objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Petek, 22. januar 2016 ob 06:18

Znamke Dela Revije se zdaj prodajajo za bagatelo: 100 do 150 tisoč evrov za cel paket
Nova Kreditna banka Maribor je dobila dve ponudbi: znamke bi spet prevzel razvpiti Odlazek ali pa podjetje Prima skupaj z nekdanjim predsednikom uprave Zavarovalnice Triglav Matjažem Rakovcem.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Na "ponovljeni" javni razpis Nove Kreditne banke Maribor za prodajo 44 znamk propadlega založniškega podjetja Dela Revije (od revij do prireditev, kot sta Janina Slovenke leta ali Stopovi Viktorji), ki je potekel minuli ponedeljek, 18. januarja, sta se prijavili dve podjetji: Salomon, d. o. o., iz prezadolženega imperija Martina Odlazka in manj znana ljubljanska družba Prima, d. o. o., ki je v lasti družine Štrumbelj, skupaj z nekdanjim predsednikom uprave Zavarovalnice Triglav Matjažem Rakovcem.
Če je mariborska banka še pred nekaj meseci te blagovne znamke prodajala za ceno več milijonov evrov, sta prispeli ponudbi na ponovljenem razpisu drastično manjši, tako rekoč bagatela. Salomon in Prima po naših zanesljivih informacijah namreč ponujata zgolj 100 do 150 tisoč evrov za cel komplet blagovnih znamk oziroma nekaj več kot 3 tisoč evrov za vsako posamezno znamko.

KLONI NISO USPELI, PRODAJA ČASOPISA SEDEM PA NIČNA

Sicer je po eni strani zanimivo, da se je na razpis prijavil tudi Odlazek, glede na to, da se je prav zaradi blagovnih znamk Dela Revije zapletel v številne sodne spore z mariborsko banko (spomnimo, te iste znamke je že imel na leasing pri NKBM, pa leasinga ni plačeval in odpovedal pogodbo), in čudno, da ga je Nova Kreditna banka Maribor zaradi teh okoliščin sploh spustila na razpis, po drugi strani pa se zdaj že ve, da Odlazkov manever s kloniranimi revijami na medijskem tržišču poslovno ni uspel.
Po dosedanjih prodajnih podatkih (ki jih Martin Odlazek, spomnimo, enkrat že pravnomočno obsojen zaradi poslovne goljufije, prikriva pred javnostjo in oglaševalci) Odlazkove klonirane blagovne znamke povprečno dosegajo zgolj 20 odstotkov prodaje prejšnjih revij, vključno z naročniki.
Prodaja novega Odlazkovega tedenskega časopisa Sedem, ki naj bi konkuriral Nedeljskemu dnevniku, pa je praktično nična.

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-04-23 08:03:36


Če bi vsi ti otroci, vnuki in pankrti komunizma, ki vladajo v blatnem dolu, imeli možnost obračunavanja s Prešernom in Cankarjem,živečima v današnjem času, bi tudi njiju postavili na sramotilni steber ali ju kazensko preganjali. Brez dvoma... Vsi ti, tako tudi Fabiani kot Balantič, so bili najprej mojstri svojega poklica in umetniškega opusa, šele nato vse ostalo, tudi polirično aktivisti. Aktuani predsednik vlade, ki je precej slaboumno obračunaval z likom in delom Franceta Balantiča, katere knjižnice, ki nosi njegovo ime sem tudi sam, je ravno nasprotno, potomec krvavega režima, ki mu je vseskozi odpiral vsa vrata na poti vzpenjajočega se. V smeri, v kateri koraka Slovenija, bo tudi Prešernov spomenik na tromostovju, delo kakor fašista, kmalu zamenjal tisti komunističnega zločinca iz Kumrovca ali v smislu balkanizacije dežele, očeta srbske folklore, Vuka Karadžiča. Končno s strani teh gozdnih banditov je bil dolgo zamolčan in prepovedan tudi general Maister, danes tako opevan in hvaljen... V soboto bodo tudi rdeči praznovali svojo veliko noč z malo začetnico. Dan upora . Proti komu že? Upirali so se tistim, ki danes Slovenijo še držijo nad vodo, stran od primitivnih in obubožanih balkanskih plemen. V mojih očeh bi omenjeni dan imel primernejši naziv kot dan zatiranja slovenskega naroda. Filma, golazen s vrača na jug, ne bomo videli. Morda bi iztirjenec in depresivec Anžlovar, ki so mu je režim spet dal nekaj denarja, da snema, naredil film v tej smeri, z Djurotom , Zokunom in Pešutom v glavni rolah, morda tudi Šarcem. . Umetniki. Levi fašisti.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Znamke Dela Revije se zdaj prodajajo za bagatelo: 100 do 150 tisoč evrov za cel paket