objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 16. november 2015 ob 06:53

Boj za evropsko sodišče. Posebnost 4. kandidatke: ne človekove pravice, ampak prostitucija.
Kdo bo zdaj odpadel na tajnem glasovanju za slovenskega sodnika oziroma sodnico na Evropskem sodišču za človekove pravice: Nina Betetto, Klemen Jaklič, Marko Bošnjak ali Nina Peršak?
Bojan Požar

Odpri galerijo

Bi(bli)ografija Nine Peršak je polna tekstov na temo prostitucije. Obdelala jo je iz vseh vidikov.
Ta teden bodo poslanci državnega zbora odločali o tem, kdo bodo trije slovenski kandidati za novega slovenskega sodnika na Evropskem sodišču za človekove pravice v Strasbourgu, potem ko je že 31. oktobra letos sodniški mandat potekel Boštjanu M. Zupančiču.
Spomnimo, predsednik republike Borut Pahor je na podlagi že tretjega javnega razpisa državnemu zboru tokrat predlagal štiri kandidate, in sicer Nino Betetto, podpredsednico vrhovnega sodišča, Klemna Jakliča, predavatelja na slovitem bostonskem Harvardu, odvetnika Marka Bošnjaka iz znane odvetniške pisarne Čeferin in še četrto kandidatko - Nino Peršak, profesorico na pravni univerzi v Gentu.
Borut Pahor se je za četrto kandidatko najverjetneje odločil zato, ker bi se sicer lahko zgodilo, da bi državni zbor s tajnim glasovanjem določil zgolj dva kandidata, kar bi posledično pomenilo ponovitev celotnega postopka, Slovenija pa bi še nekaj mesecev ostala brez "svojega" sodnika v Strasbourgu. Da bo glasovanje v državnem zboru temeljilo predvsem na podlagi političnih referenc, pa je - verjetno - prav tako jasno. Za kandidatko trde levice velja Nina Betetto in podpreti jo namerava tudi vladna koalicija, kljub številnim očitkom na selekcijski postopek sodnega sveta (kar smo že poročali), ki je Betettovo uvrstil na prvo mesto med kandidati.
In spomnimo. Sodnika ali sodnico šele na koncu, izmed treh kandidatov, ki jih bomo poslali iz Slovenije, na tajnem glasovanju izbere parlamentarna skupščina Sveta Evrope.

JE CERAR RES PRIPRAVLJEN ŽRTVOVATI BETETTOVO?!

No, vlada je potem na ožji seznam kandidatov uvrstila še Nino Peršak, ki naj bi bila, kot pravijo naši viri, "tiha favoritinja" ministra za pravosodje Gorana Klemenčiča, kar pa bi utegnilo znotraj Cerarjeve koalicije vendarle nekoliko pomešati glasovanje. Pred dnevi je bilo namreč slišati govorice, da je predsednik vlade in SMC Miro Cerar pripravljen Betettovo žrtvovati, poleg tega na račun Nine Betetto in njenega odnosa do Evropskega sodišča za človekove pravice veliko resnih pripombe prihaja tudi iz pravne stroke.
Jurija Toplaka, vidnega predstavnika mlajše generacije strokovnjakov na področju javnega in ustavnega prava, je kandidatura Nine Betetto ravno s tega vidika celo presenetila. Pravi, da "Nina Betetto nima občutka za človekove pravice, njeno sojenje in javne izjave pa dokazujejo, da ji je zaščita državnega aparata pomembnejša od človekovih pravic". Poleg tega Nina Betetto ni nikoli podprla odločb ali stališč Evropskega sodišča, ki je ugotavljalo številne kršitve človekovih pravic na slovenskih sodiščih, ampak se je "vedno izgovarjala, da gre za sistemske težave".
Pahor pa je na koncu z ožjega seznama sodnega sveta in Cerarjeve vlade izločil vrhovnega sodnika in bivšega moža Nine Betetto - Miodraga Đorđevića, ki je (na javni razpis se je sicer prijavil že tretjič!) nato očitno izgubil živce in predsedniku republike užaljeno napisal javno "protestno pismo". Đorđevićevo pisanje, v katerem predsedniku republike med drugim očita, da je njega, Đorđevića, s seznama izločil zato, ker ima napačen priimek, in da je politično favoriziral Jakliča in Bošnjaka, ker sta bila kritična do procesa Patria (kjer je šele ustavno sodišče ustavilo sodno agonijo tega primera in ugotovilo kršitve človekovih pravic), pa kaže predvsem na porazno intelektualno in politično stanje duha na vrhu slovenskega sodstva.
Za Klemna Jakliča in Marka Bošnjaka bo v državnem zboru seveda glasovala opozicija, SDS in NSi.

