objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Sobota, 9. april 2016 ob 06:35

Hakl, šef Večera, nagovarja urednice kloniranih revij, naj zapustijo Odlazka
Govorice iz Media24: pripravljajo se celo na izdajanje klonov enkrat že kloniranih revij.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Tik pred skorajšnjim podpisom pogodbe med Novo Kreditno banko Maribor in Večerom o nakupu revijalnih in drugih znamk nekdanjega Dela revije ter pričakovano začasno odredbo o prepovedi izdajanja kloniranih znamk za družbi Media24 in Salomon, d. o. o., podjetij v lasti razvpitega tajkuna Martina Odlazka, je zakulisje izjemno živahno.
Po naših informacijah naj bi Uroš Hakl, predsednik upravnega odbora časopisne hiše Večer in eden od dveh novih lastnikov Večera, pospešeno sestankoval z urednicami posameznih kloniranih Odlazkovih edicij in jih vabil na - Večer. Če naše informacije držijo, prihajajo pa sicer od virov znotraj Odlazkovih podjetij, naj bi Hakl nekaterim urednicam, med njimi Meliti Berzelak (Zarja-Jana) in Simoni Dakić (javnosti praktično neznani urednici revije Zvezde, to je klonirane Lady), ponujal celo določene odstotke pri dobičku.
Po teh informacijah sodeč želi Uroš Hakl prevzeti večino uredništev Odlazkovih kloniranih revij in tako Odlazku še dodatno otežiti založništvo revijalnega tiska, predvsem tistih revij, recimo revije Zarja, ki niso predmet pričakovane začasne odredbe.
Kar se tiče izdaje začasne odredbe, je situacija sledeča. Višje sodišče je že razveljavilo odločbo okrožnega sodišča v Ljubljani, ki je izdajo odredbe zavrnilo. Toda višje sodišče ni samo razveljavilo odločbe, ampak tudi naložilo okrožnemu sodišču, naj začasno odredbo - izda. Zato tudi takšna panika in grožnje s tožbami pri Media24, kjer naj bi te dni odžagali izvršno direktorico revij Tanjo Škarjot.

PRIHAJAJO CELO KLONI KLONOV?

Pri tem je zanimivo, zakaj se Odlazkovi sploh potegujejo za nakup nekdanjih znamk Dela revije, saj se namreč sami javno hvalijo, da se klonirane revije odlično prodajajo. Toda po najnovejših uradnih podatkih Slovenske oglaševalske zbornice (projekt NRB) temu še zdaleč ni tako. Odlazkove klonirane revije dosegajo le kakih 20 do 40 odstotkov branosti prejšnjih blagovnih znamk Dela revije.
Hkrati pa se pri Media24 menda pripravljajo, da bi po izdaji začasne sodne odredbe začeli izdajati celo klone kloniranih revij, pa naj se to sliši še tako nemogoče. Češ, saj mi lahko samo malo zamenjamo logotipe in revije izdajamo naprej ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-04-23 08:03:36


Če bi vsi ti otroci, vnuki in pankrti komunizma, ki vladajo v blatnem dolu, imeli možnost obračunavanja s Prešernom in Cankarjem,živečima v današnjem času, bi tudi njiju postavili na sramotilni steber ali ju kazensko preganjali. Brez dvoma... Vsi ti, tako tudi Fabiani kot Balantič, so bili najprej mojstri svojega poklica in umetniškega opusa, šele nato vse ostalo, tudi polirično aktivisti. Aktuani predsednik vlade, ki je precej slaboumno obračunaval z likom in delom Franceta Balantiča, katere knjižnice, ki nosi njegovo ime sem tudi sam, je ravno nasprotno, potomec krvavega režima, ki mu je vseskozi odpiral vsa vrata na poti vzpenjajočega se. V smeri, v kateri koraka Slovenija, bo tudi Prešernov spomenik na tromostovju, delo kakor fašista, kmalu zamenjal tisti komunističnega zločinca iz Kumrovca ali v smislu balkanizacije dežele, očeta srbske folklore, Vuka Karadžiča. Končno s strani teh gozdnih banditov je bil dolgo zamolčan in prepovedan tudi general Maister, danes tako opevan in hvaljen... V soboto bodo tudi rdeči praznovali svojo veliko noč z malo začetnico. Dan upora . Proti komu že? Upirali so se tistim, ki danes Slovenijo še držijo nad vodo, stran od primitivnih in obubožanih balkanskih plemen. V mojih očeh bi omenjeni dan imel primernejši naziv kot dan zatiranja slovenskega naroda. Filma, golazen s vrača na jug, ne bomo videli. Morda bi iztirjenec in depresivec Anžlovar, ki so mu je režim spet dal nekaj denarja, da snema, naredil film v tej smeri, z Djurotom , Zokunom in Pešutom v glavni rolah, morda tudi Šarcem. . Umetniki. Levi fašisti.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Hakl, šef Večera, nagovarja urednice kloniranih revij, naj zapustijo Odlazka