objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 20. november 2015 ob 07:01

Skrite povezave predsednika vlade. Cerarjev tihi favorit je bil Marko Bošnjak.
Miro Cerar in Marko Bošnjak se poznata še iz časov študentske bratovščine pod okriljem Službe pravne pomoči za študente, ki jo je v Ljubljani ustanovil danes razvpiti Leonardo Peklar.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Če je dvojni harvardski doktor prava Klemen Jaklič nenavadni poraženec res škandaloznega nočnega tajnega glasovanja v državnem zboru o kandidatih za novega slovenskega sodnika Evropskega sodišča za človekove pravice, v noči iz srede na četrtek, vsaj kar zadeva Jakliča in podpredsednico vrhovnega sodišča Nino Betetto (prvi bi glede na strokovne reference enostavno moral dobiti dovolj poslanskih glasov za uvrstitev na listo treh kandidatov, ki jih država Slovenija pošilja v Strasbourg, Betettova, ker dokazano nima občutka za človekove pravice, pač ne), je največji zmagovalec glasovanja odvetnik Marko Bošnjak, ki je dobil tudi največ glasov - 58 (Betettova 56, Nina Peršak pa 55). Torej šest več, kot jih direktno premore vladna koalicija.
Marko Bošnjak, sicer nekdanji raziskovalec kazenskega pravosodja na Inštitutu za kriminologijo Pravne fakultete v Ljubljani in bivši strokovni sodelavec na ustavnem sodišču, ki je leta 2008 prestopil v odvetniško pisarno Čeferin, na osebno povabilo Aleksandra Čeferina, zdaj pa slovi kot odvetnik Igorja Bavčarja, Franca Kanglerja in številnih drugih znanih Slovencev v kazenskih postopkih in predava kazensko pravo na zasebni evropski pravni fakulteti v Novi Gorici (ki je v solasti odvetniške pisarne Čeferin), se je na razpis za sodnika ESČP prijavil že drugič, potem ko je prejšnji razpis predsednik republike Borut Pahor ponovil.
Toda Bošnjak, tako naši viri, je že pred glasovanjem veljal za tihega favorita predsednika vlade Mira Cerarja. Bošnjak namreč sodi med "skrite povezave" Mira Cerarja še iz časov ljubljanskih "študentskih bratovščin". Gre za niti, ki se ne strgajo, in poznanstva, ki se ne pozabljajo.
V študijskem letu 1989 do 1991 je pod patronatom Študentske organizacije Univerze v Ljubljani (ŠOU) zaživela tako imenovana Služba pravne pomoči za študente (SPPŠ). Šlo je za brezplačno zastopanje študentov pred organi univerze ali posameznih fakultet, študentskih domov in podobno, mesečne nagrade za delo, ki so znašale današnjih sto ali 150 evrov, pa je prispevala ŠOU, ki je pomagala tudi pri pisanju aktov in zakonodaje. Tudi ni šlo za kakšno zakotno pisaštvo ali kaj podobnega, saj so člani Službe pravne pomoči za študente našli ustrezno odločbo vrhovnega sodišča, da to lahko počnejo.
Toda še bolj so zanimiva imena te bratovščine.

OD PEKLARJA DO BOŠNJAKA IN BELIČA

Idejni oče zgodbe je bil Leonardo F. Peklar, kasneje znan kot ustanovitelj družbe Socius, danes pa ga slovensko pravosodje išče z mednarodno tiralico, ker je obtožen pranja (državnega) denarja in utaje davkov. Trenutno menda živi v Dubaju. Toda Peklar naj bi iz študentskega posla kmalu izpregel in se biznisa lotil drugje.
Tako sta prva resna člana postala zdaj že pokojna sodnica Breda Cerar, ki pa ni v sorodu z Mirom Cerarjem, in Martin Jančar, danes sodnik. Tretji član je postal Aljoša Pečan, nekdanji vodilni uslužbenec Mobitela oziroma Telekoma, četrti Matjaž Logar, bivši direktor AMZS, peti, pozor, pa Damjan Belič, ki je nedavno - pod Cerarjem - postal predsednik nadzornega sveta Slovenskega državnega holdinga.
Leto dni kasneje so se tej bratovščini pridružili še Aljoša Štampar, danes odvetnik in mož Anje Strojin Štampar, pravkar izbrane članice uprave SDH, Marko Bošnjak, odvetnik in zdaj še kandidat za sodnika ESČP, Jože Bajuk, donedavnega član nadzornega sveta Pivovarne Laško, Petra, danes že Bošnjak, kot soproga Marka Bošnjaka, Aleksandra Vidovič, danes prav tako odvetnica, in še nekateri drugi izbranci.
Služba pravne pomoči za študente je danes samostojni zavod, prvih deset let pa je bil njihov mentor Miro Cerar, takrat tudi že asistent na ljubljanski pravni fakulteti. Cerar je tudi edini od bratovščine dobival pogodbeno plačilo od ŠOU.

NAKLJUČIJ NI ...

