objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Sobota, 28. november 2015 ob 10:01

Državno tožilstvo kljub kazenski ovadbi Sove ne bo preganjalo Bojana Požarja.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Specializirano državno tožilstvo se je odločilo, da avtorja teh vrstic ne bo (več) preganjalo zaradi domnevne storitve kaznivega dejanja izdaje tajnih podatkov, kljub ovadbi Slovenske obveščevalno-varnostne službe in policije Posebnega oddelka Specializiranega državnega tožilstva. Za to kaznivo dejanje je sicer zagrožena kazen do treh let zapora.
Kazensko ovadbo je podpisal nekdanji direktor Sove Stane Štemberger, zaradi objave članka z naslovom Ekskluzivne fotografije. Mrtvo pijani agenti in agentke Sove na pikniku., objavljenem 4. septembra 2011.
V tekstu ovadbe je bilo med drugim precej absurdno zapisano, da nekateri agenti Sove, med njimi je bil naveden tudi Stojan Jereb, takratni namestnik direktorja Sove, ne morejo več delati, ker je javno razkrita njihova identiteta, je pa kljub temu ostal - namestnik direktorja Sove?! Avtor teh vrstic pa je bil na tožilstvu in policiji tajno zaslišan šele 22. maja 2014, torej dve leti in pol po objavi članka, zaslišanje, no, zraven je bil tudi odvetnik Franci Matoz, pa je potekalo pod oznako "državna tajnost".
Spomnimo. Staneta Štembergerja je z mesta direktorja Sove oktobra lani razrešila Cerarjeva vlada, namesto njega pa je Miro Cerar postavil svojega znanca in uradnika Sove Andreja Očka. Ker je Štemberger tudi svak bivšega poslanca SMC Bojana Dobovška, se je na politični sceni govorilo, da naj bi bila Štembergerjeva zamenjava tudi Cerarjevo maščevanje - Dobovšku.
Vendar uradnik Očko ni izpolnjeval zakonsko predpisanih pogojev za vodenje Sove, zato so ga morali kmalu odstopiti, namesto njega pa je na čelo Sove prišel zdajšnji direktor Sove Zoran Klemenčič.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Igor Hvala

2019-11-17 13:19:25


Zapisali ste in bi se strinjal z vami, da gre razumeti neprepričljive komentarje glavnega tajnika stranke Dejana Levaniča, ki v morebitnem padcu Hana očitno vidi priložnost za lastne kadrovske apetite. Dodati bi bilo, kot se zelo naglas govori znotraj sd v sodelovanju z Klemnom Žibertom, ki še vedno ni pojasnil izvora pridobljenih sredstev s katerimi si dobesedno kupuje podporo in manipulira znotraj stranke. Vidi se na mestu generalnega sekretarja stranke, Dejan Levanič pa naj bi se pomeril z Jernejem Pikalom. Minogrede kaj pa je pikalo naredil znotrraj sd tako dobrega. Veliko boljša je Andreja Katič v tem primeru. Ima vsaj nekaj znanje.Matjaž Nemec je neprepričljiv. Stranka naj najprej uredi probleme znotraj lastnih vrst in ne išče krivcev zunaj. V mnigih vladah so se imeli možnost dokazali in pojasnijo kaj so naredili za Slovenijo. Mimogrede Klemen Žibert sedi na ministrstvu Jerneja Pikala. Je kdo preveril kaj tam zares počne. Naj bi dobil za uslugo nepremičnine, provizijo za stanovanje Belle vie Tivoli. Do Anje Kopač se lahko sprehodi v copatih.Na Mesarski ulici pa naj bi tudi imel stanovanje.Glede na srednješolsko izborazbo in delovno dobo preverite izvor kapitala. Preverite in naredite revizijo na Ministrstvu za delo 2014 – 2018 kaj v tem obdobju počel Klemen Žibert pri Kopačevi. Povprašajte pri zaposlenih kako naj si je kupil nepremičnine. Alenka Bratušek ga ni želela v svoji vladi in je nemudoma spregledala situacijo in odreagirala. Hloda Žiberta prekladajo iz enega mesta na drugega.Nihče dejansko ne ve posebno vrednost kadra, kot je Klemen Žibert oz. si ne upa javno povedati saj mamut non stop grozi, maipulira in zastrašuje člane, kot lastne talce. Novemberska operacija Žiberta in Levaniča ni uspela, da bi nastavila in zamenjala kompletno vodstvo SD in začasno izrabila Pikala tako se znotra baze širi.
borut rojc

2019-11-17 09:47:37


Ne gre za antijanša koalicijo, pač pa protislovensko, izdajalsko. Vse delajo proti narodu, proti naravi, proti zdravemu človeškemu razumu...Človek, ki se zdi normalen, živi od svojega dela, ne more resno jemati zombijev. To so lahko, kot oni sami, le tisti, z dvema levima rokama, prevaranti, nakladači in bleferji. Takšen, predvsem neuravnovešen tip človeka, mi deluje tudi Vodeb, živeč v nekem svojem svetu... Levica nikoli ne bi izstopila iz pozicije nadkoalicijske stranke, če Šarec ne bi imel zagotovljene podpore drugih strank.Njihovo vlogo je prevzel stari prevarant Jelinčič, ki potrebuje pomoč globoke države v sodnem boju z mlado gospo za njuno skupno premoženje. Kanglico, četudi gratis, vedno rad pristavi tudi Tonin... Le kaj bi ob padcu vlade, zombiji počeli v življenju? Bi moral Mesec še naprej študirati? Kdo bi Tomički poplačal dolgove? Kam bi lahko šel jebiveter Kordiš ali trčeni gospod že po priimku, kateremu Janša leze ven že iz vsake paštete ?Zombiji vseskozi blefirajo. Takšni so večinoma tudi vsi tisti, ki jih podpirajo. Radi živijo lagodno in na račun drugih. V Sloveniji je takšnih, brezskrbno živečih brez obveznosti, vse več...O vaških posebnežih iz LMŠ, tokrat ne bi. Stranka SD ima med vsemi temi, ki kakor vladajo, edina tradicijo, čeprav krvavo. Po logiki razmišljanja partije, bi morali zavladati. Vendar, zločin v očeh stricev iz ozadja je med ljubitelji totalitarnih režimov in simbolov, nadomestila bebavost, mentalna zaostalost, vsesplošna nesposobnost članov. Predsednik Židan je srečen že, ko je sit. V pomanjakanju inteligence in splošne razgledanosti je nujno potrebno aktivirati nekaj zločinskih genov, če hočete, norosti. To se zdi dobitna kombinacija v mafijski deželi. Imamo nekoga, ki združuje te lastnosti.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Državno tožilstvo kljub kazenski ovadbi Sove ne bo preganjalo Bojana Požarja.