objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Četrtek, 25. februar 2016 ob 06:47

Medijska scena: Odlazek za revije še milijon dolguje, Mirko Mayer na Planetu se ločuje.
Najnovejši podatki Slovenske oglaševalske zbornice dokazujejo, da je Martin Odlazek s kloniranimi revijami dosegel zgolj tretjino prodanih naklad prejšnjih znamk Dela Revije.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Martinu Odlazku, lastniku poslovnega imperija Krater, se nikakor ne uspe ponovno dokopati do revijalnih znamk nekdanjega Dela Revije, čeprav se je prijavil že na tretji prodajni razpis Nove Kreditne banke Maribor, ki je potekel 18. februarja.
Na prejšnjem razpisu je po naših informacijah sicer ponujal največ denarja, to je 300 tisoč evrov (spomnimo, mariborska banka je znamke Dela Revije še pred nekaj meseci prodajala za približno štiri milijone evrov), vendar bankirji pogodbe niso hoteli podpisati, dokler Odlazek ne plača okroglih en milijon evrov dolga, ki ga dolguje Novi Kreditni banki Maribor iz pogodbe o leasingu (najemu) teh istih znamk, ki jo je imel Odlazek z banko do lanskega avgusta in jo je tudi sam odpovedal. Poteza banke, da Odazku znamk ne proda toliko časa, dokler ne poravna vseh dolgov, je seveda razumljiva in logična.
Odlazek se za stare revijalne znamke bori predvsem zato, ker mu prodor s kloniranimi znamkami kljub dumpinškim cenam na tržišču ni uspel.
Tudi najnovejši podatki Nacionalne raziskave branosti (oziroma Slovenske oglaševalske zbornice) namreč dokazujejo, da je Odlazek s kloniranimi revijami (Zarja, Zvezde, Vklop ...) povprečno dosegel zgolj tretjino prodanih naklad prejšnji pravih revij, Jane, Lady, Stopa in drugih.

PETRIČ NAD ODLAZKA Z NOVO LADY - SUZY

Poleg tega zdaj Odlazka očitno daje panika, saj tisti del revijalnega tržišča, ki pokriva bralke in bralce Lady (Zvezde in pogojno tudi revije Nova, čeprav ima ta revija, ki jo izdaja založniško podjetje Adria Media, še precej nižjo naklado od revije Zvezde, kaj šele "prave Lady"), namerava kar dobro pokriti tajkun Stojan Petrič, novi lastnik Dela, s kopijo revije Lady - Suzy.
Tedenska revija Suzy bo prvič izšla 18. marca, izhajala bo ob petkih, priložena bo Slovenskim novicam, v samostojni revijalni izdaji pa bo cenovno še ugodnejša od revije Zvezde. Novo Lady - Suzy bo urejala nekdanja urednica Lady Barbara Jermann.
Martin Odlazek bo sicer v medijsko zgodovino prišel kot pravnomočno obsojeni poslovni goljuf, ki mu je s kloniranimi revijami uspelo izpeljati največjo krajo intelektualne lastnine v samostojni Sloveniji, sodišča, pravna država in drugi pristojni organi pa - nič.
Odlazek pa očitno goljufa tudi s podatki o prodaji kloniranih revij, ki jih pošilja potencialnim oglaševalcem. Ti so namreč bistveno nižji od resničnih prodajnih podatkov, direktor Odlazkove medijske družbe Media 24 Gregor Repič pa naj bi - vsaj po informacijah naših virov iz Medie24 - silil odgovorne urednike ali urednice posameznih revij, da morajo kar sami podpisovati dopise z lažnimi poslovnimi podatki.

FATALKA LETA NA PLANETU: KAJA FLISAR

Drugačna drama pa se dogaja na Planet TV. Ločuje se namreč Mirko Mayer, eden do voditeljev informativne oddaje Danes. Vzrok za ločitev naj bi bila mlada novinarka Planet TV Kaja Flisar, Mayer pa naj bi tudi že iskal novo stanovanje, kamor naj bi se kmalu preselil. Tjaša Mayer, njegova žena (skupaj imata dva otroka), sicer dela v radijski družbi Infonet Media in na Radiu 1.
Mirko Mayer ločitve ni zanikal, češ, zasebnih stvari ne komentira. Kar sicer ne drži povsem, saj je Mayer v večini dosedanjih intervjujev, ki jih je dajal za druge medije, govoril tudi o svojih zasebnih zadevah.

				To je Kaja Flisar, temnolasa novinarka Planet TV (slika zgoraj), ki je prevzela Mirka Mayerja (spodaj).			To je Kaja Flisar, temnolasa novinarka Planet TV (slika zgoraj), ki je prevzela Mirka Mayerja (spodaj).

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
martin odlazek stojan petrič Barbara Jermann Mirko Mayer Kaja Flisar Tjaša Mayer Gregor Repič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Medijska scena: Odlazek za revije še milijon dolguje, Mirko Mayer na Planetu se ločuje.