objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 23. november 2015 ob 07:06

Že tretja prevara Igorja Šoltesa. Da bo šel nad Cvikla in po višjo plačo, je napovedano.
Gre namreč po scenariju, ki ga je v posebnem pismu, objavljenem že 4. junija lani na našem portalu, napovedal insajder. Šoltes bo po šestih mesecih odstopil ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Prejšnji ponedeljek je evropski poslanec Igor Šoltes povedal, da se je prijavil na razpis za slovenskega člana evropskega računskega sodišča. To je storil načrtno in medijsko nadzorovano, prek časopisa Dnevnik, preden bi novica kje drugje izbruhnila nekontrolirano.
Gre za interni razpis na ministrstvu za finance, najnevarnejši Šoltesov nasprotnik na razpisu pa je seveda (do)sedanji slovenski revizor na evropskem sodišču v Luksemburgu, nekdanji razvpiti politik LDS in Socialnih demokratov Milan M. Cvikl.
Igor Šoltes je seveda točno vedel, zakaj mora sam preventivno poskrbeti za kontrolirano medijsko objavo. 4. junija 2014, to je le nekaj dni po volitvah v evropski parlament (25. maja), kjer je bil za evropskega poslanca izvoljen tudi on, je ustanovil svojo stranko - se še spomnite? - imenovano Verjamem. Ustanovitev se je zgodila ob 19. uri v kranjskem hotelu Creina. Stranka Verjamem se je navidezno zgodila iz nič, toda zadaj, v zakulisju, kot smo takrat ugotovili na našem portalu, je stala ekipa nekdanjih politikov študentske organizacije iz Ljubljane, glavni igralec pa je bil bivši študentski poslanec Uroš Novak.

PISMO INSAJDERJA. DANES TAKO, KOT JE TAKRAT NAPOVEDAL.

Na našem portalu smo takrat objavili odmevno pismo insajderja, ki je med drugim zapisal, da naj bi Šoltesa bivši študentski politiki celo izsiljevali. Isto pismo objavljamo tudi danes (v nadaljevanju članka), saj se stvari odvijajo dokaj točno po scenariju, ki ga je napovedal neznani insajder.

				Faksimile pisma insajderja, ki smo ga objavili 4. junija 2014. In danes se stvari odvijajo prlbližno tako, kot jih je takrat napovedal avtor tega pisma (za povečavo kliknite na sliko).			Faksimile pisma insajderja, ki smo ga objavili 4. junija 2014. In danes se stvari odvijajo prlbližno tako, kot jih je takrat napovedal avtor tega pisma (za povečavo kliknite na sliko).
Ta je med drugim zapisal, da naj bi Igor Šoltes kot evropski poslanec odstopil po šestih mesecih(!!!), nato pa bi nadomestna evropska poslanka postala Katarina Košak, zasebna spremljevalka Uroša Novaka. Temnolaska sicer že zdaj dela v Bruslju, kot Šoltesova svetovalka.
No, Šoltes je kmalu po ustanovitvi zapustil stranko Verjamem, zdaj sicer ne odstopa kot evropski poslanec, ampak samo malo bolj sofisticirano odhaja na drugo evropsko delovno mesto, to je na evropsko računsko sodišče, in po vsaj trikrat višjo plačo. Če trenutno kot evropski poslanec zasluži nekaj več kot 6200 evro neto na mesec, bi na Cviklovem mestu zaslužil najmanj 17 tisoč evrov oziroma z dodatki vred okoli 22 tisoč evrov na mesec.
Evropska poslanka namesto Šoltesa pa postane temnolasa Katarina Košak. Kaj se sicer dogaja s stranko Verjamem, ni znano. Verjetno nič, saj je na parlamentarnih volitvah junija lani dobila samo 6800 glasov, preračunljivi Šoltes pa je kot predsednik stranke odstopil dva dni po volitvah in lepo ostal - evropski poslanec v Bruslju.
Slovenskega člana evropskega računskega sodišča formalno predlaga vlada, Cerarjeva stranka SMC pa naj bi podpirala Šoltesa, ne pa Cvikla. Menda zato, ker naj bi bil, kot je prek Dnevnika takoj lansiral Šoltes, "Cviklov nahrbtnik (pre)težak". Tudi zato, ker mu je eden od vodilnih slovenskih strokovnjakov za evropsko pravo Matej Accetto očital, da je v knjigi Prenovljeno pravo Evropske unije del Cviklovega besedila "presunljivo podoben besedilu angleške Wikipedie".
Cvikla naj bi sicer še vedno podpirala stranka SD, vendar Dejan Židan, prvak SD ter minister za kmetijstvo in prehrano, zaradi Cvikla zagotovo ne bo šel v hudo z Mirom Cerarjem. Bi pa živce, če Milan Cvikl ne dobi ponovnega mandata v Luksemburgu, skoraj zagotovo izgubila njegova žena Jerca Legan Cvikl, saj sta se zakonca Cvikl že dodobra navadila prestižnega življenjskega sloga na ravni evropske uradniško-politične elite. Med drugim trenutno obnavljata vilo pod Ljubljanskim gradom, kar smo pred kratkim tudi že poročali.

PRVIČ, DRUGIČ, TRETJIČ ...

