objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Ponedeljek, 20. junij 2016 ob 06:32

Dogovor Jankovića, Merviča, Mermala in Berločnika: Jani Möderndorfer je gotof
Tajni sestanek v BTC. Politik Jani Möderndorfer mora zapustiti funkcijo predsednika kluba Uniona Olimpije, ker je tam popolno razsulo.
Bojan Požar

Odpri galerijo

"Nočem se vmešavati v Olimpijo, spremembe pa se bodo zgodile," je ljubljanski župan Zoran Janković pred dvema dnevoma skrivnostno povedal za športni časopis Ekipa. Janković ni hotel govoriti o podrobnostih, novinarji Ekipe pa tudi očitno ne vedo ali niso vedeli: prejšnji ponedeljek so se namreč v prostorih uprave BTC sestali največji finančni podporniki ljubljanskega košarkarskega kluba Uniona Olimpije Zoran Janković, Igor Mervič, predsednik uprave Spar Slovenija, Jože Mermal, prvi človek BTC, in Tomaž Berločnik, predsednik uprave Petrola, ki so se - vsaj po naših informacijah - načelno dogovorili, da na vrhu Uniona Olimpije mora priti do drastičnih zamenjav. Namesto predsednika kluba, razvpitega politika in zdaj poslanca SMC Janija Möderndorferja, naj bi novi predsednik kluba postal Mervič, direktorja Olimpije Matevža Zupančiča pa bi zamenjal Roman Lisac.

POPOLNO RAZSULO

Razmere v klubu so namreč katastrofalne. Ne samo da Möderndorfer in Janković sploh ne govorita (Mestna občina Ljubljana je sicer eden večjih sponzorjev kluba, toda Janković in Möderndorfer sta se sprla zaradi politike in razkola znotraj Pozitivne Slovenije, ko se Möderndorfer ni odločil za Jankovića, ampak za Alenko Bratušek, jezni in užaljeni Zoran Janković pa ga je zato uvrstil na svoj seznam treh "največjih izdajalcev" - poleg Petra Vilfana in Mirana Goslarja, tako imenovanega očeta Mercatorja; no, poslanec Möderndorfer je potem zapustil še Bratuškovo in se pridružil Miru Cerarju), finančni dolg kluba je nejasen, znašal pa naj bi blizu dva milijona evrov, menda ni nobenega klubskega poročila, kaj šele kakšne vizije o razvoju. Košarkarji Olimpije že sedem let niso bili državni prvaki (Jani Möderndorfer klub vodi že šest let), izpadli so tudi iz lige ABA. Skratka, popolno razsulo.

OMENJAJO PIKSIJA, TODA NIHČE GA NE POKLIČE ...

Na naslov Olimpije je sicer prišlo povabilo za igranje v novi sezoni ULEB Euro Cupa (podobno vabilo naj bi pričakovali tudi za ligo ABA), kot novi trener pa se omenja Slobodan Subotić Piksi, ki je nazadnje treniral libanonsko moštvo Al Riyadi iz Bejruta. Vendar Subotič v ožjih družbah razlaga, da ga še nihče ni kontaktiral, ne Jani Möderndorfer ne predvideno novo vodstvo Uniona Olimpije ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-04-23 08:03:36


Če bi vsi ti otroci, vnuki in pankrti komunizma, ki vladajo v blatnem dolu, imeli možnost obračunavanja s Prešernom in Cankarjem,živečima v današnjem času, bi tudi njiju postavili na sramotilni steber ali ju kazensko preganjali. Brez dvoma... Vsi ti, tako tudi Fabiani kot Balantič, so bili najprej mojstri svojega poklica in umetniškega opusa, šele nato vse ostalo, tudi polirično aktivisti. Aktuani predsednik vlade, ki je precej slaboumno obračunaval z likom in delom Franceta Balantiča, katere knjižnice, ki nosi njegovo ime sem tudi sam, je ravno nasprotno, potomec krvavega režima, ki mu je vseskozi odpiral vsa vrata na poti vzpenjajočega se. V smeri, v kateri koraka Slovenija, bo tudi Prešernov spomenik na tromostovju, delo kakor fašista, kmalu zamenjal tisti komunističnega zločinca iz Kumrovca ali v smislu balkanizacije dežele, očeta srbske folklore, Vuka Karadžiča. Končno s strani teh gozdnih banditov je bil dolgo zamolčan in prepovedan tudi general Maister, danes tako opevan in hvaljen... V soboto bodo tudi rdeči praznovali svojo veliko noč z malo začetnico. Dan upora . Proti komu že? Upirali so se tistim, ki danes Slovenijo še držijo nad vodo, stran od primitivnih in obubožanih balkanskih plemen. V mojih očeh bi omenjeni dan imel primernejši naziv kot dan zatiranja slovenskega naroda. Filma, golazen s vrača na jug, ne bomo videli. Morda bi iztirjenec in depresivec Anžlovar, ki so mu je režim spet dal nekaj denarja, da snema, naredil film v tej smeri, z Djurotom , Zokunom in Pešutom v glavni rolah, morda tudi Šarcem. . Umetniki. Levi fašisti.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Dogovor Jankovića, Merviča, Mermala in Berločnika: Jani Möderndorfer je gotof