objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Četrtek, 30. junij 2016 ob 06:29

Huda zakulisna vojna tudi na samem vrhu SDH. Belič proti Jazbecu, menda celo z anonimko.
Pri Luki Koper pa se pozablja na strateške interese Boruta Jamnika. Njegov stric je bil dolgoletni namestnik predsednika uprave Luke Koper, brat pa šef finančne službe.
Bojan Požar

Odpri galerijo

V senci dogajanj okoli Luke Koper in jutrišnje skupščine Luke, kjer naj bi Slovenski državni holding zamenjal tri člane nadzornega sveta (to, da bo v Luki "štala", smo napovedali že 6. junija), se huda vojna dogaja tudi na samem vrhu SDH, vendar globoko v zakulisju. Gre za oster spopad med predsednikom nadzornega sveta Damijanom Beličem in zdaj že močno razvpitim predsednikom uprave Markom Jazbecem. Insajderji pravijo: Belič bi rad zamenjal Jazbeca, ampak predvsem tako, da bi sam postal šef uprave SDH. Ali pa vsaj član uprave.
Po nekaterih informacijah naj bi predsednik vlade Miro Cerar že prejšnji teden dobil na mizo predlog članov nadzornega sveta SDH za zamenjavo Jazbeca in minuli petek naj bi bil Jazbec tudi na sestanku pri Cerarju. Toda nekateri člani nadzornega sveta SDH o tem predlogu, ki naj bi ga imel Cerar na mizi, ne vedo ničesar, kar bi lahko pomenilo, da gre za solo akcijo Damijana Beliča in dela SMC, ki prav tako želi Jazbečevo glavo in podpira Beliča.
Spopad med Beličem in Jazbecem naj bi šel celo tako daleč, da se je na SDH pojavila anonimka zoper Jazbeca, ki naj bi jo napisal - Belič. Še več, naši viri pravijo, da naj bi se Belič z anonimko, ki jo v celoti (ker za to obstaja javni interes) objavljamo v nadaljevanju, hvalil v neki ožji družbi vodilnih članov SMC, zraven pa naj bi bil tudi eden od svetovalcev iz Cerarjevega kabineta.
Anonimka, napisana v pravniškem jeziku (in Belič je pravnik), sicer govori o tem, kako naj bi Jazbec zavajal člane nadzornega sveta SDH pri nedavnem imenovanju treh novih članov nadzornega sveta Nove Ljubljanske banke (Antona Ribnikarja, Janka Gedriha in Antona Macuha), ki so bili, kot je znano, prisiljeni hitro odstopiti.
Nadzorni svet SDH o anonimki še ni razpravljal, bo pa na današnji seji nadzornega sveta tudi ta anonimka posredno sestavni del razprave o poročilu, ki so ga nandzorniki zahtevali od uprave. Gre za posebno poročilo o kriterijih, na podlagi katerih se je uprava SDH odločala za menjave posameznih nadzornikov na Darsu, Holdingu Slovenske elektrarne in zdaj na Luki Koper, no, ni pa se, denimo, odločila za zamenjavo nadzornikov na Telekomu Slovenije, kjer se je govorilo o zamenjavi predsednika nadzornega sveta Boruta Jamnika.
Toda Marka Jazbeca na današnji seji nadzornega sveta SDH ne bo, ker je praktlčno takoj po pogovoru pri Cerarju odšel na - dopust. Pri tem poročilu je še zanimivo, da je pripravo prej omenjenega poročila najbolj zahteval Belič, proti temu, da bi uprava SDH morala pripraviti posebno poročilo o kadrovskih zamenjavah, pa se je najbolj upirala članica nadzornega sveta Barbara Smolnikar, sicer dolgoletna vodilna uslužbenka NLB, kjer je prej delal - Jazbec.

LUKA KOPER IN JAMNIKI

Mimogrede, okoli Boruta Jamnika in Luke Koper se - zanimivo - kar malo pozablja na strateške interese predsednika uprave Modre zavarovalnice Boruta Jamnika pri Luki Koper. Prav Borut Jamnik, ki je Primorec, enako kot njegov nekdanji primorski sošolec Marko Jazbec, naj bi ključne poteze peljal skupaj z državnim sekretarjem Metodom Dragonjo, Marko Jazbec pa je tukaj bolj izvajalec, pravijo poznavalci. Jamnikov stric je Tomaž Martin Jamnik, je bil dolga leta namestnik predsednika uprave Luke Koper, Gorazd Jamnik, manj znani brat Boruta Jamnika pa je bil dolgoletni vodja finančne službe Luke Koper. In oba sta Luko Koper zapustila v "specifičnih okoliščinah".
Prvi je zdaj direktor družbe Europacific, ki veliko posluje ravno z Luko Koper, drugi pa finančni direktor Gorenja v Srbiji ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-04-23 08:03:36


Če bi vsi ti otroci, vnuki in pankrti komunizma, ki vladajo v blatnem dolu, imeli možnost obračunavanja s Prešernom in Cankarjem,živečima v današnjem času, bi tudi njiju postavili na sramotilni steber ali ju kazensko preganjali. Brez dvoma... Vsi ti, tako tudi Fabiani kot Balantič, so bili najprej mojstri svojega poklica in umetniškega opusa, šele nato vse ostalo, tudi polirično aktivisti. Aktuani predsednik vlade, ki je precej slaboumno obračunaval z likom in delom Franceta Balantiča, katere knjižnice, ki nosi njegovo ime sem tudi sam, je ravno nasprotno, potomec krvavega režima, ki mu je vseskozi odpiral vsa vrata na poti vzpenjajočega se. V smeri, v kateri koraka Slovenija, bo tudi Prešernov spomenik na tromostovju, delo kakor fašista, kmalu zamenjal tisti komunističnega zločinca iz Kumrovca ali v smislu balkanizacije dežele, očeta srbske folklore, Vuka Karadžiča. Končno s strani teh gozdnih banditov je bil dolgo zamolčan in prepovedan tudi general Maister, danes tako opevan in hvaljen... V soboto bodo tudi rdeči praznovali svojo veliko noč z malo začetnico. Dan upora . Proti komu že? Upirali so se tistim, ki danes Slovenijo še držijo nad vodo, stran od primitivnih in obubožanih balkanskih plemen. V mojih očeh bi omenjeni dan imel primernejši naziv kot dan zatiranja slovenskega naroda. Filma, golazen s vrača na jug, ne bomo videli. Morda bi iztirjenec in depresivec Anžlovar, ki so mu je režim spet dal nekaj denarja, da snema, naredil film v tej smeri, z Djurotom , Zokunom in Pešutom v glavni rolah, morda tudi Šarcem. . Umetniki. Levi fašisti.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Huda zakulisna vojna tudi na samem vrhu SDH. Belič proti Jazbecu, menda celo z anonimko.