objavi na
pozareport.si

forum

Zvezde & izjave

Petek, 22. julij 2016 ob 06:35

Danilo Türk - drugi. Ni popolnoma presenečen, je pa izjemno zadovoljen.
Nekdanji slovenski predsednik Danilo Türk ostaja v tekmi za naslednika Bana Ki Muna, sedanjega generalnega sekretarja Združenih narodov; vir: Delo.
Bojan Požar

Odpri galerijo

... Z moje strani je bilo narejeno vse, kar je bilo mogoče. Kandidatura je bila predstavljena kot izjemno kredibilna in je tudi izjemno uspešna. V nadaljevanju bo iskanje konsenza zahtevalo tudi politično angažiranje. In to je tudi lepa priložnost, da Slovenija pokaže svoje kakovosti na svetovnem odru ...
Ja, tako Danilo Türk, nekdanji predsednik slovenske države, potem ko je v prvem krogu neformalnega glasovanja 15 članic varnostnega sveta Združenih narodov dobil 11 glasov podpore za svojo kandidaturo za novega generalnega sekretarja OZN. Po trditvah francoske tiskovne agencije AFP ga je za las, z 12 glasovi podpore, prehitel samo nekdanji portugalski premier Antonio Guterres.
Nad izidom glasovanja "ni popolnoma presenečen", je pa "izjemno zadovoljen".
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Jaka Klopčič

2019-11-19 09:17:31


Toksične CHf kredite so v Sloveniji prve tržile avstrijske banke, in jih tudi daleč največ prodale. Daleč največ Arharjva Unicredit banka, In to po tem, ko je avstrijski regulator od njih zahteval dosledno upoštevanje predpisov, ki so veljali v Avstriji, zaradi česar je bila prodaja tega strupa praktično onemogočena. V Sloveniji so te banke harale po dolgem in počez in v kreditno suženjstvo spravile 20.000 slovenskih družin. Lepo bo opazovati zbegane obraze še bolj zbeganih sodržavljanov, ko bo sodišče EU dosodilo v prid ogoljufanih kreditojemalcev. Kar se pa tiče, pametnjakovičev, ki se zadaj jokajo - ali po domače ŠPEKULANTOV pa menim, da je bil to dobro premišljen spin in pritisk bank na usmerjanje javnega mnenja. Prvi je ogojufane kreditojemalce tako poimenoval France Arhar, ki je bil takrat predsednik Združenja bank Slovenije, pred tem Unicredit banke in še prej guverner Banke Slovenije. Preko Unicredit banke je prav on pripeljal švicarske kredite v Slovenijo. Ob čemer je zanimivo, da je že leta 2006 v letno poročilo zapisal, da se stranke ne zavedajo tveganj, ki jih prinašajo krediti z valutno klavzulo, in da bi morale banke nekaj storiti na področju zavarovanja pred valutnim tveganjem. Seveda niso nič naredili, nato pa so s prstom kazali na ogoljufane kreitojemalce, da so špekulirali. Ampak s krediti se ne špekulira, ob čemer je danes popolnoma jasno, da če bi ljudje vedeli, kakšno tveganje prevzemajo z najetjem kreditov v frankih, teh ne bi nikoli vzeli. Bnkirji se točno v tem trenutkut trudijo, da bi odškodnie, ki zagotovo sledijo zvalili na pleča bodočih proračunov RS. Od pametnjakovičev in brezjajčnih forumskih nakladačev ala Borut Đojc, pa je odvosno ali jim bo to uspelo.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Danilo Türk - drugi. Ni popolnoma presenečen, je pa izjemno zadovoljen.