objavi na
pozareport.si

forum

Ponedeljek, 1. februar 2016 ob 07:05

Epilog prostitucije Urške Čepin. Sramotna sodba šefa ljubljanskega sodišča razveljavljena.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Famozna pravnomočna sodba Marjana Pogačnika, predsednika ljubljanskega okrožnega sodišča, v primeru medijsko razvpitega razkritja prikrite prostitucije starlete Urške Čepin, ki po vsebini ni bila samo bizarna, ampak celo sramotna, je zdaj razveljavljena, tokrat po zaslugi vrhovnega sodišča.
Vrhovno sodišče pa Pogačnikove sodbe (to je brez večjega premisleka popolnoma enako potrdilo še višje sodišče in tako začasno pokrilo Pogačnika) ni samo razveljavilo, ampak jo je tudi vsebinsko popolnoma raztrgalo.
Spomnimo. Pri raziskovanju prikrite prostitucije znotraj slovenskega jet seta so se aprila 2012 pojavili tudi videoposnetki Urške Čepin, kako erotično masira svojega klienta, finančnika, zaposlenega kot finančnega direktorja javnega zavoda s področja zdravstva, in tudi lokalnega politika. Njegovega imena tukaj in zdaj ne smemo zapisati, ker je dosegel začasno sodno prepoved, ki nam to izrecno prepoveduje, čeprav drugi mediji njegovo ime ob tem primeru smejo uporabljati. Ampak to je očitno še eden od skrajno nenavadnih umotvorov slovenskega pravosodja. Se pa se je taista oseba kasneje v medijih pojavila tudi kot tarča kriminalistične preiskave (NPU) zaradi suma finančnih malverzacij v javnem zavodu, kjer je še vedno zaposlena.
Urška Čepin je zaradi objave videoposnetkov vložila kazensko tožbo, za avtorja teh vrstic pa predlagala zaporno kazen in plačilo 10 tisoč evrov odškodnine.
Sodni primer Čepinove je dobil (prevzel) okrožni sodnik Marjan Pogačnik, takrat še kandidat še za predsednika sodišča, sicer pa nekdanji ne preveč uspešni direktor kriminalistične uprave, za katerega je njegov naslednik na funkciji direktorja kriminalistov Dušan Mohorko ugotovil, da je imel celo črni fond. No, kljub temu je pravnik Marjan Pogačnik lahko postal sodnik, kasneje pa celo predsednik ljubljanskega okrožnega sodišča. Avtor teh vrstic je o Marjanu Pogačniku, ko je bil še direktor kriminalistov, napisal in objavil vsaj dva novinarska članka, vendar Marjan Pogačnik ni niti pomislil nato, da bi se zaradi videza nepristranskosti sojenja v tem primeru izločil kot sodnik.
Marjan Pogačnik je sodbo izrekel 8. oktobra 2013. Avtorja teh vrstic je obsodil na 7.500 evrov kazni, za plačilo odškodnine pa Urško Čepin poslal na civilno tožbo. Ta pa je, opogumljena s Pogačnikov sodbo, svoj odškodninski zahtevek zvišala na 50 tisoč evrov!
Svojo sodbo je sodnik Marjan Pogačnik utemeljil z neverjetnimi, kot rečeno, bizarimi ter za pravo in zdravo pamet zares sramotnimi argumenti. Sodba je temeljila na njegovih trditvah, da je šlo za povsem zasebno intimno srečanje z Urško Čepin, čeprav si je Pogačnik med obravnavo tudi sam ogledal videoposnetek erotične masaže, med katero Čepinova osebi, ki ji masira penis, govori "klient", na koncu akta pa klient Čepinovi vidno izroči denar kot plačilo za erotično seanso. Pri tem je treba dodati, da sta Čepinova in klient po uvodni masaži opravila tudi spolni spolni akt, vendar zunaj dosega skrite kamere. Je pa na posnetku vidno, kako se odpravljata na končanje spolnega akta.
Potem je sodnik Marjan Pogačnik "verjel" pričanju Urške Čepin, da je imela v masažnem salonu za prikrito prostitucijo na Topniški ulici številka 35c, za katerega je sicer sama priznala, da je vedela, da gre za erotični masažni salon pod vodstvom gospe Marjete Burje, najeto eno sobo zgolj zato, da bi se tja umaknila, kadar bi želela imeti svoj mir. Pri seksualni obdelavi klienta, ki naj bi ga Čepinovi priskrbela Burja, pa naj bi šlo za enkratni dogodek in naj bi ga erotično zmasirala zato, ker je pač potrebovala denar.
Eden od vrhuncev sprenevedanja sodnika Marjana Pogačnika pa je bila njegova vrhunska ugotovitev, da ni pravih dokazov, da je na Topniški ulici 35c šlo za prostitucijo (čeprav je to med pričanjem priznala celo sama Čepinova), saj zunaj na cesti in pred vhodom v najeto zasebno stanovanje ni bilo nobenih vidnih oznak (table?!), da gre za prostore za prostitucijo oziroma za masažni salon?!
Poleg tega predsednik ljubljanskega okrožnega sodišča Pogačnik ni hotel zaslišati priče Marjete Burja, ki bi na sodišču pač morala potrditi, da se je tudi njena podrejena sodelavka v masažnem salonu Urška Čepin ukvarjala s prikrito prostitucijo. To, da ni bilo pričanja Marjete Burja, Pogačniku očita tudi vrhovno sodišče.
Kot že zapisano, senat višjega sodišča, ki so ga sestavljali višji sodnik Milan Štrukelj ter višji sodnici Silvana Vrebac Arifin in Mateja Lužovec, je brez pripomb potrdil Pogačnikov sodbo - 3. septembra 2014.
Razveljavil jo je šele senat vrhovnega sodišča, 7. januarja letos, na podlagi vložene zahteve za varstvo zakonitosti, pod vodstvom predsednice senata, vrhovne sodnice Barbare Zobec, člani senata pa sta bila vrhovna sodnika Marko Šorli in Damijan Florjančič ter vrhovni sodnici Kristina Ožbolt in Maja Tratnik. Mnenje državnega tožilstva pa je ob zahtevi za varstvo zakonostosti zapisal vrhovni državni tožilec Andrej Ferlinc, znan iz zadeve Patria, ki je seveda zagovarjal Pogačnikovo sodbo ter obsodbo novinarja in urednika.
Večji del sodbe vrhovnega sodišča, ki je vsebinsko res popolnoma raztrgalo Pogačnikovo sodbo, zaradi večje natančnosti, preglednosti in celovitih strokovnih razlagah razveljavljene sodbe, pomembnih tudi za prihodnjo sodno prakso, ko gre za sojenje novinarjem, objavljamo v nadaljevanju - kot faksimile.

