objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 13. april 2016 ob 06:30

Mediji zamolčali. Luko Mesca med kongresom stranke v Krškem skoraj pretepli.
Po mnenju nekaterih vidnih članov IDS naj bi poslanci Mesec, Miha Kordiš in Tadej Vatovec uspešno razje... kongres IDS in levico v Sloveniji.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Sobotni kongres stranke Iniciativa za demokratični socializem (IDS) v Krškem, tako imenovane "socialistične avantgarde" Združene levice, se je sprevrgel v eno veliko blamažo in katastrofo. Kljub drugačnemu poročanju medijev pa za nenadno nesklepčnost kongresa, kjer bi delegati IDS morali odločati (glasovati) o nadaljnjem povezovanju z ostalimi skupinami Združene levice (TRS in Demokratično stranko dela) ter združitvi v skupno stranko, očitno niso bili krivi nasprotniki združevanja Združene levice znotraj IDS, ampak ožje vodstvo IDS, z "velikim vodjo" in poslancem Luko Mescem ter poslancema ZL Mihom Kordišem in Tadejem Vatovcem na čelu. Ti, pa verjetno še kdo, naj bi zarotniško in manipulativno povzročili nesklepčnost kongresa, in to takoj potem, ko se je izkazalo, da so nasprotniki združevanja Združene levice vendarle močnejši, kot so to pričakovali Luka Mesec & Co.. Kar dobro razkriva pisna polemika med Kordišem, Mescem in nekaterimi vidnimi člani IDS po krškem kongresu na spletnih platformah IDS in ZL; del te polemike objavljamo v nadaljevanju.

KONGRES UMOBOLNICA, MESCA SKORAJ PRETEPLI

Dopisovanje med omenjenimi politiki dokazuje tudi neverjetno selektivno poročanje medijev o dogajanjih na krškem kongresu, ki je bil po mnenju Mihe Kordiša "umobolnica, cirkus, dretje, zmerjanje in žaljenje ...", Luko Mesca pa naj bi med kongresom na hodniku skorajda pretepli. Kar je priznal tudi sam. Vse to, med drugim, so mediji slovenski javnosti očitno zamolčali, da bi tako še naprej lahko ohranjali medijsko napumpani imidž voditeljev Združene levice, predvsem Luke Mesca.
Pri tem je zanimivo, da novinarji večinskih medijev politike skrajne levice - zlasti Luko Mesca - tretirajo in ujčkajo kot medijske ljubljence, vse tiste, ki naj bi bili domnevno skrajni desničarji, pa takoj označijo za fašiste.

NAPOVED ČISTKE, GLASOVANJE PO GOLOBIČEVO

Luka Mesec, ki ga vidni člani stranke imenujejo tudi veliki vodja, pa zdaj, kot je razvidno iz spodnje polemike, znotraj stranke zahteva čistko, ven iz stranke podi vse tiste, ki so proti njemu in združevanju Združene levice, in grozi, da "prek te točke on ne bo šel ..."
Glasovanje, ki bi ga morali opraviti na kongresu, naj bi člani ali delegati IDS zdaj opravili po pošti. Spomnimo, gre za metodo glasovanja, ki sta jo na slovensko politično prizorišče uvedla Gregor Golobič in že propadla stranka Zares.

SO POSLANSKI STOLI RES TAKO UDOBNI ZA VAŠE RITI ...

Mojca Žerak
Ker danes nismo bili priča kongresu, ampak navadni farsi s strani tistih, ki imajo moč v stranki. Sredi točke dnevnega reda so se naenkrat sestali trije organi, ki so odločili, da je kongres nesklepčen in zato razveljavljen. Sredi točke dnevnega reda!! Zanimivo je pa predvsem to, da se je ta "sestanek" zgodil po predstavitvah stališč članov-ic, ki so v večji meri zavračali združitev v enotno stranko, kot bi si vladajoča elita te stranke želela in, po mojem mnenju, so samo izrabili moč, ki jo imajo, da spravijo skozi to, kar želijo, ne glede na stališča članov-ic. Ker se ta niso ujemala z njihovimi, je bilo treba kongres ustavit. Sramota.
Bi se izčlanila, ampak ne bom delala usluge Mescu&co., ker mi je mar za našo stranko in ne bom dovolila, da zaradi svojega oportunizma uničijo IDS. Dokler so v stranki tovarišice in tovariši, ki sem jih spoznala danes in ki razumejo, da je hitenje in nepremišljeno združevanje na škodo socialističnemu projektu, tovarišice in tovariši, ki ne samo da na deklarativni ravni govorijo o pomembnosti terenskega dela, ampak ga tudi v praksi izvajajo, tovarišice in tovariši, ki ne dovolijo, da jih velike vodje te stranke utišajo, bom stala ob njihovi strani.
Bi pa tudi eliti te stranke predlagala, da se prenehate nazivati s "socialisti", če na kongresu preslišite in utišate glas baze, glas lokalnih odborov in želite na silo izvajati politiko od zgoraj dol! Taksno obnašanje, da o moraliziranju sploh ne govorim, ni socialistično, ampak je, kar se mene tiče, elitistično.
Tovariško,
Mojca Z.
 
