objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Ponedeljek, 21. december 2015 ob 06:44

Kulturnik Turšič, ki je gladovno stavkal zaradi denarja, fasal inšpekcijo. Sumijo mahinacije.
Nad Miho Turšiča in vse njegove zavode je prišla proračunska inšpekcija, o Turšičevi reklamirani etičnosti pa njegova bivša žena Polonca Lovšin v elektronskem pismu, poslanem uradnici na ministrstvu za kulturo.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Miha Turšič, direktor javnega zavoda Ksevt (Kulturno središče evropskih vesoljskih tehnologij), ki je oktobra letos gladovno stavkal zaradi pomanjkanja državnega denarja za svoje kulturniške projekte, se je znašel pod lupo proračunske inšpekcije finančnega ministrstva. Inšpekcija, kot pravijo na ministrstvu za finance, je nad Turšiča prišla na podlagi prijave, uradno pa opravlja tako imenovani "inšpekcijski nadzor pri Občini Vitanje v zvezi s porabo sredstev proračuna Republike Slovenije, ki jih je ministrstvo za kulturo namenilo občini za sofinanciranje delovanja občinskega javnega zavoda Ksevt".
"Nadzor je bil uveden na podlagi prijave, inšpekcijski organ pa ne more dajati podatkov o prijavitelju," še pravijo na finančnem ministrstvu, kjer prav tako molčijo o dosedanjih inšpekcijskih ugotovitvah, saj je "postopek v teku, zapisnik pa še ni izdan".
No, po naših zanesljivih informacijah je tarča preiskave (nadzora) tudi sporno prelivanje davkoplačevalskega denarja na transakcijski račun zasebnega zavoda Planit, katerega direktor in ustanovitelj je prav tako Miha Turšič.
Spomnimo. Miha Turšič je gladovno stavkal pod močno podporo mainstream medijev, medtem ko so nekateri opozarjali, da z gladovno stavko zgolj izsiljuje proračunski denar (menda kar 11 milijonov evrov?!), namenjen tudi drugim projektom. Turšič je med gladovno stavko sicer predvsem napadal ministrico za kulturo Julijano Bizjak Mlakar, upal pa na podporo predsednika vlade Mira Cerarja. Tadej Slapnik, eden od državnih sekretarjev v Cerarjevem kabinetu in pred leti poslanec danes že propadle Golobičeve stranke Zares, je med gladovno stavko Turšiču obljubil ustanovitev "Slovenske evropske agencije", ki naj bi se ustanovila že 22. decembra, vendar je to zdaj nekako potihnilo. Po navedbah naših virov verjetno zato, ker je pri Turšiču proračunska inšpekcija, šlo pa naj bi tudi za sume finančnih mahinacij.

ITAK JE STAVKAL SAMO 17 DNI ...

Božidar Novak, mariborski strokovnjak za politični marketing, je ob koncu famozne in vprašljive gladovne stavke Mihe Turšiča v svoji kolumni za revijo MM poznavalsko lucidno zapisal, da so "pri gladovni stavki ključni tisti dnevi od tridesetega dalje. Tam se začno težave za zdravje, Miha Turšič pa je stavkal samo 17 dni".
Res pa je, da Novak po novem pogodbeno svetuje ministrici za kulturo.
Je pa "svoje" o Mihi Turšiču sporočila tudi njegova bivša žena, intermedijska umetnica Polonca Lovšin (pozor, ne gre je zamenjevati s Polono Lovšin, tiskovno predstavnico družbe Riko!). Ne sicer javno, temveč po elektronski pošti, poslani eni od uradnic na ministrstvu za kulturo. V pismu se je Lovšinova obregnila nad medijsko reklamirano "etičnostjo" gladovno stavkajočega Mihe Turšiča, ki naj bi jo zapustil med hudo boleznijo in tudi ne preveč očetovsko skrbel za njuna otroka ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Kulturnik Turšič, ki je gladovno stavkal zaradi denarja, fasal inšpekcijo. Sumijo mahinacije.