objavi na
pozareport.si

forum

Sreda, 22. junij 2016 ob 06:24

Nikolič, član uprave HSE. Za tuje bankirje je bad news, slaba novica, ker bolj malo razume.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Na naše včerajšnje pisanje o zadnji fazi bitke za novega predsednika uprave Holdinga Slovenske elektrarne se je odzval Stojan Nikolič, član uprave in glavni finančnik HSE Njegovo pismo v celoti objavljamo v nadaljevanju - kot faksimile.

				Pismo Stojana Nkoliča, člana uprave HSE, kot odgovor na članek z naslovom Zadnja faza bitke za HSE. Skubin živčen, tretji človek Nikolič prodajal tudi tednik Reporter (za povečavo kliknite na sliko).			Pismo Stojana Nkoliča, člana uprave HSE, kot odgovor na članek z naslovom Zadnja faza bitke za HSE. Skubin živčen, tretji človek Nikolič prodajal tudi tednik Reporter (za povečavo kliknite na sliko).
Medtem ko Stojan Nikolič v svojem pismu na dolgo in široko pojasnjuje ter hvali svojo vlogo pri prodaji Salonita Anhovo in Avriga, se je povsem izognil našim navedbam v povezavi s klavrno propadlo prodajo obveznic HSE, čeprav je šlo za njegov projekt in fiasko. Dokaz za te navedbe je tudi tajna beležka ali komentar sestanka z Nikoličem (CFO - Chief financial officer) na eni od tujih bank, članic konzorcija za prodajo obveznic HSE, kjer je Stojan Nikolič razlagal finančno situacijo in stanje na HSE. Sestanek (faksimile zapisa v angleščini prav tako objavljamo v nadaljevanju) je bil lani poleti, komentarji pa so dovolj pomenljivi in govorijo sami zase. Stojan Nikolič, finančni direktor HSE, je bil slaba novica ("Bad news") in bolj malo razume ("CFO didn't understand") ...

				Zabeležka ali komentar sestanka na eni od tujih bank, kjer je Nikolič - lani poleti - razlagal finančno situacijo in stanje na Holdingu Slovenske elektrarne.			Zabeležka ali komentar sestanka na eni od tujih bank, kjer je Nikolič - lani poleti - razlagal finančno situacijo in stanje na Holdingu Slovenske elektrarne.
Kljub temu Nikolič, "mister CFO didn't understand", v svojem pismo samozavestno navaja, povzemamo, da on "največjo dodano vrednost za družbo HSE predstavlja na položaju, ki ga zdaj zaseda, torej na mestu finančnega direktorja družbe".

