objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Petek, 25. december 2015 ob 07:53

Kulturnik Turšič. Najprej lagal, nato se je ustrašil pisma svoje bivše partnerke in odstopil.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Miha Turšič, ki je, spomnimo, oktobra letos gladovno stavkal zaradi manka proračunskega denarja pri projektu Kulturnega središča evropskih vesoljskih tehnologij (Ksevt), je pred dvema dnevoma sporočil javnosti, da nepreklicno odstopa s funkcije direktorja Ksevta. Po njegovih navedbah zato, ker se nič od  tega, na kar je opozarjal z gladovno stavko, ni razrešilo. No, Turšič je gladovno stavkal zgolj sedemnajst dni, je pa imel med stavko silovito medijsko podporo.
Vendar njegov odstop s funkcije direktorja zavod Ksevt ni toliko povezan s tem, da njegova stavka ni dosegla pravega učinka (če je temu res tako, zakaj je potem prenehal stavkati ali pa naj vsaj spet začne stavkati?!), ampak z nekimi drugimi, bolj realnimi dejstvi.
Prvič, Miha Turšič je nepreklicno odstopil natančno tri dni po tem, ko smo na našem portalu edini objavili novico o prihodu proračunske inšpekcije ministrstva za finance, ki zdaj preiskuje proračunsko financiranje zavoda Ksevt, finančne tokove iz občine Vitanje na račun javnega zavoda Ksevt in menda tudi (sporno) prelivanje davkoplačevalskega denarja na transakcijski račun zasebnega zavoda Planit, katerega direktor in ustanovitelj je prav tako - Miha Turšič. Po nekaterih naših informacijah naj bi šlo za finančne mahinacije.
In zanimivo, tisti mediji, ki so med gladovno stavko strastno podpirali Turšiča, o tem ne poročajo in medijsko sliko okoli Turšiča zavestno cenzurirajo.

MEDIJSKA CENZURA, DA BI TURŠIČ OSTAL ČIST

Je pa še nekaj več. V tistem našem članku, ki je sprožil nepreklicni Turšičev odstop, smo omenili tudi pismo njegove bivše zasebne partnerke Polone Lovšin, znane ilustratorke, ki je zapisala nekaj zelo zelo bolečih resnic na račun Turšiča in njegovega sprenevedanja o človečnosti. Njeno pismo je po naših informacijah prišlo kot elektronsko sporočilo na naslov ene od uradnic ministrstva za kulturo.
Miha Turšič je grobo izkoristil dve naši napačni navedbi (zapisali smo, da sta bila s Polono Lovšin poročena, sta pa šestnajst let živela v zunajzakonski skupnosti, in da je Lovšinova intermedijska umetnica, za kar smo se Turšiču tudi pisno opravičili), da nam je nazaj, kot odgovor na članek o proračunski inšpekciji, napisal pismo, kjer je - pozor - zanikal kakršnokoli zvezo z Lovšinovo.
Citiramo ta del odgovora Mihe Turšiča: "Vaši viri so višek točnosti. Osebno sicer poznam intermedijsko umetnico Polonco Lovšin, toda z njo nisem bil poročen in tudi nikakršnega drugega razmerja z njo nisem imel. Prav tako v življenju še nisem bil poročen. Ob vsej netočnosti vašega poročanja pa me ne preseneča cinizem ministrstva za kulturo, ki za svojo politično manipulacijo izkorišča socialno stisko umetnikov. Čestitke socialnemu čutu ministrice (Julijane Bizjak Mlakar; op. a.) iz stranke Desus."
Kot bomo videli v nadaljevanju, se je Miha Turšič tukaj brutalno zlagal.
Poslano pismo nam je namreč potrdila tudi Polona Lovšin. Lovšinova v pismu med drugim odkrito navaja, da je Miha Turšič "kot oče njunih dveh deklic lani na sodišču podpisal listino, da se odpoveduje skrbništvu nad lastnima hčerkama. Ne plačuje mi preživnine in deklici komaj kaj vidi ... Mene pa je zapustil v času, ko sem prebolevala svojo hudo bolezen ... brez kančka empatije."

TURŠIČ PRITISNE NA BIVŠO IN POTEM ODSTOPI

Ko smo Miho Turšiča pisno opozorili, da bomo javno objavili tudi pismo njegove bivše partnerke Polone Lovšin, saj se je v svojem odgovoru na naš članek nesramno zlagal in nas hotel postaviti na laž, je - vsaj po naših informacijah - začel pritiskati na Polono Lovšin, naj nam prepove objavo pisma, sam pa se je, morda tudi v paniki, odločil za nepreklicni odstop. Prej pa je, sklepamo, zagotovo mislil, da njenega pisma nimamo.
Da Miha Turšič za svoj nepreklicni odstop neposredno krivi naš portal, dokazuje tudi njegovo sporočilo za javnost, češ, njegova družinska stiska (ki jo je za naš portal sicer zanikal) se "nizkotno zlorablja in razširja po morbidnih portalih". Mi smo bili namreč edini portal, ki je poročal o proračunski inšpekciji javnega zavoda Ksevt. Poročanje o tem pa je za Turšiča očitno morbidno.
Boljši poznavalci razmer znotraj kulture pa so prepričani, da je Miha Turšič odstopil tudi zato, ker se hoče pravočasno umakniti, preden bodo znani sklepi proračunske inšpekcije, kjer bi lahko prišlo celo do kazenskih ovadb ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Kulturnik Turšič. Najprej lagal, nato se je ustrašil pisma svoje bivše partnerke in odstopil.