objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Sobota, 19. december 2015 ob 07:05

Oproščen. Marjanu Žuli tožba ni uspela. Dober znak ob podobni tožbi sina Marka Žule.
Bojan Požar

Odpri galerijo

30. oktobra 2013 sem objavil odmevni članek z naslovom "Kakšni tipi vodijo Maribor?! Sin in oče Žula cuzala denar upokojencev", šlo pa je za krajši pregled poslovne in politične kariere - takrat - novega direktorja mariborske mestne uprave Marka Žule. V članku je dovolj natančno opisana tudi sporna transakcija denarja iz Doma starejših občanov Gornja Radgona, katerega direktor je Marjan Žula, oče Marka Žule, ki je končal v podjetjih, povezanih s sinom Markom Žulo (faksimile dela članka objavljamo v nadaljevanju).
Potem sta sin Marko in oče Marjan Žula vsak posebej, vendar ob pomoči iste mariborske odvetniške pisarne (gre za Odvetniško pisarno Zečević, ki je za Žulo delala tudi na mariborski občini) zoper avtorja teh vrstic vložila kar dve kazenski tožbi.
Prva zadeva je zdaj, po dobrih dveh letih končana in ljubljanski okrožni sodnik Srečko Škerbec se je odločil za oprostilno sodbo zoper novinarja. Kar je dober znak tudi za končno odločitev v enaki kazenski tožbi Marka Žule, ki je leto dni po objavi našega članka sicer že izgubil funkcijo direktorja mariborske občinske uprave, je pa dobil direktorsko mesto v Nigradu, podjetju v občinski lasti.
Med obravnavo je bilo zanimivo, da niti Marjan Žula kot tožnik niti Marko Žula kot očetova kronska priča nista zanikala dejstev, zapisanih v članku.
Trdila sta le, da ni šlo za družinske dogovore. Marjan Žula, čeprav je direktor družbe, katere ustanoviteljica je občina, bil pa je tudi občinski svetnik, torej tipičen lokalni politik, pa je na sodišču celo trdil, da se o njem kakor sploh ne sme pisati, ker da ni javna oseba ...?!
Je pa Marjan Žula del kazenske tožbe med samim procesom že umaknil, ko je - verjetno - spoznal, da tožbo v prvotno vloženi obliki izgublja. Moje navedbe je, denimo, potrdila tudi priča Mitja Ficko, nekdanji občinski svetnik iz Gornje Radgone.

PO PORAZU NA SODIŠČU BO MARJAN ŽULA MORAL SEČI TUDI V ŽEP

Za kazen, ker smo razkrili sporne transakcije med domom starejših občanov pod vodstvom Marjana Žule, in podjetji, neposredno povezanimi z njegovim sinom Markom Žulo, je Marjan Žula za avtorja teh vrstic predlagal dvakrat po en mesec pogojnega zapora in 4.500 evrov kazni. No, kazensko tožbo je izgubil, zdaj pa mora plačati vse stroške kazenskega postopka ter odvetniške storitve mojega zagovornika Franca Rojka iz Odvetniške družbe Matoz.
 

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Oproščen. Marjanu Žuli tožba ni uspela. Dober znak ob podobni tožbi sina Marka Žule.