objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Sobota, 26. december 2015 ob 07:11

Milan Cvikl se ne da. Ostal brez Luksemburga, a hoče novo funkcijo. Sicer bo dvojni luzer leta.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Potem ko je točno na zadnji predbožični seji vlade ostal brez res odlično plačane službe v Luksemburgu (kar 22 tisoč evrov mesečno, 6-letni mandat revizorja na evropskem računskem sodišču pa mu poteče avgusta prihodnje leto), bi nekdanji politik Milan M. Cvikl zdaj rad postal viceguverner Banke Slovenije.
Cerarjeva vlada je odločitev o novem slovenskem revizorju sprejela stran od medijskih žarometov, Miro Cerar pa se je v kadrovskem finalu med Cviklom, evropskim poslancem Igorjem Šoltesom (ki je lobiral prek časopisa Dnevnik), Vojkom Antončičem, nekdanjim predsednikom slovenskega računskega sodišča in tudi prvim slovenskim revizorjem v Luksemburgu, ki naj bi računal na stare zveze med SMC, in Samom Jerebom, podpredsednikom slovenskega računskega sodišča, odločil za slednjega, menda zato, kot pravijo naši viri, ker naj bi bil najmanj kontaminiran.
Toda Cvikl je očitno slutil, da na koncu ne bo šel skozi, saj se je hkrati s ponovno kandidaturo za evropskega revizorja ziheraško prijavil tudi na javni poziv predsednika republike Boruta Pahorja, objavljen že 9. oktobra, za dve prosti mesti viceguvernerja Banke Slovenije. Za številne poznavalce je to sicer ne samo ziheraška, ampak tudi precej nenavadna poteza - kar dve kandidaturi za tako visoki in različni funkciji hkrati!?
V svetu Banke Slovenije namreč poteče mandat Stanislavi Zadravec Caprirolo in Darku Bohnecu, sta se pa oba že znašla med 16 prijavljenimi kandidati, kjer je, kot rečeno, tudi Cvikl. Poleg Cvikla, Zadravec Caprirolove in Bohneca so to še Boris Bajt, Andrej Bertoncelj, Marko Bošnjak, Vlasta Brečko, Primož Dolenc, Goran Katušin, Anton Kožar, Ksenija Maver, Miha Mihič, Primož Pinoza, Vida Šeme Hočevar, Jožica Vavpotič Srakar in Alenka Vrhovnik Težak (mimogrede, gre za dolgoletno vodilno uslužbenko Petrola, ki se vneto prijavlja na vse možne javne pozive in razpise, pred časom pa je - kot predstavnica države - postala članica nadzornega sveta združene Celjske banke in Abanke).

BO CVIKL VICEGUVERNER ALI DVOJNI LUZER LETA?

Predsednik Pahor naj bi se odločil najkasneje do sredine januarja. Če Cvikl ne bo predlagan (no, tudi če ga Pahor predlaga, mora dobiti potrebno večino glasov še v državnem zboru!), pomeni, da bi postal dvojni luzer leta 2015 ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Milan Cvikl se ne da. Ostal brez Luksemburga, a hoče novo funkcijo. Sicer bo dvojni luzer leta.