Eden od naših virov, nekdanji član te študentske bratovščine, pravi, da so bili tudi zasebno prijatelji. Tako so se večkrat dobivali v družinski hiši Aljoše Pečana v Planini pri Rakeku, kamor je Miro Cerar prišel s prvo ženo Majo, Leonardo Peklar z Barbaro, Martin Jančar in Breda Cerar sta bila par, Jože Bajuk in Petra Klepec tudi, Marko in Petra (Bošnjak) sta takrat začela hoditi, in vse to so zelo močne osebne povezave, ki še trajajo.
"Naključij ni," pravi naši vir, in zato je (bil) Bošnjak tihi favorit Mira Cerarja ...
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Igor Hvala

2019-11-17 13:19:25


Zapisali ste in bi se strinjal z vami, da gre razumeti neprepričljive komentarje glavnega tajnika stranke Dejana Levaniča, ki v morebitnem padcu Hana očitno vidi priložnost za lastne kadrovske apetite. Dodati bi bilo, kot se zelo naglas govori znotraj sd v sodelovanju z Klemnom Žibertom, ki še vedno ni pojasnil izvora pridobljenih sredstev s katerimi si dobesedno kupuje podporo in manipulira znotraj stranke. Vidi se na mestu generalnega sekretarja stranke, Dejan Levanič pa naj bi se pomeril z Jernejem Pikalom. Minogrede kaj pa je pikalo naredil znotrraj sd tako dobrega. Veliko boljša je Andreja Katič v tem primeru. Ima vsaj nekaj znanje.Matjaž Nemec je neprepričljiv. Stranka naj najprej uredi probleme znotraj lastnih vrst in ne išče krivcev zunaj. V mnigih vladah so se imeli možnost dokazali in pojasnijo kaj so naredili za Slovenijo. Mimogrede Klemen Žibert sedi na ministrstvu Jerneja Pikala. Je kdo preveril kaj tam zares počne. Naj bi dobil za uslugo nepremičnine, provizijo za stanovanje Belle vie Tivoli. Do Anje Kopač se lahko sprehodi v copatih.Na Mesarski ulici pa naj bi tudi imel stanovanje.Glede na srednješolsko izborazbo in delovno dobo preverite izvor kapitala. Preverite in naredite revizijo na Ministrstvu za delo 2014 – 2018 kaj v tem obdobju počel Klemen Žibert pri Kopačevi. Povprašajte pri zaposlenih kako naj si je kupil nepremičnine. Alenka Bratušek ga ni želela v svoji vladi in je nemudoma spregledala situacijo in odreagirala. Hloda Žiberta prekladajo iz enega mesta na drugega.Nihče dejansko ne ve posebno vrednost kadra, kot je Klemen Žibert oz. si ne upa javno povedati saj mamut non stop grozi, maipulira in zastrašuje člane, kot lastne talce. Novemberska operacija Žiberta in Levaniča ni uspela, da bi nastavila in zamenjala kompletno vodstvo SD in začasno izrabila Pikala tako se znotra baze širi.
borut rojc

2019-11-17 09:47:37


Ne gre za antijanša koalicijo, pač pa protislovensko, izdajalsko. Vse delajo proti narodu, proti naravi, proti zdravemu človeškemu razumu...Človek, ki se zdi normalen, živi od svojega dela, ne more resno jemati zombijev. To so lahko, kot oni sami, le tisti, z dvema levima rokama, prevaranti, nakladači in bleferji. Takšen, predvsem neuravnovešen tip človeka, mi deluje tudi Vodeb, živeč v nekem svojem svetu... Levica nikoli ne bi izstopila iz pozicije nadkoalicijske stranke, če Šarec ne bi imel zagotovljene podpore drugih strank.Njihovo vlogo je prevzel stari prevarant Jelinčič, ki potrebuje pomoč globoke države v sodnem boju z mlado gospo za njuno skupno premoženje. Kanglico, četudi gratis, vedno rad pristavi tudi Tonin... Le kaj bi ob padcu vlade, zombiji počeli v življenju? Bi moral Mesec še naprej študirati? Kdo bi Tomički poplačal dolgove? Kam bi lahko šel jebiveter Kordiš ali trčeni gospod že po priimku, kateremu Janša leze ven že iz vsake paštete ?Zombiji vseskozi blefirajo. Takšni so večinoma tudi vsi tisti, ki jih podpirajo. Radi živijo lagodno in na račun drugih. V Sloveniji je takšnih, brezskrbno živečih brez obveznosti, vse več...O vaških posebnežih iz LMŠ, tokrat ne bi. Stranka SD ima med vsemi temi, ki kakor vladajo, edina tradicijo, čeprav krvavo. Po logiki razmišljanja partije, bi morali zavladati. Vendar, zločin v očeh stricev iz ozadja je med ljubitelji totalitarnih režimov in simbolov, nadomestila bebavost, mentalna zaostalost, vsesplošna nesposobnost članov. Predsednik Židan je srečen že, ko je sit. V pomanjakanju inteligence in splošne razgledanosti je nujno potrebno aktivirati nekaj zločinskih genov, če hočete, norosti. To se zdi dobitna kombinacija v mafijski deželi. Imamo nekoga, ki združuje te lastnosti.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Skrite povezave predsednika vlade. Cerarjev tihi favorit je bil Marko Bošnjak.