objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Sobota, 7. november 2015 ob 06:12

Vojsko trese škandal leta. Slovenski častnik (ali celo dva) domnevno posilil ameriško častnico.
Posilstvo naj bi se zgodilo v enem od znanih ljubljanskih hotelov po uradnem sprejemu za diplomante West Pointa in drugih ameriških vojaških akademij na Ljubljanskem gradu.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Slovensko vojsko pretresa prikriti vojaško-diplomatski in kriminalni škandal leta, gre pa za informacije, ki so bile doslej strogo zaupne. Ko smo, denimo, včeraj dopoldne pristojnim v Slovenski vojski in na ministrstvu za obrambo tudi uradno posredovali nekaj vprašanj, povezanih s primerom, nam je eden od tiskovnih predstavnikov Slovenske vojske presenečeno odpisal: "Ta je pa huda ..."
Žal je zgodba resnična.
Zgodilo se je letos poleti. Ameriško veleposlaništvo je v eni od restavracij na Ljubljanskem gradu pripravilo sprejem za diplomante West Pointa in drugih ameriških vojaških akademij iz držav Srednje Evrope, častni pokrovitelj dogodka pa je bil novi ameriški veleposlanik v Ljubljani Robert Hartley.
Po doslej zbranih informacijah naj bi eden od slovenskih častnikov po sprejemu skupaj z ameriško častnico odšel v lokal Guinness Pub, kjer naj bi se zabavala (in pila) naprej. Potem naj bi jo spremljal v enega od znanih ljubljanskih hotelov, kjer naj bi se kasneje zgodilo posilstvo.
Po drugih informacijah naj bi častnico (spet domnevno) posilila dva slovenska častnika. Ameriška častnica pa naj bi, tako vsaj naši viri, posilstvo prijavila šele čez nekaj mesecev.

PREISKUJEJO: JAG, VOJAŠKI KRIMINALISTI IN PU LJUBLJANA

Primer, vsaj po naših dosedanjih informacijah, trenutno preiskujejo slovenski vojaški kriminalisti, ki naj bi ravno prihodnje dni začeli zasliševati vse vpletene častnike, predstavniki ameriškega vojaškega tožilstva JAG (Judge Advocate General) in kriminalisti Policijske uprave Ljubljana.
Da ameriške oblasti "sodelujejo pri preiskavi", nam je včeraj dopoldne uradno potrdilo ameriško veleposlaništvo v Ljubljani, za več informacij pa so nas napotili na slovenske pristojne organe.
Toda Slovenska vojska je bila z odgovorom zelo skopa, pravijo le, da je bila z "omenjeno zadevo sredi oktobra s strani PU Ljubljana, sektorja kriminalistične policije, seznanjena vojaška policija SV". In prosijo, naj se ... "za vse informacije v zvezi s primerom obrnemo na pristojno Policijsko upravo Ljubljana".

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Vojsko trese škandal leta. Slovenski častnik (ali celo dva) domnevno posilil ameriško častnico.