Če bo Igor Šoltes res spodrinil Cvikla ter se preselil iz Bruslja v Luksemburg, pa bo to že tretja Šoltesova politična prevara slovenske javnosti (in volivcev) v zadnjem letu dni in pol. Najprej je Šoltes kandidiral za evropskega poslanca, kjer je - kot nov obraz in z veliko podporo mainstream medijev - dobil lepo število glasov, potem je sledila druga prevara s stranko Verjamem, zdaj - tretjič - pa steguje prste po najmanj trikrat višji plači ...
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Igor Šoltes Milan M Cvikl Uroš Novak Katarina Košak miro cerar Matej Accetto Dejan Židan Jerca Legan Cvikl

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Igor Hvala

2019-11-17 13:19:25


Zapisali ste in bi se strinjal z vami, da gre razumeti neprepričljive komentarje glavnega tajnika stranke Dejana Levaniča, ki v morebitnem padcu Hana očitno vidi priložnost za lastne kadrovske apetite. Dodati bi bilo, kot se zelo naglas govori znotraj sd v sodelovanju z Klemnom Žibertom, ki še vedno ni pojasnil izvora pridobljenih sredstev s katerimi si dobesedno kupuje podporo in manipulira znotraj stranke. Vidi se na mestu generalnega sekretarja stranke, Dejan Levanič pa naj bi se pomeril z Jernejem Pikalom. Minogrede kaj pa je pikalo naredil znotrraj sd tako dobrega. Veliko boljša je Andreja Katič v tem primeru. Ima vsaj nekaj znanje.Matjaž Nemec je neprepričljiv. Stranka naj najprej uredi probleme znotraj lastnih vrst in ne išče krivcev zunaj. V mnigih vladah so se imeli možnost dokazali in pojasnijo kaj so naredili za Slovenijo. Mimogrede Klemen Žibert sedi na ministrstvu Jerneja Pikala. Je kdo preveril kaj tam zares počne. Naj bi dobil za uslugo nepremičnine, provizijo za stanovanje Belle vie Tivoli. Do Anje Kopač se lahko sprehodi v copatih.Na Mesarski ulici pa naj bi tudi imel stanovanje.Glede na srednješolsko izborazbo in delovno dobo preverite izvor kapitala. Preverite in naredite revizijo na Ministrstvu za delo 2014 – 2018 kaj v tem obdobju počel Klemen Žibert pri Kopačevi. Povprašajte pri zaposlenih kako naj si je kupil nepremičnine. Alenka Bratušek ga ni želela v svoji vladi in je nemudoma spregledala situacijo in odreagirala. Hloda Žiberta prekladajo iz enega mesta na drugega.Nihče dejansko ne ve posebno vrednost kadra, kot je Klemen Žibert oz. si ne upa javno povedati saj mamut non stop grozi, maipulira in zastrašuje člane, kot lastne talce. Novemberska operacija Žiberta in Levaniča ni uspela, da bi nastavila in zamenjala kompletno vodstvo SD in začasno izrabila Pikala tako se znotra baze širi.
borut rojc

2019-11-17 09:47:37


Ne gre za antijanša koalicijo, pač pa protislovensko, izdajalsko. Vse delajo proti narodu, proti naravi, proti zdravemu človeškemu razumu...Človek, ki se zdi normalen, živi od svojega dela, ne more resno jemati zombijev. To so lahko, kot oni sami, le tisti, z dvema levima rokama, prevaranti, nakladači in bleferji. Takšen, predvsem neuravnovešen tip človeka, mi deluje tudi Vodeb, živeč v nekem svojem svetu... Levica nikoli ne bi izstopila iz pozicije nadkoalicijske stranke, če Šarec ne bi imel zagotovljene podpore drugih strank.Njihovo vlogo je prevzel stari prevarant Jelinčič, ki potrebuje pomoč globoke države v sodnem boju z mlado gospo za njuno skupno premoženje. Kanglico, četudi gratis, vedno rad pristavi tudi Tonin... Le kaj bi ob padcu vlade, zombiji počeli v življenju? Bi moral Mesec še naprej študirati? Kdo bi Tomički poplačal dolgove? Kam bi lahko šel jebiveter Kordiš ali trčeni gospod že po priimku, kateremu Janša leze ven že iz vsake paštete ?Zombiji vseskozi blefirajo. Takšni so večinoma tudi vsi tisti, ki jih podpirajo. Radi živijo lagodno in na račun drugih. V Sloveniji je takšnih, brezskrbno živečih brez obveznosti, vse več...O vaških posebnežih iz LMŠ, tokrat ne bi. Stranka SD ima med vsemi temi, ki kakor vladajo, edina tradicijo, čeprav krvavo. Po logiki razmišljanja partije, bi morali zavladati. Vendar, zločin v očeh stricev iz ozadja je med ljubitelji totalitarnih režimov in simbolov, nadomestila bebavost, mentalna zaostalost, vsesplošna nesposobnost članov. Predsednik Židan je srečen že, ko je sit. V pomanjakanju inteligence in splošne razgledanosti je nujno potrebno aktivirati nekaj zločinskih genov, če hočete, norosti. To se zdi dobitna kombinacija v mafijski deželi. Imamo nekoga, ki združuje te lastnosti.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Že tretja prevara Igorja Šoltesa. Da bo šel nad Cvikla in po višjo plačo, je napovedano.