objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 24. junij 2016 ob 06:35

Cerar priznava. Zaposlen je bil pri Pereniču, ki mu je vlada zdaj bliskovito hitro dala koncesijo.
Zaposlen ali kot zunanji sodelavec je Miro Cerar delal za Gorazda Pereniča, kasneje obsojenega spolnega delinkventa, zanika pa, da bi hkrati svetoval državnemu zboru prek Pereniča in prek svoje pogodbe.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Predsednik vlade Miro Cerar nam je prek svojega kabineta "priznal", da je bil pred vstopom v aktivno politiko zaposlen tudi pri Gorazdu Pereniču, nekdanjem državnem sekretarju pri Gregorju Virantu na ministrstvu za javno upravo ter kasneje obsojenem spolnem delinkventu, ki mu je vlada oziroma ministrstvo za gospodarstvo bliskovito hitro in skoraj ekskluzivno podelilo licenco za mediacijo potrošniških sporov.
Spomnimo, to licenco oziroma vpis v vladni register mediatorjev je poleg družbe Persvet, ta je v lasti Gorazda Pereniča, dobil samo še Center za evropsko reševanje sporov, ki ga vodita propadla politika LDS in nekdanja ministra Katarina Kresal in Aleš Zalar. O tesnih dolgoletnih povezavah Mira Cerarja in Gorazda Pereniča smo pisali v članku Na meji korupcije, Cerar vlača dolgove Senici, Kresalovi in Pereniču.
Miro Cerar je bil pri Pereniču zaposlen ali z njim pogodbeno sodeloval štiri leta, od junija 1999 do junija 2003. Zaposlen je bil do 1/3 delovnega časa ali pa je delal kot zunanji sodelavec, naprej pri Perenič, s. p., potem pa v družbi Perenič svetovanje, d. o. o. Pred in po zaposlitvijo pri Pereniču je Cerar delal v državnem zboru, najprej kot sekretar Komisije Skupščine RS za ustavna vprašanja (na to funkcijo naj bi ga takrat spravil Peter Jambrek), to je bilo od marca 1991 do januarja 1992, med 21. januarjem 1993 in 30. septembrom 2007 ter med 1. oktobrom 2009 do začetka predvolilne kampanje v letu 2014 pa je bil Miro Cerar zunanji svetovalec za ustavna vprašanja v državnem zboru. Iz kabineta še sporočajo, da je predsednik vlade državnem zboru "svetoval preko pogodbe ali preko Perenič s. p. oziroma Perenič svetovanje d. o. o., ni pa državnemu zboru istočasno svetoval preko pogodbe in preko Perenič s. p. oziroma d. o. o.".
No, tega slednjega predsedniku vlade sicer sploh nismo očitali.

MENDA GOLO NAKLJUČJE

Na ministrstvu za gospodarstvo pa naši sogovorniku neuradno pravijo, da gre pri tem, da sta licenci za mediacijo dobila samo Perenič in Kresalova in da je pri obeh pred leti delal Miro Cerar, za golo naključje ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Cerar priznava. Zaposlen je bil pri Pereniču, ki mu je vlada zdaj bliskovito hitro dala koncesijo.