Miha Kordiš
Res, to ni bil kongres, ampak v najboljšem primeru fuzbal tekma, v najslabšem pa umobolnica. Cirkus, dretje, zmerjanje, žaljenje, žvižgi in zasmeh je še najmanj, kar se je dogajalo, letelo je izrazito iz pro-klikaške strani.
In ko se je tej podivjani navijaški hordi podrl plan, ker je par ljudi pobralo šila in kopita, so kar naenkrat krivi vsi, z Mescom na čelu (ki ne pri vodenju ne pri organizaciji kongresa ni imel ama nič), v metežu se je znašel celo Dalibor (izrazito kotra ZL).
Veliki borci, ki se tolčejo po prsih s svojim socializmom in uberdemokratičnostjo pa bi svoje izpeljali kar skozi nesklepčen kongres (ki je že itak jedva reprezentativen), češ da gre za pazni formalizem. Demokratičnost je okej, ko ti odgovarja, sicer je tu zarota. Zrcali se delovanje SDS in JJ, isto, identično. Direktno enak način funkcioniranja.
Težki, težki dvojni standardi za potrebe lastne agende, v popolnosti nesprejemljive metode in totalna podivjanost (čisto dobesedno je zavladala podivjanost, ki je mestoma že obetala kar gostilniški pretep).
Ampak ne, kriv je Mesec. Kako? Kdo ve, ampak kriv je Mesec!
Sicer pa čestitam.
Komur do tega trenutka ni bilo natančno jasno, kaj se v IDS dogaja in koliko je ura, ali pa so ocene o klikaškemu rovarjenju motrili z nezaupanjem - z današnjim dnem se je vse to temeljito razblinilo. Barve so se pokazale. Moj pokongresni fb/sms count mi o tem priča dovolj zgovorno. Tako da sem kljub totalnemu debaklu vsaj v tem zadovoljen, da se je ves strup izkazal kot točno to - histeričen strup.
Aja, tudi za nizko udeležbo si lahko pripnete red za zasluge tisti, ki ste zadnjih nekaj mesecih sesuvali, zastrupljali, pljuvali in rovarili po stranki. Normalni ljudje iz od takega sranja pobegnejo, sam vztrajam izključno po funkciji. Čestitke še v drugo! In ne pozabimo: KRIV JE MESEC!
 
Matevž Hrž
Čestitke Kordiš, čestitke Mesec, čestitke Vatovec in sodelavci. Uspešno ste razjebali kongres, uspešno ste razjebali IDS, uspešno ste najverjetneje razjebali levico v Sloveniji. Vsa čast.
p.s.
Upam, da so poslanski stoli res tako udobni za vaše riti, kot kažete.
 
Miha Kordiš
Vidim, da se pretepaški ''Mesec je bil!'' miselni okvir nadaljuje še v mailing listo. Janševci rdeče barve, drugega komentarja sploh nimam več.
 
