objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Sobota, 25. junij 2016 ob 05:55

Vežnaver dvakrat premagal Pejovića. Ta zdaj mora vračati milijone.
xy
Bojan Požar

Odpri galerijo

Na sodišču v Novi Gorici se po dolgih letih končujeta dva dolga sodna spora, povezana z usodo primorskega podjetja Pejo Šampionka in povezanmi družbami ter znanima podjetnikoma, Sebastjanom Vežnaverjem in Edvinom Pejovićem. Slednji naj bi imel kar 20 milijonov evrov dolgov, blokirano premoženje in že pred leti moral za medije zanikati govorice, da je pobegnil na Maldive.
Vežnaver je na okrožnem sodišču zaenkrat slavil v tožbi, ki so jo zoper njega vložili dve banki, Nova Ljubljanska banka in Raiffeisen banka, kot stranski intervenient pa je nastopilo podjetje Pejo, investicije inj trgovina d.o.o., oziroma Edvin Pejović. TI so od Vežnaverja, kot nekdanjega direktorja Pejo Šampionke, zdaj v stečaju, zahtevali, da mora Pejo Šampionki vrniti skoraj 3 milijone in 600 tisoč evrov, vendar so tožbo izgubili. Sodba, ki jo je 11. maja letos podpisala novogoriška okrožna sodnica Sivana Pavlin Kuščer, sicer še ni pravnomočna, je pa NLB očitno priznala sodni poraz, saj so Vežnaverju že poplačali sodne stroške. Dan pred pravnomočnostjo sodbe pa se je zoper sodbo pritožil stranski intervenient Pejovič.
Mora pa Edvin Pejovič na račun Pejo Šampionke v stečaju vrniti podobno vsoto, 3,6 milijona evrov - tako je v drugem postopku pred okrožnim sodiščem v Novi Gorici odločil sodnik Marjan Stopar, že 10 julija 2015.

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-04-23 08:03:36


Če bi vsi ti otroci, vnuki in pankrti komunizma, ki vladajo v blatnem dolu, imeli možnost obračunavanja s Prešernom in Cankarjem,živečima v današnjem času, bi tudi njiju postavili na sramotilni steber ali ju kazensko preganjali. Brez dvoma... Vsi ti, tako tudi Fabiani kot Balantič, so bili najprej mojstri svojega poklica in umetniškega opusa, šele nato vse ostalo, tudi polirično aktivisti. Aktuani predsednik vlade, ki je precej slaboumno obračunaval z likom in delom Franceta Balantiča, katere knjižnice, ki nosi njegovo ime sem tudi sam, je ravno nasprotno, potomec krvavega režima, ki mu je vseskozi odpiral vsa vrata na poti vzpenjajočega se. V smeri, v kateri koraka Slovenija, bo tudi Prešernov spomenik na tromostovju, delo kakor fašista, kmalu zamenjal tisti komunističnega zločinca iz Kumrovca ali v smislu balkanizacije dežele, očeta srbske folklore, Vuka Karadžiča. Končno s strani teh gozdnih banditov je bil dolgo zamolčan in prepovedan tudi general Maister, danes tako opevan in hvaljen... V soboto bodo tudi rdeči praznovali svojo veliko noč z malo začetnico. Dan upora . Proti komu že? Upirali so se tistim, ki danes Slovenijo še držijo nad vodo, stran od primitivnih in obubožanih balkanskih plemen. V mojih očeh bi omenjeni dan imel primernejši naziv kot dan zatiranja slovenskega naroda. Filma, golazen s vrača na jug, ne bomo videli. Morda bi iztirjenec in depresivec Anžlovar, ki so mu je režim spet dal nekaj denarja, da snema, naredil film v tej smeri, z Djurotom , Zokunom in Pešutom v glavni rolah, morda tudi Šarcem. . Umetniki. Levi fašisti.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Vežnaver dvakrat premagal Pejovića. Ta zdaj mora vračati milijone.