodja ter sodniških hodnikov in pisarn že sprožata številne komentarje in reakcije, od bolj ali manj pritajenega hihitanja do cinizma, a hkrati dokazujeta, kako močno personalno je danes povezan in prepleten vrh slovenske sodne nomenklature.

BETETTO SREDI LDS - V MALEM

Po drugi strani ni mogoče spregledati dejstva, da je Nina Betetto članica sveta za pravna vprašanja pri Evropskem centru za reševanje sporov, ki ga je ustanovila propadla političarka Katarina Kresal in kjer so zdaj zaposleni Kresalova, bivši pravosodni minister, nekdanji predsednik ljubljanskega okrožnega sodišča in (no, spet bivši) visoki politik LDS Aleš Zalar ter nekdanji generalni tajnik stranke LDS - Uroš Petohleb.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Miodrag Đorđević nina betetto ESČP Katarina Kresal Aleš Zalar Uroš Petohleb LDS

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Cenjena služba na evropskem sodišču, drugič. Bivša zakonca Betetto-Đorđević in LDS v malem.