NINA PERŠAK JE SPECIALISTKA ZA - PROSTITUCIJO

Četrta kandidatka Nina Peršak pa tudi ni povsem nepopisan list. Po doslej zbranih informacijah je Peršakova leta 2010 z razvpitim starosto slovenskega kazenskega prava Ljubom Bavconom in politično izjemno agresivnim penologom Draganom Petrovcem pisala raziskavo na temo "Dejavniki cestnega prometa v Sloveniji". Še zanimivejša pa je njena "poklicna specialnost", strokovno se je namreč profilirala kot raziskovalka prostitucije. Ta najstarejši poklic na svetu je Peršakova obdelala tako rekoč iz vseh živih vidikov.
Tako v njeni bi(bli)ografiji, denimo, najdemo članke z naslovom "Viktimalizacija prostitutk in sramotenje izjem: mit o prostitutki žrtvi". Lani je Nina Peršak objavila prispevek "Neformalna ekonomija in krizni časi: ekonomski izzivi in družbeni odziv na prostitucijo". Še pred tem se je ukvarjala z omejevanjem povpraševanja po prostituciji, otroško pornografijo in spolnim "groomingom". V bazi Cobib.si namreč najdemo več sto njenih člankov, med katerimi večinoma prevladuje prostitucija.
Zakaj so takšne, po svoje precej bizarne strokovne reference lahko tako zelo odločilne za njeno kandidaturo sodnice Evropskega sodišča za človekove pravice, pa lahko samo ugibamo ...

				Faksimile članka Nine Peršak na temo Viktimalizacija prostitutk in sramotenje izjem: mit o prostitutki žrtvi. Specialistka za prostitucijo se zdaj poteguje za slovensko sodnico na Evropskem sodišču za človekove pravice (za povečavo kliknite na sliko).<br>
			Faksimile članka Nine Peršak na temo Viktimalizacija prostitutk in sramotenje izjem: mit o prostitutki žrtvi. Specialistka za prostitucijo se zdaj poteguje za slovensko sodnico na Evropskem sodišču za človekove pravice (za povečavo kliknite na sliko).
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
nina betetto klemen jaklič Marko Bošnjak Nina Peršak boštjan m zupančič Borut Pahor goran klemenčič jurij toplak Miodrag Đorđević ljubo bavcon Dragan Petrovec

