objavi na
pozareport.si

forum

Estrada

Sobota, 5. december 2015 ob 06:57

Realnost koncertov Helene Blagne po tujini: 30 do 40 ljudi, poceni vino in sin Kristjan
Videoposnetek na Youtubu razkriva blišč in bedo tako imenovanih razprodanih koncertov znanih slovenskih glasbenikov po Avstraliji, Severni in Južni Ameriki ter Kanadi.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Nekateri slovenski estradniki, med njimi tudi Helena Blagne, nekdanja prva dama slovenske zabavne glasbe, se radi pohvalijo s "koncertnimi turnejami" po tujini, predvsem Avstraliji, Severni in Južni Ameriki ter Kanadi. Kjer naj bi navduševali slovensko emigracijo na odrih pred polnimi in razprodanimi koncertnimi dvoranami. Toda realnost ali resnica teh koncertov je popolnoma drugačna, kot jo čudno naivnim novinarkam slovenskih tabloidnih revij ob dopoldanskih kavah prodajajo Blagnetova in drugi.
Videoposnetek njenega nastopa v Perthu, kot del tako imenovane avstralske turneje 2015 (Helena Blagne Australian Tour 2015), objavljen na Youtubu, dokazuje takšno - realno ali resnično - sliko. Gre za nastop Helene Blagne v nekem slovenskem klubu (nimamo nič proti takšnim ali podobnim slovenskim klubom, toda, na primer, narodni dom v Ilirski Bistrici je za tale klub v Perthu tako rekoč newyorški Carnegie Hall), pred približno 30 do 40 bolj ali manj zdolgočasenimi obiskovalci njenega nastopa, "divo" pred zavesami spremlja samo en glasbenik ("one man band" Oliver Antauer), odra v dvorani sploh ni, na levi strani občasno vidimo njenega sina Kristjana Blagne Zamana, ki na priložnostni mizi prodaja mamine cedeje, na mizah pa, vsaj zdi se tako, poceni vino (niti ne slovensko), pivo ali voda ...
O (njenem) finančnem izkupičku koncerta ali celotne avstralske turneje lahko samo ugibamo, čeprav popolnoma zastonj ali pa samo za letalsko vozovnico, brezplačno bivanje in hrano Blagnetova zanesljivo ne poje.
Sicer pa si videoposnetek lahko v celoti ogledate tukaj. In ja, to je vsa resnica o famoznih koncertih Helene Blagne po - tujini.

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

igor hauptman

2019-07-15 20:21:11


Takole, Istok Potočnik glede dokazov o neprimernosti bankirja za direktorski stolček na MK. Kandidat mora v postopki izbire predložiti dokaze le o tem, da izpolnjuje razpisne pogoje, med drugim dokazilo o nekaznovanosti. Požarju za oceno, za kakšnega kandidata gre ni potrebno predlagati prav nobenih dokazov. O njegovi primernosti je mogoče soditi predvsem na podlagi dosedanjih referenc, ki očitno izhajajo predvsem iz bančništva. O teh referencah pa lahko le ugibamo. Če mene vprašate, seveda me ne bo nihče, so le te že zaradi njegovega položaja v času kopanja enormne bančne luknje ( že druge v 20. letih) nadvse sporne. Da ni prav nič odgovoren zanjo se lahko pohvali, kot tudi vsi ostali bančniki v vseh bankah, ki so jih sanirali slovenski davkoplačevalci. Niti eden od njih ni pravnomočno obsojen zaradi nevestnega dela, kar zaradi nenormalno visokih dokaznih standardov v naši kazenski zakonodaji ni prav nič izjemnega. Je pa zaradi tega izjemna naša država.Da gre za spornega kandidata je jasno tudi iz tega, da je imela Šarčeva vlada do sedaj z njim očitne težave. O poteku postopka zoper Iztoka Gornika ne morem soditi, verjetno se v resnici do sedaj ni končal niti še preiskovalni postopek. Vendar dokler še ta ni zaključen, nekako nenaivno pričakujem, da po tem postopek ustavljen pa je popolnima neprimerno, da se o takem kandidatu vlada sploh pogovarja. In zakaj, Istok Potočnik po vašem mnenju bi moral ravno ta sporna oseba ponovno odločati o premoženju države. Ugibam. Zato ker bo nalogo opravil v interesu tistega, ki ga ves čas forsira in to ni nujno ravno minister Počivalšek. Ali pa ima toliko močnega strica, ki bo zanj pač poskrbel. Naj bo dober in poskrbi še za delavke ARUMA, zadnje metamorfoze bivše MURE, ki so ravno danes dokončno ostale brez službe. Še brezplačen nasvet. Naj gre dotični gospod za nekaj časa delat še za bančni šalter, ki ga verjetno sploh še ni videl, kot še mnogo naših "uspešnih" bančnikov.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Realnost koncertov Helene Blagne po tujini: 30 do 40 ljudi, poceni vino in sin Kristjan