DRŽAVA VRAČA 7.500 EVROV, ČEPINOVA PA 1.400

Vrhovno sodišče je sodbo razveljavilo ter vrnilo v ponovno sojenje, vendar pri tem v izreku svoje sodbe eksplicitno izključilo možnost, da bi zadevo na prvi stopnji lahko spet prevzel sodnik Marjan Pogačnik.
Država mora avtorju teh vrstic zdaj povrniti tudi 7.500 evrov že plačane kazni, Urška Čepin pa 1.400 evrov, kar je že dobila plačano za sodne stroške in zaplačilo svojega odvetnika.

URŠKA ČEPIN JE ENO TOŽBO ŽE IZGUBILA

Urška Čepin je zoper avtorja teh vrstic sicer že lani, 1. septembra 2015, izgubila še eno odškodinsko tožbo, vloženo zaradi poročanja o nadaljevanju njene prikrite prostitucije, tokrat pa v Trzinu blizu Ljubljane. V tem postopku je zahtevala 10 tisoč evrov odškodnine, toda ljubljansko okrajno sodišče je njen zahtevek zavrnilo.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Urška Čepin Marjan Pogačnik Dušan Mohorko Marjeta Burja Milan Štrukelj Silvana Vrebac Arifin Mateja Lužovec Barbare Zobec Marko Šorli Damijan Florjančič Kristina Ožbolt Maja Tratnik Andrej Ferlinc

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-10-18 11:44:07


Cigan se bo pritožil in višje sodišče zadevo z lahkoto obrne njemu v prid glede zadeve ,, Lekarna Bitenc,, Dvomim sicer, v Šiški se gradi nov trgovski center, katerega je ta isti cigan nekoč onemogočal pri gradnji in bo tam pač zdaj postavil eno od izpostav svojih lekarn...Pravo, kar sem spoznal na lastni koži in vse pišem na podlagi osebnih izkušenj, je v Sloveniji hudo raztegljiva zadeva, ki se od posameznika do posameznika tretira drugače. V tem pogledu se moramo nekateri sodno boriti proti izvedensko dokazanim dementnim tožnikom,piscem oporok in celo pokojnikom. Tudi ti imajo po mnenju višjega sodišča, lahko svetle trenutke in operirajo na polno. Norö! ...Uničenega zdravja in življenja v desetletju sodnih bojev s kriminalci in prevaranti, ne bo nihče povrnil. Tega slovenski pravosodni sistem, ne bo zaznal še naslednjih sto let. Morda bom, vsaj jaz, do konca življenja dočakal, da bo kdo od tzv. sodnikov globoke države,ki načrtno uničujejo življenja in krojijo usode ljudi, kazensko odgovarjal. Čeprav, glede na komike, luzerje in bleferje, ki jih globoka država nastavlja na oblast, nimam upanja na to. Preveč so zjebani v glavo, da bi razni Kordiši, Korčetke, Mesci in podobni jebivetri, sploh vedeli, za kaj gre...Dokler bo tako in s takšnimi ljudmi v sodstvu, imajo kriminalci avtocesto po vsej poti svojih hudodelstev. Izgubljena človeška življenja, pa toliko pomebna v luči zasledovanja njihovih bolnih interesov, kot povožena divjad ob cesti.
Igor Hauptman