Luka Mesec
Zdravo,
ne morem preboleti, kar se je danes dogajalo na kongresu. Vpitje "izdajalci", tolčenje po stenah, pljuvanje in poskusi fizičnih obračunavanj so enostavno stvari, preko katerih v tej organizaciji ne mislim iti. Vidim, da se v sosednji korespondenci že pojavlja upravičevanje prostaškega in do skrajnosti ponižujočega obnašanja kot "pač nismo upoštevali malomeščanskega bontona".
Resno? Tu ne gre za osnovne civilizacijske norme obnašanja in kdor se jih ni sposoben ali se jih noče držati, enostavno ne sodi v socialistično organizacijo.
Fizičnega obračuna sem bil na hodniku skorajda deležen tudi sam. Če sem vsesplošno pljuvanje po sebi in svojem delu, prazna obtoževanja in osebne diskreditacije še nekako prenesel, pa ste danes prišli do točke, preko katere ne mislim iti.
Kar se mene tiče, je danes organizacija prišla do točke, kjer ne moremo več delati skupaj. IDS je nastal kot stranka, ki naj bi se borila proti vsem oblikam podrejanja in izkoriščanja (beri: tudi proti vsem oblikam nasilja, šovinizma, poniževanja ...). Kot eden od ustanovnih članov in koordinator te stranke sem zato dolžen opozoriti, da je tako obnašanje nedopustno in obsojanja vredno. Tiste, ki se niste sposobni ali pripravljeni držati osnovnih civilizacijskih standardov in ne ogrožati drugih v demokratičnih razpravah, pozivam, da nemudoma izstopite iz te organizacije. Glede tega nisem pripravljen sklepati nikakršnih kompromisov. Poulično zdraharstvo v socialistični organizaciji nima česa početi.
Tako obnašanje je razlog, zakaj se nas (levice) ljudje bojijo, zakaj so konec koncev danes nekateri zaprepadeno predčasno zapustili kongres. Priznam, od te točke je v tej organizaciji strah tudi mene. Ko viden član stranke, ki celo kandidira za svetnika, kot poblaznel tolče po steni, vpije in pljuva, ko mi na hodniku v lastni organizaciji(!) grozijo s fizičnim obračunom in z nekaterimi celo skušajo fizično obračunati, je zame zgodba končana.
Ne gre več za frakcijski boj, niti za vprašanje IDS ali ZL, ampak za to, kdo je zmožen osnovnega spoštovanja sočloveka in kdo ne. Da o tovarištvu, ki je bilo v zadnjih mesecih tolikokrat zlorabljeno, niti ne govorimo.
Toliko govorimo o tem, kako bi morali graditi gibanje, kako moramo vanj vključiti množice, po drugi strani pa imamo med seboj skrajneže, pred katerimi se niti sam ne počutim varno, kaj šele dobro. V tako organizacijo me je sram pripeljati celo svojo družino, kaj šele koga drugega.
Zato pozivam, da vsi, ki ste šli danes preko roba, in vsi, ki s tem simpatizirate, nadaljujete sami ali pa v kakšni drugi organizaciji.
Tovariški pozdrav,
Luka
 
Mojca Žerak
Kaj se jeziš, Kordiš, sej ste dosegli svoje. A si užaljen, ker si bil deležen žvižgov, ko si rekel: "ZL je firma"? Al te je motlo, da se nismo po malomeščansko obnašali v standardu z bontonom in nismo bli tiho, ko ste nas, milo rečeno, je* ali v glavo? Napake pri kandidaturah da se opazi sredi kongresa? Da se sredi točke d.r. ugotovi, da je samo ena članica volilne komisije prisotna? Najprej se skoraj ni dovolilo, da se štirje člani prijavimo, ker smo 10 min zamudli, pa brez nas že v štartu ne bi bli sklepčni, potem se pa se sredi točke d.r. preverja sklepčnost, zanimivo, po predstavitvi stališč, ki so bila večinsko nasprotna vašim ... Č'mon, norčujte se iz koga drugega, ne pa ljudi, ki so iz cele Slovenije prišli v Krško, ker so želeli uveljaviti svoj glas v svoji stranki.
Ne, ni Mesec kriv vsega, krivi ste vsi, ki si dovolite, da vas v politiki vodi oportunizem. Z glavo skozi zid za enotno stranko, pa četudi na račun propada IDS, uničenja te stranke in idej, za kateremi bi naj stala, demotivacije aktivnih članic-ov . Izkušnje LO-jev očitno ne pomenijo nič. Dobro je blo rečeno na kongresu, če bo naslednjič glasovanje o enotni stranki z SD? Glede na to, kar sem vidla in slišala danes, ne bi bla presenečena, ker ja, PR pa javno mnenje, to je vse kar šteje, ker se enkrat izvolitev za VSAKO ceno, tudi upad aktivnega članstva in deradikalizacija.
Kot je napisal Matevž, so res udobni ti stolčki v DZ ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
luka mesec miha kordiš Tadej Vatovec Združena levica Mojca Žerak Matevž Hrž

