objavi na
pozareport.si

forum

Ponedeljek, 25. januar 2016 ob 05:45

Vse se vrača, plača: Mramor kolege tožil, celo ovajal na KPK. In vloga Golobičeve sestrične.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Mramor je pred leti na protikorupcijsko komisijo ovadil tedanjega finančnega ministra Križaniča.
Osramočenemu finančnemu ministru Dušanu Mramorju se razvpita afera z dodatki za stalno pripravljenost, laganjem po medijskem razkritju afere in lažno ponudbo odstopa vrača tudi kot bumerang slabe karme. Sam je namreč pred leti, ko je bil še dekan Ekonomske fakultete, svoje kolege javno tožil in celo ovajal na Komisijo za preprečevanje korupcije za - bistveno manjše prekrške.

MRAMOR PROTI KRIŽANIČU

Spomnimo se afere s Katjo Božič, visoko uradnico ministrstva za finance iz leta 2010, med vlado Boruta Pahorja. Takratni minister za finance Franci Križanič je telefoniral dekanu Mramorju in ga "prosil", naj iz komisije za zagovor doktorske disertacije gospe Božič umakne Jožeta P. Damijana, ki menda ni maral Božičeve. Križaničev telefonski klic je Mramor izdal medijem, ki so Križaniča začeli pozivati k odstopu, češ da gre za nedopustne posege v akademsko sfero. Križanič ni odstopil, Mramor pa ga je prijavil celo na protikorupcijsko komisijo. No, danes je Mramor pod lupo KPK in celo policije.

MAJA MAKOVEC BRENČIČ PROTI METKI TEKAVČIČ

Zanimivo je tudi, kako se je prepletla usoda Metke Tekavčič, sedanje dekanje ljubljanske Ekonomske fakultete, in aktualne šolske ministrice Maje Makovec Brenčič. Slednja je bila prodekanja, ko je bil Mramor dekan, potem pa je sama kandidirala za dekanjo, toda izgubila bitko proti Tekavčičevi. Je pa s pomočjo Gregorja Golobiča, takrat še predsednika stranke Zares in ministra za visoko šolstvo, med Pahorjevo vlado dobila funkcijo predsednice sveta Javne agencije za kakovost visokega šolstva (NAKVIS), kjer si je potem dala izplačati za 19 tisoč evrov preveč sejnin in dvakrat obračunavala potne stroške. Predsednica sveta Nakvisa je namreč želela postati Tekavčičeva, toda Pahor je popustil Golobiču, ki je nastavil svojo Majo Makovec Brenčič. Tekavčičeva je nato dobila funkcijo predsednice Sveta za visoko šolstvo, kjer pa ni bilo - sejnin.
In ko smo že pri Gregorju Golobiču, mnogi, kar zadeva Mramorja, Ekonomsko fakulteto in Tekavčičevo, opozarjajo tudi na "skrivnostno vlogo" Gordane Pipan, nekdanje dolgoletne šefinje kabinetov dveh finančnih ministrov, Mitje Gasparija in Uroša Čuferja, bivše šefinje kabineta ministra za gospodarstvo Zdravka Počivalška, predvsem pa sestrične - Gregorja Golobiča.
Zdaj se namreč tudi govori, da naj bi nekatere prve za Mramorja obremenilne informacije, povezane s famoznimi dodatki, medijem lansirala prav Pipanova.

PIPANOVA PROTI MRAMORJU

Pipanovo je Mramor, ko je postal dekan, pripeljal na Ekonomsko fakulteto za tiskovno predstavnico, vendar sta se sprla in Mramor jo je kmalu, že po šestih mesecih, odslovil. Takrat naj bi Pipanova svojega bivšega šefa Mramorja zasovražila, ne mara pa niti Tekavčičeve.
In minister Počivalšek jo je - kot šefinjo kabineta - pred časom zamenjal prav zaradi dogodka na Ekonomski fakulteti FDI summita, kjer se je januarja 2015 tragikomično izkazalo, da slovenski gospodarski minister Počivalšek ne zna angleško, zato tudi ni javno nastopil na osrednji okrogli mizi. Je bil pa tam Mramor, ki je to gladko povedal medijem. Počivalška pa naj bi namočila Pipanova, saj je dobro vedela, da njen minister pač ne obvlada toliko angleški besed, da bi lahko na takšnem nivoju govoril v živo, a kljub temu potrdila njegov prihod na okroglo mizo, medtem ko Počivalšek menda ni vedel, da bo moral govoriti angleško. Ko je to izvedel, je svoj nastop odpovedal, vendar šele dve uri pred začetkom okrogle mize.
Tudi to je prišlo v medije, vključno z manevri Gordane Pipan, ki je še dan pred okroglo mizo medijem nonšalantno zanikala govorice, da njen šef Počivalšek na okroglo mizo ne pride ...
Ampak tudi Golobičeva sestrična Gordana Pipan, ki je zdaj spet zaposlena na ministrstvu za finance, je pod Mramorjem na Ekonomski fakulteti tistih šest mesecev kasirala dodatek za pripravljenost. Po naših informacijah je šlo za znesek med 1000 in 2000 tisoč evri.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
dušan mramor Gordana Pipan Katja Božič Borut Pahor jože p damijan Mitja Gaspari Uroš Čufer zdravko počivalšek FDI Summit Gregor Golobič metka tekavčič maja makovec brenčič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Vse se vrača, plača: Mramor kolege tožil, celo ovajal na KPK. In vloga Golobičeve sestrične.