objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 22. december 2015 ob 06:47

Dokazi za laži in prevare sekretarja za notranje zadeve Špenge. Zadnji čas je, da odstopi!
Sramotno. Državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve in vidni politik SMC kot uslužbenec vojaške obveščevalne službe zlorabil bolniški dopust, da bi s Cerarjem paradiral po Mariboru.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Minuli petek smo odmevno poročali o domnevni kraji državnega sekretarja za notranje zadeve, vidnega politika Cerarjeve Stranke modernega centra in mariborskega mestnega svetnika Andreja Špenge v mariborskem Bauhausu, kjer so ga, potem ko je šel že mimo blagajne, zalotili varnostniki in poklicali policijo. Ko je zadeva prek našega portala prišla v javnost, se je Špenga - ne preveč prepričljivo - zagovarjal, da je šlo za neko "nerodnost" in tudi "njegovo napako".
Hkrati so se razširile govorice, da naj bi bil kleptoman.
Zdaj pa razkrivamo zlorabo bolniškega staleža in evidentne kršitve predpisov iz zdravstvenega varstva in zavarovanja, kar si je Špenga privoščil konec lanskega septembra, ko je bil le še lokalni politik SMC, zaposlen pa kot uslužbenec ministrstva za obrambo oziroma pri vojaški obveščevalni službi OVS.
Od 29. septembra do 3. oktobra 2014 je Špenga namreč vzel bolniški dopust, pod izgovorom potrebne "nege družinskega člana". Kar nam je potrdil tudi sam, torej, da je bil takrat res odsoten z delovnega mesta, pa so nam uradno sporočili tudi z ministrstva za obrambo. Da je šlo za plačan bolniški dopust, lahko upravičeno sklepamo tudi zato, ker nam Špenga kljub naši izrecni prošnji včeraj ni hotel pokazati plačilne liste za september in oktober 2014. Ampak, pozor, namesto negovanja družinskega člana je Špenga vsaj del bolniškega dopusta izkoristil drugače, in to tako, da je po Mariboru, kot vzpenjajoči se vidni politik SMC, nonšalantno in neženirano paradiral ob predsedniku vlade ter SMC Miru Cerarju, ki je takrat prvič v funkciji šefa vlade in vodilne vladne stranke prišel v Maribor.

ZATO SMO TAKO MNOŽIČNO ZAPUŠČALI SMC ...

Da se je kasnejši državni sekretar za notranje zadeve Špenga med bolniškim dopustom res družil s Cerarjem, dokazujejo tudi številne fotografije Slovenske tiskovne agencije, posnete v ponedeljek, 29. 9. 2014, pozno dopoldne na mariborskih ulicah in drugih javnih mestih, torej tistega dne, ko je bil Špenga prvi dan na bolniškem dopustu, namenjenem negovanju družinskega člana. Špenga je plačan bolniški dopust skoraj zanesljivo vzel zato, da je bil lahko "cel dan" skupaj z Mirom Cerarjem, ki je v Maribor prišel že dopoldne.
Eno od teh fotografij objavljamo na koncu članka.
Po navedbah enega od nekdanjih članov SMC v Mariboru je to "samo še ena od številnih laži in prevar Andreja Špenge, zato smo," kot pravi ta bivši član SMC, "tudi tako množično zapuščali mariborsko SMC, in to takoj po ustanovitvi. Takrat je odletel tudi predsednik mariborskega odbora SMC Anton Kranjc", sicer poraženi Cerarjev kandidat za mariborskega župana.
Mimogrede, naši viri pravijo, da se Špenga kot uslužbenec OVS nikoli ni ukvarjal z obveščevalnim ali protiobveščevalnim delom, ampak z vstopno kontrolo in izdelavo magnetnih kartic za vstop v stavbo ministrstva. In zato se ga je tudi prijel vzdevek "ključar".

ZLORABIL BOLNIŠKO, KRŠIL PREDPISE. BO ODLETEL ALI NE?

Na ministrico za notranje zadeve Vesna Györkös Žnidar, ki je tudi mariborska strankarska kolegica Andreja Špenge, in predsednika vlade Mira Cerarja smo že naslovili vprašanje, ali po današnjem javnem razkritju grobe zlorabe bolniškega dopusta ter kršitve predpisov iz zdravstvenega varstva in zavarovanja Andrej Špenga še uživa njuno zaupanje ter lahko ostane državni sekretar za notranje zadeve? Zlasti glede na razvpito dejstvo, da je stranka Mira Cerarja med volilno kampanjo tako prisegala na etiko in etičnost svojih funkcionarjev ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Dokazi za laži in prevare sekretarja za notranje zadeve Špenge. Zadnji čas je, da odstopi!