2019-10-18 09:18:38


Se pridružujem čestitkam komentatorja Bitenčevim za sodno zmago proti ljubljanskemu županu ter desetletno maltretiranje, ki ga je prenašala cela družina Bitenc. Vsi člani družine so namreč po poklicu farmacevti, njegova mama je tudi vodila lekarno. Zakaj pišem o tem. Pri tej družini vključno z Borom Bitencem, bivšim odličnjakom bežigrajske gimnazije ter diplomantom Fakultete za farmacijo v nasprotju prepričanji povprečnega Slovenca, da je prodaja farmacevtskih izdelkov nekaj, kar samo po sebi prinaša kupe denarja, tega ne boste niti približno opazili, vsaj kar se njihovega življenjskega sloga tiče ne. Nobenih bogataških vil. razkošnih vikendov z jahtami, nobenih belih mercedesov in BMW-jev, nič od tega pri njih ne boste videli za razliko od sinčkov župana, katerih poslovni in siceršnji potenciali so sicer znani daleč preko mej glavnega mesta, kjer kraljuje njun ata. Pa pri tej zadevi to niti ni poglavitno. Zame nepojmljivo je dejstvo, da je naše sodstvo potrebovalo deset (10) let za to, da je ugotovilo (Vrhovno sodišče), da je lekarniška dejavnost javna služba in zato pri presoji koncesijske pogodbe ni mogoče odločati le na podlagi Zakona o gospodarskih družbah ter pri tem upravičeno nisem brez dvomov o tem, kaj je gnalo vrhovne sodnike, da so se po desetih letih sploh tako odločili, kot so na koncu se. Kaj se sploh gremo v tej državi. V kolikšnem času mislite, bi takšno vprašanje razrešila britanska sodišča, t.j. sodišča tiste države za katero berem v komentarjih na družbenih omrežjih, naj se čimprej pobere iz EU ker, da ji ni prostora v družbi držav med katere sodi tudi Slovenija.
borut rojc

2019-10-18 08:14:43


Enkrat mi je ob kavi, uslužbenka MOL-a dejala : ,, Jankovič je kriminalec in kot takega ga moraš sprejeti, da lahko shajaš z njim , ,, Tega mnenja sem tudi sam, torej, da je človek gangster, kljub temu pa je sinonim nedolžnosti, nedotakljivosti za slovensko krivosodje. V tem pogledu bi znak tehtnice v emblemu, ki v smislu tehtanja med dobrim in zlom, lažjo in resnico, predstavlja sodstvo, morali zamenjati s sliko Jankovičev, prej omenjenega kriminalca in njegovih, retardiranih sinov. ..Niso nam nevarni volkovi in medvedi, pač pa tovrstni nenadertalci, opičnjaki, ki se svobodno sprehajajo naokrog in iz sodišča vedno prihajajo široko nasmejani, razigrani in predvsem pripravljeni na nova kazniva dejanja. Nekoliko zadrege se kaže le v tem, kje se zvečer s sodniki in tožilci dobiti na večerji , da jih kdo ne opazi. Slovenija danes... Mimogrede, čestitke Bitenčevim, da so obdržali lekarno in se niso dali gangsterju. Zanj , seveda, to ni poraz. V sodelovanju s sodiščem, žrtvujejo lekarno, da obdržijo milijonske zneske pri drugih sumljivih poslih...Logično je, da zaradi takšnega, mafijskega ustroja države in povezave sodstva z najbolj krvoločnimi kriminalci, nek ustavni sodnik, ne bo odstopil, ker se mu je nekaj zareklo. On niti ne more odstopiti, kot ne Šarec, ker je te ljudi nastavila prav mafija, ki dejansko vodi in obvladuje državo. Bog pomagaj, če uporabim izraz enega od komentatorjev, ko gledam te predsednike sodišč danes; Kneza, Florjančiča, Pogačnika. Kot bi bili le Jankovičevi pomočniki...Dvomim, da pa bo Jakličeva integriteta načeta, če se ga lotita dva norca iz režimskega medija, ki bosta kmalu na zavodu za zaposlovanje. Ko te obdeluje veselinka, ima to posebno težo. Vseeno si bo Vukovička morala najti nekoga, kot tudi prismojeni Cirman, ki ga bosta, se mu morda sama pustila obdelati. Za ljubi kruhek.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Epilog prostitucije Urške Čepin. Sramotna sodba šefa ljubljanskega sodišča razveljavljena.