objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Petek, 18. december 2015 ob 06:34

Blizu Cerarja in Jankovića. Zdravstveni posli med očetom in hčerko, zet pa sedi na vladi.
Rudi Dolšak, direktor Zdravstvenega doma Ljubljana, je pogodbo za prevoz odpadkov podpisal s podjetjem, ki ga vodi njegova hčerka Katja Slokan, žena Jake Slokana, namestnika sekretarja vlade.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Blizu Mira Cerarja in njegove vlade se razkriva nova zdravstvena afera. Rudi Dolšak, direktor Zdravstvenega doma Ljubljana, bivši kandidat za vršilca dolžnosti generalnega direktorja UKC Ljubljana (po padcu Andreja Baričiča) in menda tudi kandidat za novega direktorja Onkološkega inštituta (ta javni razpise se izteče ravno danes, čeprav naj Dolšak ne bi izpolnjeval vseh predpisanih pogojev), si posle javnega zavoda, ki ga vodi, očitno predstavlja precej družinsko, po domače. Marca 2013 je namreč kot direktor javnega zavoda sklenil pogodbo s podjetjem Unirec, d. o. o., ki se ukvarja z odpadnimi materiali in snovmi (omenjena pogodba se po naših informacijah nanaša na odvoz odpadkov), ki ga - kot direktorica - vodi njegova hčerka Katja Slokan.
Po javno dostopnih podatkih projekta Supervizor se je na transakcijski račun Unireca iz Zdravstvenega doma Ljubljana, torej iz naslova posla med očetom in hčerko, doslej nateklo nekaj več kot 34 tisoč evrov.

JAKA SLOKAN - MOŽ SMC ZA ZDRAVSTVENO ZAKULISJE

Katja Slokan pa je čisto slučajno tudi soproga Jake Slokana, danes namestnika generalnega sekretarja Cerarjeve vlade. No, Jaka Slokan je tudi tisti visoki uradnik, ki blizu Cerarja osebno skrbi za to, kar Cerarjeva stranka SMC počne v zakulisju slovenskega zdravstva.
Spomnimo. Decembra 2014 je bil Jaka Slokan zraven na famoznem pogovoru med generalnim sekretarjem SMC Erikom Kopačem in direktorjem Zavoda za zdravstveno zavarovanje Samom Fakinom, ko sta Kopač in Slokan na skrivaj prepričevala Fakina, naj umakne svojo kandidaturo za nov direktorski mandat, ker ga SMC ne podpira, saj imajo drugega kandidata, takrat Janka Štoka, namestnika Sama Fakina.
Marca 2013, ko sta sporno pogodbo podpisovala oče Rudi Dolšak in njegova hčerka Katja Slokan, je bil Dolšakov zet, sicer pravnik Jaka Slokan, zaposlen celo kot pravosodni svetnik na delovnem in socialnem sodišču v Ljubljani.

JANKOVIĆ JE DOLŠKA PONUJAL CELO ZA MINISTRA

Drugače pa Rudi Dolšak velja kar za "kader" ljubljanskega župana Zorana Jankovića. Slednji je Dolšaka že lani, tudi na eni od televizijskih oddaj, ponujal tedanji predsednici vlade Alenki Bratušek celo za novega zdravstvenega ministra, češ, lahko ji "posodi odličnega kandidata Rudija Dolška" ...
Rudija Dolšaka pa naj bi močno podpiral tudi Miro Gorenšek, član sveta UKC Ljubljana, kjer sedi kot predstavnik ljubljanske mestne občine, in tudi član sveta Zdravstvenega doma Ljubljana.

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Blizu Cerarja in Jankovića. Zdravstveni posli med očetom in hčerko, zet pa sedi na vladi.