objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Ponedeljek, 11. januar 2016 ob 06:50

Mitja Lomovšek sam premagal okrožno sodišče. Sodba razveljavljena, ne gre v zapor.
Višje sodišče razveljavilo sodbo zoper nekdanjega novinarja, ki je bil zaradi domnevnega izsiljevanja Mira Senice in Katarine Kresal obsojen na visoko kazen treh let zapora.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Zgodil se je velik preobrat v dolgoletnem sodnem trikotniku nekdanjega novinarja Mitje Lomovška, razvpitega ljubljanskega odvetnika Mira Senice in propadle političarke Katarine Kresal. Višje sodišče v Ljubljani je namreč razveljavilo sodbo ljubljanskega okrožnega sodišča, ki je Lomovška - lani poleti - obsodilo na kar 3 leta zaporne kazni. To visoko kazen mu je 24. avgusta izrekla sodnica Nina Drozdek Draganić.
Mitja Lomovšek, ki Senici sicer očita, da ga je s svojimi zvezami spravil ob službo športnega novinarja na časopisu Slovenske novice, ker naj bi Lomovšek odkril enega od nočnih erotičnih klubov v Milanu, kamor naj bi zahajala Senica in Kresalova, je krivdo celo priznal in z državnim tožilstvom podpisal sporazum o priznanju krivde. To se je zgodilo, medtem ko je bil Lomovšek v priporu, od 16. aprila do 4. avgusta 2015. Potem pa je okrožno sodišče - po oceni višjega sodišča - prekršilo kazenski zakon v škodo obtoženega Mitje Lomovška (ko je, povedano zelo na kratko, določilo "nadaljevano kaznivo dejanje izsiljevanja z namenom pridobitve premoženjske koristi za daljše obdobje" in posledično kazen), zato je sodbo razveljavilo, Lomovška pa čaka novo sojenje.
Pri tem je zanimivo, da je Mitjo Lomovška njegov odvetnik Stipe Srdarev, ki mu ga je sodišče dodelilo po uradni dolžnosti, nagovarjal, naj se ne pritoži zoper sodbo okrožnega sodišča in naj gre raje v zapor, toda Lomovšek je sam napisal pritožbo, na 35 straneh, in uspel. Zdaj pa mu je Srdarev sporočil, da se je njegovo zastopanje z odločitvijo višjega sodišča končalo in da mu želi veliko sreče.
Senat višjega sodišča, ki je zaenkrat odrešil Lomovška in ga rešil zapora, so sestavljali višji sodnik Mitja Šinkovec kot predsednik, članici senata pa sta bili višji sodnici Marjeta Švab Širok in Alenka Gregorc.

KO JE BIL OBSOJEN, SO MU NA DELU NAMENILI ČETRT STRANI ...

In še ena zanimivost. Ko je bil Mitja Lomovšek avgusta 2015 obsojen, so časopisi o tem na veliko poročali. Delo, na primer, mu je posvetilo kar polovico ene časopisne strani.

... ZDAJ PA SO SE POTUHNILI

Danes, ko je taista sodba razveljavljena, pa so se isti mediji dobesedno potuhnili. Čeprav na Delu dela Lomovškova nekdanja žena Marjana Kristan, kot urednica gospodarske rubrike. Poleg tega naj bi bila Kristanova tudi dobra prijateljica odgovorne urednice Dela Mateje Babič Stermecki.
Del sodbe višjega sodišča, ki je 20. decembra lani razveljavilo sodbo okrožne sodnice Nine Drozdek Draganić, objavljamo na koncu članka.

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Mitja Lomovšek sam premagal okrožno sodišče. Sodba razveljavljena, ne gre v zapor.