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Janez Kepic-Kern

2019-10-15 18:28:35


O KPS STALINISTIČNEM STRATEGU dr. D. - ZA PREVZEM OBLASTI . Pričevanje: leta cca 1973. sem kot ob delu šolajoči se in planinec pomagal nekemu oskrbniku neke sindikalne planinske koče v Kamniških - MARKIRATI neko novo planinsko pot. V tisti planinski koči sta se za par dni nastanila dva starejša gospoda - pardon "tavarišča" preko 6o let stara. Eden od njiju je bil malo znani,a realni STRATEG PREVZEMA STALINISTIČNO-KOMUNISTIČNE OBLASTI V SLOVENIJI - realni dr. D.. Ker je bilo tiste dni vreme v hribih nad Golnikom - slabo, smo se v koči - na toplem - veliko pogovarjali. Visoki starec dr. B. - je meni tedaj mlademu Janezu - pripovedoval, kako je med vojnama uvajal v politiko "žal" naše - najbolj znane KPS STALINISTE: ogromno malo znanih realnih detajlov, karakteristik stalinističnih KPS oseb - mi je - - povedal sam od sebe. Imel sem občutek, da se IZPOVEDUJE. BIL JE - globoko žalosten - glede vsega. Naslednje jutro so bilo po radiu nekaj neveselih pesmi klasika - V. VODOPIVCA. Dobro se spomnm, da mi je dr.D. rekel:"KO BI TA VODOPIVEC PIL KAJ DRUGEGA KOT - VODO, bi skladal manj žalostne - bolj VESELE PESMI. Janez - daj ugasni radio" TUDI STALIN KOMUNISTIČNA " STRATEGIJA" se je dr. D-ju - SKVARILA: NIHČE "STALIN-TITO- KARDELJ - KOMUNIZMA" - ni maral ! Naslednje leto - je visoki stalinistični starec dr. D - UMRL. Ker ima dr. B veliko čisto ok živečih potomcev, polnih podatkov - o dr. D.-ju - ne bom zapisal. Eden od njegovih sinov - je storil - samomor drugi pa večino življenja ni bil redno zaposlen. NE MI, NA PROSIM PISATI O KOMUNISTIČNO STALINSKIH POLIT STRATEGIJAH: globoko negativne so.
Henrik Stanjko

2019-10-15 17:54:13


Vsi govorite o "desnici".... A je SDS desnica? A je NSi desnica? So malo bolj desno usmerjeni levičarji. SIcer pa kakor ugotavljate, da na našem območju ni desne stranke... pa je, pa je nihče ne voli ali podpira, iz vedno enakih ali istih razlogov: ja pa ta je ta in ta, pa mu gre samo za denar, mu gre samo za oblast, pa ima ljubico, pa.... Vedno se najde nekaj. Ker Slovenci nismo za ekstreme, razen v športnih panogah seveda. Smo narod, ki potrpi in čaka.... v medčasu pa se znajdemo oziroma se poskušamo znajti po balkansko (kar smo se pač v peteklih desetletjih naučili a očitno še ne obvladamo dovolj teh spretnosti). Zato pa smo tam, kjer smo: ker nimamo že desetletja nihče ne udejanja naše narodne identitete (kulture,jezika,tredicije,...). Zakaj so nas v bivši skupni državi in tudi po svetu imeli vedno za pridne,veste,delovne, zaupanje vredne delavce in ljudi? In ne mi replicirat iz razloga, da so nas lažje molzli in vlekli za nos... Zakaj pa smo danes samo še senca tistega, kar smo enkrat bili: slovenski ponos in borbenost se je nekje izgubil... Sami neki spletni kavčni "hujskači", komentatorji in ... In ponovno mi ne replicirat, da so za to odgovorni drugi ali vodilni ali oblast.... Riti usrane! Enkrat za vselej: Janša,Mesec, Kangler,Podobnik, Kučan,.... mi je vse eno... SEM SLOVENEC in ME SKRBI ZA SLOVENIJO! In še to: še nobena diktatura ni sestopila z oblasti prostovoljno ali na volitvah. Upam, da se strinjate. In lep primer takega razmišljanja imamo v g.Požarju&co;..... Pa tudi oni imajo nekaj za bregom in delajo napake, pa ne vem kaj.... in: vseeno, nekaj naredijo in tudi veliko tvegajo... Zato pa jih veliko podpira.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Mediji zamolčali. Luko Mesca med kongresom stranke v Krškem skoraj pretepli.