objavi na
pozareport.si

forum

Četrtek, 7. april 2016 ob 06:30

Propadli politik Stojan Pelko, včasih tudi Pelikan, zasačen še pred prsti v marmeladi
Bojan Požar

Odpri galerijo

Razlog, zakaj se me je Stojan Pelko, propadli politik štirih strank (LDS, Zaresa, Pozitivne Slovenije in Zavezništva Alenke Bratušek), tako žaljivo lotil na spletnem portalu FokusPokus, ki ga urednik Marko Crnkovič sicer reklamira kot "intelektualno branje", je sila preprost. Namreč, še preden je Pelko spet lahko namočil prste v marmelado, sem razkril zakulisje okoli načrtovanja kontrole in posledično porabe proračunskega denarja, ki naj bi se kmalu pretakal iz ministrstva za kulturoIdrijo, skozi Center za upravljanje z dediščino živega srebra.
Mreže so se spletle okoli znanih obrazov (vsi so našteti v članku), Stojan Pelko in njegova zdajšnja soproga ter nekdanja generalna direktorica direktorata za kulturno dediščino (na ministrstvu za kulturo) Špela Spanžel pa naj bi pri tem igrala eno od glavnih vlog.
Stojanu Pelku je kri očitno zavrela, potem ko je uvidel, da ministrica za kulturo Julijana Bizjak Mlakar (Desus) pri svojih izjavah na to temo povzela moje pisanje (in, kot kaže, ne namerava sprostiti denarja), poleg tega pa je Pelko na ministrico intimno besen tudi zato, ker je razrešila njegovo ženo. Ki je med drugim članica sveta prej omenjenega centra, prek katerega naj bi se pretakal proračunski denar.
No, to smo, kot rečeno, pravočasno javno razkrili, Stojan Pelko, ki seveda zelo dobro ve, da je pred tovrstnimi razkritji zlorab denarja davkoplačevalcev lepo varen na Delu, Dnevniku in večini drugih medijev, pa je izgubil živce. Hja, je pač navajen biti prisesan na državni denar. Pri tem je zanimivo, da Stojan Pelko v svoji kakor kolumni na FokusPokusu ničesar ne demantira, ampak na avtorja razkritja, torej na mojo malenkost, stresa žalitve.
Toda sesanje državnega denarja je pravi modus operandi Stojana Pelka, vključno z njegovo prejšnjo in sedanjo ženo ter njegovim bratom. Ko ima Pelko politično moč, neposredno poskrbi tudi za svoje - sorodnike.
Njegova prva žena Nataša Pelko je kar sproti dobivala službe pri političnih strankah, kjer je bil - trenutno - član Pelko. Zdaj mislim, da je na ministrstvu za infrastrukturo, kjer je službo dobila znotraj paketa za zaposlovanja članov propadle Pozitivne Slovenije (prej Zares in LDS).
Ko je bil Stojan Pelko državni sekretar za kulturo, je na javni zavod EPK Maribor 2012 takoj sforsiral svojega brata Boruta Pelka. Zrihtal mu je delovno mesto "koordinatorja partnerskih mest Zavoda Maribor 2012 - Evropska prestolnica kulture". Imel je, pravijo Mariborčani (ki si Stojanu Pelku menda niso upali reči ne, saj bi lahko ostali brez dela finančnih sredstev ministrstva za kulturo), 4 tisoč evrov bruto mesečne plače, kaj je delal, pa ne ve nihče. Podobno kot obe svoji ženi Stojan Pelko tudi svojega brata vedno obeša na proračunski denar ali pa vsaj na "evropska sredstva". Zdaj je Borut Pelko na primer direktor novomeškega kluba LokalPatriot.
Komisija za preprečevanje korupcije bi temu lahko rekla, da je Stojan Pelko kot vidni politik stranke Zares in državni sekretar na tak način bratu omogočil določeno premoženjsko korist.

				Stojan Pelko je kot državni sekretar za kulturo poskrbel, da je službo na EPK Maribor, leta 2012, dobil tudi njegov brat Borut Pelko. In štiri tisoč evrov mesečen plače.			Stojan Pelko je kot državni sekretar za kulturo poskrbel, da je službo na EPK Maribor, leta 2012, dobil tudi njegov brat Borut Pelko. In štiri tisoč evrov mesečen plače.

