objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Sobota, 2. april 2016 ob 06:30

Prenos kloniranih Viktorjev. Biziljeva z denarjem državne TVS pomaga tajkunu Odlazku.
To je velika sramota direktorice Ljerke Bizilj. Nacionalna televizijska hiša, ki jo plačujemo davkoplačevalci, poslovno očitno podpira krajo blagovnih znamk nekdanjega Dela Revije.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Po naših informacijah bo TV Slovenija neposredno prenašala prireditev pod naslovom Viktorji, ki bo predvidoma v soboto, 4. junija, v Cankarjevem domu. Tako naj bi se že dogovorili direktorica TVS Ljerka Bizilj in izvršna direktorica edicij družbe Media24 (Krater Media) Tanja Škarjot, ki sodi v imperij tajkuna Martina Odlazka, enkrat že pravnomočno obsojenega - na zaporno kazen - zaradi poslovne goljufije.

KAKO IN ZAKAJ LJERKA BIZIJ PODPIRA KRAJO

V čem je problem?
Media24 namreč 4. junija ne pripravlja tradicionalno znane prireditve Viktor, kjer se podeljujejo nagrade za dosežke v medijski pop kulturi, ampak prireditev pod klonirano blagovno znamko Viktorji. To tako imenovano znamko je v procesu največje kraje intelektualne lastnine v zgodovini samostojne Slovenije registrirala ena od Odlazkovih družb. In to po tem, ko so Odlazkova podjetja pod krovno znamko Media24 ob tihem pristanku sodišč in drugih pristojnih institucij pravne države začela izdajati že klonirane blagovne znamke nekdanjega podjetja Delo revije. Namesto Jane izdajajo Zarjo, namesto Lady so začeli prodajati Zvezde, namesto Stopa - Vklop in zdaj namesto Viktorja še - Viktorje; pravico do izdajanja teh revij in prireditev so, spomnimo, izgubili zaradi neplačevanja na podlagi pogodbe o leasingu z Novo Kreditno banko Maribor, lastnico vseh omenjenih znamk. Kako je Martinu Odlazku uspelo registrirati znamko prireditve Viktorji, ob tem, da že obstaja znamka enake prireditve Viktor, je seveda vprašanje za pravno državo, predvsem pa tudi za Novo Kreditno banko Maribor, ki znamke Viktor ni uspela, hotela ali znala ustrezno zavarovati.
Mimogrede, Matjaža Kovačiča, nekdanjega razvpitega predsednika uprave NKBM, ki je z Martinom Odlazkom podpisal evidentno škodljivo leasing pogodbo o najemu revijalnih in prireditvenih znamk propadlega Dela revije (za banko, namreč), mariborsko sodišče medtem že oprošča obtožb o zlorabah položaja.
Kako škodljiva za banko je bila ta pogodba, dokazuje tudi naslednje: Nova Kreditna banka Maribor pogodbe z Odlazkom ni smela - pozor - odpovedati niti v primeru, če Odlazek ne bi plačeval pogodbenih zneskov za najem?! In zato še danes, po naših zanesljivih informacijah, Odlazek mariborski banki iz naslova pogodbe o najemu znamk Dela revije dolguje okoli milijon evrov; in kar je še huje, celo bizarno, kljub takšnemu dolgu se njegova podjetja lahko pri Novi Kreditni banki Maribor spet mirno in brez večjih težav potegujejo za odkup teh znamk. Res neverjetno?!
Ljerka Bizilj, direktorica javne televizije, ki jo plačujemo davkoplačevalci, pa se je te dni celo odločila, da bo z državnim denarjem prenašala Odlazkovo prireditev pod - ukradeno znamko. To naj bi storila kljub temu, da naj bi bil Mario Galunič kot odgovorni urednik razvedrilnega programa proti tej odločitvi.
Naši viri s TV Slovenija pravijo, da se je Biziljeva za prenos odločila zato, ker naj bi se dobro ujela s Škarjotovo, ki je pri njej lobirala in ki si hkrati želi tudi službo na TVS. Kamor naj bi že posredovala svoj življenjepis. To bi celo znalo držati, saj naj bi po najnovejših informacijah, ki prihajajo z Media24, delo Škarjotove v zadnjem času prevzemal Igor Kljun, sicer namestnik Gregorja Repiča, direktorja družbe Media24.
Z neposrednim prenosom kloniranih Viktorjev pa Bizljeva ne samo, da podpira javno krajo intelektualne lastnine, ampak poslovno pomaga, spet z resursi državne televizije, ustvarjati dobiček tajkunu Martinu Odlazku.

