objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Sobota, 28. november 2015 ob 10:01

Državno tožilstvo kljub kazenski ovadbi Sove ne bo preganjalo Bojana Požarja.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Specializirano državno tožilstvo se je odločilo, da avtorja teh vrstic ne bo (več) preganjalo zaradi domnevne storitve kaznivega dejanja izdaje tajnih podatkov, kljub ovadbi Slovenske obveščevalno-varnostne službe in policije Posebnega oddelka Specializiranega državnega tožilstva. Za to kaznivo dejanje je sicer zagrožena kazen do treh let zapora.
Kazensko ovadbo je podpisal nekdanji direktor Sove Stane Štemberger, zaradi objave članka z naslovom Ekskluzivne fotografije. Mrtvo pijani agenti in agentke Sove na pikniku., objavljenem 4. septembra 2011.
V tekstu ovadbe je bilo med drugim precej absurdno zapisano, da nekateri agenti Sove, med njimi je bil naveden tudi Stojan Jereb, takratni namestnik direktorja Sove, ne morejo več delati, ker je javno razkrita njihova identiteta, je pa kljub temu ostal - namestnik direktorja Sove?! Avtor teh vrstic pa je bil na tožilstvu in policiji tajno zaslišan šele 22. maja 2014, torej dve leti in pol po objavi članka, zaslišanje, no, zraven je bil tudi odvetnik Franci Matoz, pa je potekalo pod oznako "državna tajnost".
Spomnimo. Staneta Štembergerja je z mesta direktorja Sove oktobra lani razrešila Cerarjeva vlada, namesto njega pa je Miro Cerar postavil svojega znanca in uradnika Sove Andreja Očka. Ker je Štemberger tudi svak bivšega poslanca SMC Bojana Dobovška, se je na politični sceni govorilo, da naj bi bila Štembergerjeva zamenjava tudi Cerarjevo maščevanje - Dobovšku.
Vendar uradnik Očko ni izpolnjeval zakonsko predpisanih pogojev za vodenje Sove, zato so ga morali kmalu odstopiti, namesto njega pa je na čelo Sove prišel zdajšnji direktor Sove Zoran Klemenčič.

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Državno tožilstvo kljub kazenski ovadbi Sove ne bo preganjalo Bojana Požarja.