objavi na
pozareport.si

forum

Ponedeljek, 11. julij 2016 ob 12:29

Janša gre čez nekaj dni do Trumpa, na konvencijo republikancev v Cleveland.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Janez Janša, prvak opozicijske SDS, bo v prihodnjih dneh predvidoma spoznal Donalda Trumpa. To se bo zgodilo na republikanski konvenciji, ki bo od 18. do 21. julija v Clevelandu, kjer bo Trump tudi formalno postal kandidat republikancev za letošnje predsedniške volitve v ZDA. Janez Janša bo v Cleveland odpotoval na sestanek izvršnega odbora Mednarodne demokratske zveze (IDU), kjer je Janša član (kar bo sovpadalo s konvencijo), na republikanski konvenciji pa bo, kot pravi, "sodeloval delno, odvisno od urnika". Drugi politiki na slovenski desnici, denimo Ljudmila Novak, predsednica Nove Slovenije, ali Marko Zidanšek, predsednik Slovenske ljudske stranke, vabila na republikansko konvencijo niso prejeli.
Republikanska konvencija bo sicer potekala v Quicken Loas Arena, poleg 2.470 delegatov in 2.302 tako imenovanih alternativnih delegatov, pa, ne boste verjeli, pričakujejo še okoli 15 tisoč novinarjev! Več novinarjev bo letos prišlo samo še na olimpijske igre v Riu de Janeiru, kar pomeni, da bo republikanska konvencija - no, skoraj izključno zaradi fenomena Donald Trump - eden od največjih letošnjih globalnih dogodkov leta 2016.
Zanimivo je tudi dejstvo, da je republikanska konvencija, ki bo poleg Donalda Trumpa za prvo damo ZDA nominirala Slovenko Melanio Trump, ravno v Clevelandu, saj tam živi največja slovenska skupnost v Združenih državah Amerike.
Bo pa Janša prvi slovenski politik, poleg nekdanjega slovenskega veleposlanika v ZDA ter kasneje tudi ministra za zunanje zadeve in gospodarstvo Davorina Kračuna, ki bo osebno spoznal Donalda Trumpa. Matjaž Han, vodja poslanske skupine Socialnih demokratov, pa je edini slovenski politik, ki tudi osebno pozna Viktorja Knavsa, očeta Melanie Trump, na podlagi spletenih družinskih vezi, kar podrobno razkriva knjižna biografija Melanie Trump - Gola resnica.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
melania trump melanija trump donald trump Janez Janša Davorin Kračun Matjaž Han Viktor Knavs

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Janša gre čez nekaj dni do Trumpa, na konvencijo republikancev v Cleveland.