objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 26. februar 2016 ob 12:57

Sporni magister Leben menda spet državni sekretar?! Šlo naj bi za dogovor Cerar-Erjavec.
Govorice: Miro Cerar naj bi pritisnil na Karla Erjavca, ta pa nekaj dni pred svojo interpelacijo v državnem zboru, kjer nujno potrebuje vse poslanske glasove SMC, ni mogel ali smel reči ne.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Notranji krog SMC: Erik Kopač, Mič Sojer, lastnik frizerskih salonov Mič Styling, in Jure Leben
Po neuradnih informacijah blizu vladne koalicije se na funkcijo državnega sekretarja za okolje in prostor vrača sporni magister Jure Leben, delovno mesto pa naj bi mu izpraznila sedanja državna sekretarka na ministrstvu za okolje in prostor Tanja Bogataj, ki naj bi zato prihodnji teden odstopila.
Spomnimo. Jure Leben je že bil državni sekretar na tem ministrstvu, vendar je moral odstopiti, ko se je razvedelo, da je (ne)namerno napačno uporabljal pridobljeni visokošolski naziv Master of Science, pridobljen v Veliki Britaniji, v smislu tega, da je magister. Kljub odstopu je ostal član najožjega vodstva SMC, kasneje pa so ga zaposlili v Bernardin Group (Hoteli Bernardin), ki sodi v poslovno skupino Sava Turizem.
Vrnitev Jureta Lebna v politiko naj bi zdaj dosegel predsednik vlade Miro Cerar pri prvaku Desusa in ministru za zunanje zadeve Karlu Erjavcu.
Ministrstvo za okolje in prostor namreč pripada stranki Desus.
Če to drži, je bil timing, znotraj katerega je Miro Cerar lahko učinkovito pritisnil na Karla Erjavca, najbolj primeren.
Prihodnji teden bo v državnem zboru namreč glasovanje o interpelaciji zoper zunanjega ministra Erjavca, ki zdaj pod nujno potrebuje vsak, ampak dobesedno vsak poslanski glas vladne koalicije. In če je Cerar v zameno zahteval tudi zeleno luč za ponovno zaposlitev Lebna na ministrstvu, ki ga vodi Desus oziroma Desusova ministrica Irena Majcen, potem Karl Erjavec pač ni mogel reči ne. Lahko se je samo še molče strinjal ...
Da so naše informacije vsaj zelo blizu resnice in da se nekaj res kuha, posredno potrjujejo tudi uradne navedbe ministrstva za okolje.
Iz njihove službe za odnose z javnostmi namreč sporočajo, da je "mag. Tanja Bogataj državna sekretarka na Ministrstvu za okolje in prostor. Drugih informacij v zvezi s tem vam v tem trenutku ne moremo podati".

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
jure leben Tanja Bogataj miro cerar karl erjavec irena majcen

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-09-14 16:45:23


Šmarca, četudi z najpomembnejšo funkcijo v državi, od nikoder prispelega in živečega v tej vasi, ne premore več niti trgovine. Morda kakšno zanikrno gostilno, nekaj beznic in Šarčevih sosedov, trgujočih z drogo, so pa začuda zaprli, sploh, ker so narkotiki, njihova reprodukcija, nepogrešljiva omama političnih in družbenih elit in precej pomembna gospodarska panoga v državi. Končno, so vsi tovrstni kriminalci v Sloveniji varni, zlasti tisti, blizu ljubljanskemu šerifu, pri katerem je Šmarčan opravljal politični, pripravniški staž...Šmarca sicer premore, v širši javnosti nekaj zelo znanih osebnosti. Najbolj znan je Joc Pečečnik, Aleksander Jereb tudi izvira od tod, zdaj se v to sfero umešča tudi Šarec. Šmarski zet je recimo priznani marksist, Bogomir Kovač. Nasploh pa vas , ob, za Slovenijo standardnem priseljevanju južnjakov, s Šarcem na čelu, ni nič drugačna od kakšne druge, ki ima še vedno povečini slovenski živelj. Vsekakor je bil za večino Šmarčanov in kamniških občanov svojevrsten šok, ko je takratni kamniški župan, ki ga je izvolilo pretežno ruralno prebivalstvo, vstopil v stranko Pozitivne Srbije, prej omenjenega kriminalca. Šarec je hitro uvidel napako in špekulativno izstopil, vsekakor pa nakazal svoj, balkanski način razmišljanja in dojemanja stvari v življenju, z izrazitim, že skoraj živalskim nagonom po preživetju. Mojemu zapisu bi tokrat moral verjeti tudi Potočnik, ker sem iz - Šmarce. Tudi in predvsem zato, mi hitreje obrne želodec, ko vidim nekatere ljudi v politiki, ki to nikoli ne bi smeli biti, če bi hoteli ohraniti neke minimalne etične in higienske standarde med tistimi, ki odločajo o usodi naroda. Tako pa se nad njim in državo zgrinjajo le temni oblaki.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Sporni magister Leben menda spet državni sekretar?! Šlo naj bi za dogovor Cerar-Erjavec.