NAVEZA ČERNIGOJ-TEKAVEC. NA POTEZI RTV.

Po naših informacijah naj bi namreč del oglaševalcev (med neposrednim prenosom Viktorjev), ki jih sicer pridobiva služba za trženje TVS, usmerjali na Media24, šlo pa naj bi za posebno navezo med Alešem Černigojem, šefom trženja edicij na Media24, in Andrejem Tekavcem, vodjo trženja na TVS.
Gre sicer za "poslovne aranžmaje", ki jih Martin Odlazek ne bi mogel dobiti pri nobeni komercialni televiziji, lahko jih dobi, napol zastonj, zgolj na TV Slovenja, kjer delajo z državnim denarjem. Za vse to pa je treba pridobiti samo žegen direktorice Ljerke Bizilj.
Bo pa zanimivo videti, kako bodo na vse to reagirali generalni direktor RTV Slovenija Marko Filli ter nadzorni odbor in programski svet RTV. Gre namreč za moralno skrajno zavržene in za javni zavod RTV Slovenija poslovno škodljive odločitve.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
martin odlazek ljerka bizilj Tanja Škarjot matjaž kovačič Mario Galunič Igor Kljun Gregor Repič Aleš Černigoj Andrej Tekavec Marko Filli

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-11-21 11:34:25


Kje vse že ni bila, kar se tiče državnih institucij in gospodarskih družb pod okriljem države, v zadnjem času nastavljena Drobne-Popovičeva? Gospa precej neurejenega videza in nonšalantne, nespoštljive drže in komunikacije, je vedno prva izbira predvsem za ruski kapital neznanega izvora. ..Podobno samopašnost kot pri omenjeni gospe, zasledim pri Šarcu in Bratuškovi, kot stranskima produktoma komunizma in posledično privilegirancema režima, ki enoumje zasleduje še vedno. O bedasti Alenki tokrat ne bi, Šarec pač službo predsednika vlade dojema kot vožnjo s prestižnimi avtomobili, paradiranje z varnostniki ; tu in tam, ob vsem blefu, strese kakšno šalo iz rokava. Odkar so mu iz ne preveč bogatega besednega zaklada, črtali izraze kot klobase, krofi, kuhinja, voznja z avtomobilom, večkrat ostane brez besed sredi stavka...Kdo od nas bi kot predsednik uprave Petrola, lahko pridelal primanjklaj? Zadeve tečejo pri monopolistu na podroćju energentov, same od sebe ; verjamem, da bi tudi Jankovičevi sinovi tam postali menedžerji leta. Berločnik, ko ga tako ocenim na hitro, že na pogled ne deluje kot možakar nekih inteligenčnih presežkov, nasprotno. Tako je tudi z vsemi temi Bergerji, Mesi, Slaparji ; plesali bodo tako in toliko časa, kot jim bo naročeno. Konkretno Lovše je bil že pri poslovanju z Dinersom , itak vpleten v kriminalne rabote. Najmanj , kar lahko zapišem je, da je nesposoben in to smo občutili vsi imetniki omenjene kreditne kartice...Kresalova meni in se sprašuje, kako normalen človek ne razume, po kakšnih kriterijih je bil v Ameriki izvoljen Trump? Njo razumem. Ni normalna.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Prenos kloniranih Viktorjev. Biziljeva z denarjem državne TVS pomaga tajkunu Odlazku.