PELKO (PELIKAN) PRIČAL PROTI SENICI

Danes in zdaj, ko je Stojan Pelko samo še en propadli politik več, ki stresa frustracije na spletnih portalih vprašljivega dosega ali pa recimo na Twitterju, lahko zgodovinsko ocenimo, da je kot politik morda samo enkrat v svoji karieri odigral pozitivno, čeprav le epizodno vlogo. Ko naj bi pod kodnim imenom Pelikan kot nekakšna zaščitena priča pričal pred Komisijo za preprečevanje korupcije o spornih potezah in vlogi razvpitega odvetnika Mira Senice med poskusom nakupa mariborskega časnika Večer. Tako je vsaj razbrati iz dokumentov protikorupcijske komisije, delno objavljenih tudi na našem portalu.
Pa še takrat je šlo samo za spor med dvema (delno) konkurenčnima frakcijama znotraj iste politične skupine LDS-Zares, ker Gregor Golobič, veliki vodja Zaresa, ni bil pripravljen dopustiti, da bi Miro Senica in Katarina Kresal, tedanja predsednica LDS in ministrica za notranje zadeve, prek slamnatega moža Mateja Raščana (takrat lastnika podjetja Delo revije in kasneje propadlega tajkuna) in podjetja 3Lan iz Murske Sobote prevzela Večer. Zato je Golobič v bitko poslal Pelikana Pelka, tedanja ministrica za kulturo Majda Širca (prav tako iz stranke Zares) pa je odrekla podpis soglasja ministrstva za kulturo, zakonsko potrebnega za nakup "velikega" medija.
Toliko o poštenosti, morali in možatosti propadlega politika Stojana Pelka.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Stojan Pelko marko crnkovič Špela Španžel julijana bizjak mlakar Nataša Pelko Borut Pelko miro senica Gregor Golobič Katarina Kresal Matej Raščan Majda Širca

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

ivan maček

2019-09-16 12:16:03


Ni direktno povezano z prispevkom g. Požarja, vendar se globoko strinjam z komentarjem ki sem si ga sposodil. Če bi ga spisal sam ne bi bil tako "prijazen" do gamadi ki se ji reče policija. Solo • 31 minutes ago • edited Gorenakov namen je zbujati prizanesljivost in simpatije do policije, ampak policaji si naše prizanesljivosti in simpatij ne zaslužijo. Zakaj? Prvič zato, ker komunističnim banditom na oblasti pomagajo preplavljati Slovenijo z ilegalnimi afro-arabskimi migrant. Namesto, da bi jih obravnavali kot kriminalce (kar tudi so), jih taksirajo do azilnih domov in poskrbijo za njihovo maksimalno udobje in prvoklasno oskrbo - na davkoplačevalske stroške seveda. Čeprav vsi (vključno s policijo) dobro vemo, da ne gre za nikakršne "uboge begunce, ženske in otroke", ampak da 95% migrantov sestavljajo mladi moški vojaške starosti (18 do 40 let), povečini islamisti, kriminalci, teroristi, posiljevalci, roparji in morilci, pa policija pri tem miži na obe očesi in se na veliko spreneveda. Policija tako ne opravlja svojega temeljnega poslanstva, za katerega jo plačujemo - varovanje reda, zakonitosti in varnosti državljanov - ampak prav nasprotno: Slovenijo in Slovence pospešeno spravlja v stanje permanentnega kriminala, kaosa in vojnega stanja, ki ga s seboj prinaša masa uvoženih militantnih džihadistov, barbarov in primitivcev, ki odkrito sovražijo bele Evropejce in našo kulturo. In kot drugo si policisti ne zaslužijo naših simpatij, ker so hinavci z dvojnimi merili. Ilegalnim migrantom namreč gledajo skozi prste - celo v primerih, ko jih zalotijo pri samem kriminalnem dejanju, pa migrant potem izreže magično besedico "azil" - medtem ko taisti policaji svoje lastne poštene državljane, rojake in davkoplačevalce terorizirajo in strogo oglobijo za vsak najmanjši drek ali nepomemben prekršek (vožnja 5km/h prehitro po ravni pregledni cesti, neuporaba varnostnega pasu, napačno parkiranje, itd). Po zaslugi policije imamo torej dve kategoriji državljanov - na eni strani je kasta nedotakljivih, za katere zakoni ne veljajo (migranti, cigani, čefurji in udbomafijski plenillski politiki ala Zorangutan Mafijanković), na drugi strani je pa brezpravna raja tlačenih slovenskih davkoplačevalcev, ki vse to drago plača. Dokler bo tako in dokler bo policija (komunistična milica) zgolj represivni organ in podaljšana roka genocidne antislovenske jugo-boljševistične zločinske bande - katerih edini cilj je ropati, tlačiti, terorizirati in končno iztrebiti Slovence - si naših simpatij gotovo ne zasluži, pa če policaj (miličnik) Gorenak še tako milo naklada in sadi rožice.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Propadli politik Stojan Pelko, včasih tudi Pelikan, zasačen še pred prsti v marmeladi