KAKO JE ČLAN UPRAVE HSE V RESNICI PRODAJAL REPORTER

Kar pa zadeva prodajo tednika Reporter, nikakor ne držijo trditve Stojana Nikoliča, da mi je sam predlagal, da bi šla skupaj v posel - nakup Reporterja, in to pred slabim letom. Nikolič se je pri meni s ponudbo za nakup revije Reporter (oziroma družbe Prava smer, d. o. o., ki Reporter izdaja) pojavil okoli novega leta, po telefonu, srečala pa sva se po novem letu. Povedal je, da prihaja v imenu Boštjana Krefta, direktorja in lastnika družbe Prava smer, in "skupine ljudi", ki jih ni imenoval. Za Krefta je dejal, da sta prijatelja, znanca in da mu pomaga prodajati revijo, ker se je Kreft, tako Nikolič, naveličal Reporterja, poleg tega se z odgovornim urednikom Silvestrom Šurlo ne moreta nič zmeniti. Za skupino ljudi, ki jo predstavlja, pa je dejal, da želijo uredniško politiko Reporterja premakniti z desne proti sredini, kar naj bi bil tudi pogoj za nakup. Nikolič je tudi presenetljivo veliko vedel o nekaterih kanalih za financiranje Reporterja iz tujine, česar jaz, recimo, do takrat nisem vedel. Nikolič, še vedno član uprave državne energetske družbe HSE, mi je predstavil tudi finančno konstrukcijo nakupa Reporterja, pri čemer bi večina denarja za prevzem Reporterja prišla s kreditom ene od bank, kar bi uredil Nikolič. Kupnino bi vzel Kreft, kredit pa bi odplačevala revija Reporter (Prava smer). Da bi šla skupaj v posel, sem Nikoliču predlagal jaz, ker sem želel preveriti resnost njegove ponudbe. Po sestanku v ljubljanskem bistroju As sva izmenjala še dva SMS-sporočila, do nadaljevanja pogajanj pa ni prišlo. Zakaj, ne vem (res je, da sem konec februarja za dlje časa odpotoval v tujino), se je pa pred dvema dnevoma izvedelo, da je revija Reporter pristala znotraj imperija spornega tiskarskega tajkuna Martina Odlazka.
Mimogrede, morda ni naključje, da je tabloidni časopis Svet24, ki je v lasti Odlazka, novega lastnika Reporterja, ki ga je, vemo, prodajal Nikolič, ravno te dni, po nakupu Reporterja, močno napadel sedanjega predsednika uprave HSE Blaža Košoroka.
Zdaj lahko tudi javno povem, saj je prvi javno spregovoril Nikolič (do zdaj je zadeva namreč ostala skrivnost, zanjo je vedelo samo nekaj mojih prijateljev), da me nakup (prevzem) Reporterja poslovno ni zanimal, čeprav je bila ponudba finančno znosna. Nakup Reporterja bi bil pravzaprav poceni, kar je za časnik Finance včeraj namignil tudi Odlazek. Zato me je tudi presenetilo, da se odkupa ne loti ali ni lotilo - uredništvo. Poleg tega bi bilo nelogično, če bi sam prevzemal medij, ki ima manjši doseg od spletnega portala Pozareport.si, z Reporterjem pa bi se moral tudi uredniško ukvarjati, kar pa mi časovno ne bi zneslo. Me je pa ta operacija, priznam, povsem legitimno zanimala v novinarskem smislu, da bi izvedel, kaj se dogaja v zakulisju prodaje "desnega tednika".

VRNITEV SKUBINA, SMC IN ŠALEŠKEGA LOBIJA

No, po objavi včerajšnjega članka se je tudi "razvedelo", da Stojan Nikolič ni več tako močno v igri za novega predsednika uprave HSE, ampak se v igro kot favorit vrača drugi član uprave HSE Gorazd Skubin, sicer kandidat Cerarjeve SMC in seveda tudi šaleškega lobija.

 

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Stojan Nikolič hse Boštjan Kreft silvester šurla reporter martin odlazek Blaž Košorok Gorazd Skubin

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-04-23 08:03:36


Če bi vsi ti otroci, vnuki in pankrti komunizma, ki vladajo v blatnem dolu, imeli možnost obračunavanja s Prešernom in Cankarjem,živečima v današnjem času, bi tudi njiju postavili na sramotilni steber ali ju kazensko preganjali. Brez dvoma... Vsi ti, tako tudi Fabiani kot Balantič, so bili najprej mojstri svojega poklica in umetniškega opusa, šele nato vse ostalo, tudi polirično aktivisti. Aktuani predsednik vlade, ki je precej slaboumno obračunaval z likom in delom Franceta Balantiča, katere knjižnice, ki nosi njegovo ime sem tudi sam, je ravno nasprotno, potomec krvavega režima, ki mu je vseskozi odpiral vsa vrata na poti vzpenjajočega se. V smeri, v kateri koraka Slovenija, bo tudi Prešernov spomenik na tromostovju, delo kakor fašista, kmalu zamenjal tisti komunističnega zločinca iz Kumrovca ali v smislu balkanizacije dežele, očeta srbske folklore, Vuka Karadžiča. Končno s strani teh gozdnih banditov je bil dolgo zamolčan in prepovedan tudi general Maister, danes tako opevan in hvaljen... V soboto bodo tudi rdeči praznovali svojo veliko noč z malo začetnico. Dan upora . Proti komu že? Upirali so se tistim, ki danes Slovenijo še držijo nad vodo, stran od primitivnih in obubožanih balkanskih plemen. V mojih očeh bi omenjeni dan imel primernejši naziv kot dan zatiranja slovenskega naroda. Filma, golazen s vrača na jug, ne bomo videli. Morda bi iztirjenec in depresivec Anžlovar, ki so mu je režim spet dal nekaj denarja, da snema, naredil film v tej smeri, z Djurotom , Zokunom in Pešutom v glavni rolah, morda tudi Šarcem. . Umetniki. Levi fašisti.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Nikolič, član uprave HSE. Za tuje bankirje je bad news, slaba novica, ker bolj malo razume.