objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Četrtek, 25. februar 2016 ob 12:31

Glasbene kvote. Matiću eden navil ušesa, verjetno Cerar. In hud fiasko radijca Oblaka (II.)
Objavljamo prikaz nasprotnih dejstev na članek z naslovom: Glasbene kvote. Matiću eden navil ušesa, verjetno Cerar. In hud fiasko radijca Oblaka (24.2.2016).
Bojan Požar

Odpri galerijo

Objavljamo prikaz nasprotnih dejstev na članek z naslovom: Glasbene kvote. Matiću eden navil ušesa, verjetno Cerar. In hud fiasko radijca Oblaka (objavljeno 24.2.2016).
POPRAVEK
Dne 24. 02. 2016 je bil na spletnem portalu www.pozareport.si objavljen članek z naslovom "Glasbene kvote. Matiću eden navil ušesa, verjetno Cerar. In hud fiasko radijca Oblaka". V članku je navedenih več napačnih informacij. 
Trditev v članku, da sem dajal medijske obljube, ne drži. Vse moje predstavitve o zapletenih in neživljenjskih novih kvotah so bile javne. Tudi slovenske glasbe ne sovražim, celo nasprotno. Leta 2012 sem ustanovil Radio S, ki je kot edina radijska postaja v Sloveniji predvajala 100% slovensko popularno glasbo. V projekt je bilo vloženih več kot 100.000 EUR, a je žal propadel, ker ni bilo interesa niti poslušalcev niti  glasbenikov. Radio S, ki je predvajal izključno slovensko glasbo, je imel po raziskavah samo 1,5% poslušanost, čeprav ministrica za kulturo trdi, da si slovensko glasbo na radijskih postajah želi poslušati kar 60% ljudi. Sicer pa javno opozarjam, da se bo z uvedbo novih kvot zgodilo tudi to, kar se je zgodilo v Franciji: ene in iste slovenske pesmi se bodo še bolj ponavljale. Sprejetje tega zakona pa bo poraz predvsem za koalicijo, ko bo spoznala, kako negativne posledice bo imel zakon, ko se bo začel izvajati.
Leo Oblak, Ljubljana

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Glasbene kvote. Matiću eden navil ušesa, verjetno Cerar. In hud fiasko radijca Oblaka (II.)