objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Sreda, 11. maj 2016 ob 06:17

Novinar Dejan Karba s časopisa Delo na delo v NPU. Veliko presenečenje, toda policija zanika.
Mednarodni konzorcij preiskovalnih novinarjev s celotno objavo Panamskih dokumentov razkriva, katera imena sta slovenski javnosti zamolčala Anuška Delić in konzorcij Dela. Tiste blizu - Mira Cerarja.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Znani novinar Dejan Karba, ki se je pred kratkim znašel med številnimi odpuščenimi novinarji časopisne hiše Delo, naj bi novo službo dobil na policiji, natančneje na Nacionalnem preiskovalnem uradu. Karba pravi, da teh informacij "za zdaj ne more potrditi niti zanikati" (kar sicer verjetno pomeni, da so pogovori v zadnji fazi), na Delu pa ostaja do konca tega meseca. Prav tako še ni znano, kaj točno naj bi Karba, ki je na Delu zaslovel s pisanjem o Patrii, SDS, Janezu Janši in domnevnem sinu kardinala Franca Rodeta, počel na NPU; po poklicu je namreč diplomirani teolog. Bo pa prestop za nekatere veliko presenečenje, za koga pa morda niti ne.
Znotraj hiše Delo se medtem vrstijo nova in nova odpuščanja, tokrat tudi med dolgoletnimi uredniki. Tako so v preteklih tednih na cesti pristali Marko Pečauer (njegova žena Helena Peternel Pečauer, nekdanja druga urednica One, ženske priloge Dela in Slovenskih novic, je službo na Delu zaenkrat še obdržala), Rok Šinkovec (no, znan tudi kot nekdanji tiskovni predstavnik Nogometne zveze Slovenije) ter urednica edicij Panorama in Kult Urša Jurak Kuzman. Slednjo so na Delu odpustili točno 3. maja, na dan medijske svobode. Ta mesec pa naj bi začeli množično odpuščati tehnične urednike.

KONZORCIJ NOVINARJEV RAZKRIL, KAR SO PRIKRILI NA DELU

Mimogrede, potem ko je Mednarodni konzorcij preiskovalnih novinarjev (ICIJ) včeraj objavil celotne Panamske dokumente (Panama Papers), se med drugim vidi, kaj so pri svojih selektivnih objavah slovenski javnosti zamolčali na Delu - konkretno novinarka Anuška Delić. Delićeva je - spomnimo - "razkrila" upokojenega boksarskega šampiona Dejana Zavca in košarkarja Uroša Slokarja (ki naj bi del denarja prek Paname skrival pred bivšo ženo), prikrila pa Marijana in Tomaža Groffa, znana iz tajkunskih zgodb in tesno poslovno povezana z generalnim sekretarjem SMC Erikom Kopačem in Aleksandrom Kešeljevićem, vidnim politikom SMC in svetovalcem v kabinetu predsednika vlade Mira Cerarja.
O teh povezavah smo podrobno že poročali, kar si lahko preberete tukaj.
Hčerka Marijana Groffa in sestra Tomaža Groffa Miranda Groff Ferjančič pa je namestnica generalnega sekretarja Cerarjeve vlade in po navedbah naših virov tesno povezana z nedavno zamenjavo ministrice za kulturo Julijane Bizjak Mlakar ter vladnim denarjem za sanacijo idrijskih rudnikov živega srebra.

POLICIJA ZANIKA: POGOVORI S KARBO NE POTEKAJO.

Medtem ko Dejan Karba govorice, da naj bi se kmalu zaposlil na NPU, ne zanika, na policiji uradno pravijo, da gre za "neresnične informacije".
Sporočajo namreč, da "trenutno ne poteka noben kadrovski postopek za zaposlovanje na NPU, niti ni bil v tej zvezi ali sicer opravljen pogovor z novinarjem". Tako pravi Drago Menegalija, predstavnik Policije za odnose z javnostmi za področje kriminalitete.

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Novinar Dejan Karba s časopisa Delo na delo v NPU. Veliko presenečenje, toda policija zanika.