objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Sreda, 25. november 2015 ob 06:11

Baričiča boli k. On se je pršu sam zajebavat. Zdaj pa se govori celo o vrnitvi Vrhunca.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Po ponedeljkovi seji sveta UKC Ljubljana, kjer sta predsednik sveta Tomaž Glažar, sicer generalni direktor direktorata za ekonomiko zdravstva na ministrstvu za zdravje in generalni direktor kliničnega centra brez soglasja vlade Andrej Baričič odstop slednjega s funkcije direktorja označila za novinarsko raco, je Baričič včeraj dopoldne potem spet nepreklicno odstopil. Kar so ponovno, enako kot prejšnji teden, uradno potrdili na UKC, no, tokrat pa je Baričičev odstop sprejela tudi ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc.
Toda "kdo bi to vedel pri takšnem kljukcu", kot je Baričič, pravi eden od naših virov, Aljuš Pertinač, nekdanji državni sekretar na ministrstvu za šolstvo in šport ter vidni politik Socialnih demokratov, pa je na Twitterju ob tem zapisal, da Baričiča "Boli k. On se je pršu sam zajebavat".

NOVI BARIČIČI: GLAŽAR, VRHUNEC, ČERNELČ, TAVČAR?

Burleska UKC Ljubljana pa gre očitno naprej, zdaj bo namreč zelo zanimivo videti, koliko držijo govorice, da naj bi za vršilca dolžnosti generalnega direktorja UKC Ljubljana svet zavoda postavil kar Tomaža Glažarja, torej Glažar samega sebe, kar se je razširilo že pred ponedeljkovo sejo sveta. Ker smo takšno informacijo takoj (prehitro) objavili na Twitterju, naj bi zaradi našega tvita - Glažarjev - načrt padel v vodo, tako vsaj zatrjujejo nekateri naši viri.
Zdravniški sindikat Fides sicer zahteva Glažarjev odstop z mesta predsednika sveta UKC (pa tudi odstop drugih članov sveta zavoda!), kar je itak napovedal tudi Glažar sam, če vlada ne bo potrdila Baričiča za generalnega direktorja UKC. Je pa zdaj, znotraj te burleske, tudi čisto možno, da bo Glažar bizarno trdil, da je Baričič odstopil sam, zato njemu - Glažarju - pač ni treba odstopiti, saj vlada "kljukcu" Baričiču tehnično gledano ni odrekla soglasja?!
Pojavljajo se tudi govorice, da naj bi Glažarjev svet zavoda za vršilca dolžnosti generalnega direktorja nazaj spet postavil Simona Vrhunca?! Hm, če to drži, imamo nov dokaz, da medicinski "old boysi" ljubljanskega kliničnega centra preprosto ne dajo iz rok.
Med novimi imeni za direktorsko funkcijo, ki so zaokrožila včeraj, sta tudi Peter Černelč, predstojnik hematologije v UKC, in Matjaž Tavčar, poslovni direktor Kirurške klinike UKC Ljubljana. Prvega, Černelča, naj bi omenjali v Cerarjevi Stranki modernega centra, drugega, Tavčarja, ki nam je svojo kandidaturo že potrdil, pa naj bi kandidirali zaposleni v UKC.
Predsednik vlade Miro Cerar pa medtem potuje po Kitajski ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Baričiča boli k. On se je pršu sam zajebavat. Zdaj pa se govori celo o vrnitvi Vrhunca.