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Igor Hvala

2019-11-17 13:19:25


Zapisali ste in bi se strinjal z vami, da gre razumeti neprepričljive komentarje glavnega tajnika stranke Dejana Levaniča, ki v morebitnem padcu Hana očitno vidi priložnost za lastne kadrovske apetite. Dodati bi bilo, kot se zelo naglas govori znotraj sd v sodelovanju z Klemnom Žibertom, ki še vedno ni pojasnil izvora pridobljenih sredstev s katerimi si dobesedno kupuje podporo in manipulira znotraj stranke. Vidi se na mestu generalnega sekretarja stranke, Dejan Levanič pa naj bi se pomeril z Jernejem Pikalom. Minogrede kaj pa je pikalo naredil znotrraj sd tako dobrega. Veliko boljša je Andreja Katič v tem primeru. Ima vsaj nekaj znanje.Matjaž Nemec je neprepričljiv. Stranka naj najprej uredi probleme znotraj lastnih vrst in ne išče krivcev zunaj. V mnigih vladah so se imeli možnost dokazali in pojasnijo kaj so naredili za Slovenijo. Mimogrede Klemen Žibert sedi na ministrstvu Jerneja Pikala. Je kdo preveril kaj tam zares počne. Naj bi dobil za uslugo nepremičnine, provizijo za stanovanje Belle vie Tivoli. Do Anje Kopač se lahko sprehodi v copatih.Na Mesarski ulici pa naj bi tudi imel stanovanje.Glede na srednješolsko izborazbo in delovno dobo preverite izvor kapitala. Preverite in naredite revizijo na Ministrstvu za delo 2014 – 2018 kaj v tem obdobju počel Klemen Žibert pri Kopačevi. Povprašajte pri zaposlenih kako naj si je kupil nepremičnine. Alenka Bratušek ga ni želela v svoji vladi in je nemudoma spregledala situacijo in odreagirala. Hloda Žiberta prekladajo iz enega mesta na drugega.Nihče dejansko ne ve posebno vrednost kadra, kot je Klemen Žibert oz. si ne upa javno povedati saj mamut non stop grozi, maipulira in zastrašuje člane, kot lastne talce. Novemberska operacija Žiberta in Levaniča ni uspela, da bi nastavila in zamenjala kompletno vodstvo SD in začasno izrabila Pikala tako se znotra baze širi.
borut rojc

2019-11-17 09:47:37


Ne gre za antijanša koalicijo, pač pa protislovensko, izdajalsko. Vse delajo proti narodu, proti naravi, proti zdravemu človeškemu razumu...Človek, ki se zdi normalen, živi od svojega dela, ne more resno jemati zombijev. To so lahko, kot oni sami, le tisti, z dvema levima rokama, prevaranti, nakladači in bleferji. Takšen, predvsem neuravnovešen tip človeka, mi deluje tudi Vodeb, živeč v nekem svojem svetu... Levica nikoli ne bi izstopila iz pozicije nadkoalicijske stranke, če Šarec ne bi imel zagotovljene podpore drugih strank.Njihovo vlogo je prevzel stari prevarant Jelinčič, ki potrebuje pomoč globoke države v sodnem boju z mlado gospo za njuno skupno premoženje. Kanglico, četudi gratis, vedno rad pristavi tudi Tonin... Le kaj bi ob padcu vlade, zombiji počeli v življenju? Bi moral Mesec še naprej študirati? Kdo bi Tomički poplačal dolgove? Kam bi lahko šel jebiveter Kordiš ali trčeni gospod že po priimku, kateremu Janša leze ven že iz vsake paštete ?Zombiji vseskozi blefirajo. Takšni so večinoma tudi vsi tisti, ki jih podpirajo. Radi živijo lagodno in na račun drugih. V Sloveniji je takšnih, brezskrbno živečih brez obveznosti, vse več...O vaških posebnežih iz LMŠ, tokrat ne bi. Stranka SD ima med vsemi temi, ki kakor vladajo, edina tradicijo, čeprav krvavo. Po logiki razmišljanja partije, bi morali zavladati. Vendar, zločin v očeh stricev iz ozadja je med ljubitelji totalitarnih režimov in simbolov, nadomestila bebavost, mentalna zaostalost, vsesplošna nesposobnost članov. Predsednik Židan je srečen že, ko je sit. V pomanjakanju inteligence in splošne razgledanosti je nujno potrebno aktivirati nekaj zločinskih genov, če hočete, norosti. To se zdi dobitna kombinacija v mafijski deželi. Imamo nekoga, ki združuje te lastnosti.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Boj za evropsko sodišče. Posebnost 4. kandidatke: ne človekove pravice, ampak prostitucija.