objavi na
pozareport.si

forum

Ponedeljek, 25. julij 2016 ob 06:39

Kosilo ob Krki. Direktor, uradnik in napol lobist: J..e se Alenki Žnidaršič Kranjc za interese države.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Biznis in pleasure. Andrej Godec, Damir Topolko in Blaž Miklavčič na kosilu ob Krki.
Minuli četrtek okoli 15. ure pri gostilni Javornik ob Krki, uradno Kmetiji odprtih vrat Javornik. Približno 40 kilometrov iz Ljubljane, na vrtu pa odlična senca za poletno vročino. Na kosilo se usede izjemno zanimiva druščina: Blaž Miklavčič, direktor in večinski lastnik GH Holdinga, rastočega podjetja za inženiring ter bivši predsednik uprave Slovenskih železnic, nekdanji prvi nadzornik Slovenskih železnic in bivši visoki uradnik ministrstva za promet Andrej Godec, ki danes velja za vplivnega "napol lobista", ter Damir Topolko, direktor direkcije za infrastrukturo in tudi predsednik nadzornega sveta državne družbe Dri.
Naš vir, ki je sedel zraven in druščino tudi fotografiral (Miklavčič in gosta se za okolico niso posebno zanimali), pravi, da je beseda tekla o drugem tiru, javnih razpisih, gradbenih fazah, Blaža Miklavčiča pa je še posebno zanimal odsek Divača. Pogovarjali so se tudi o Luki Koper, kjer so menili, da se poskuša s sindikati vzpostaviti sistem, podoben tistemu na Slovenskih železnicah. Blaž Miklavčič je bil kritičen do Alenke Žnidaršič Kranjc, predsednice nadzornega sveta Luke Koper, češ, citiramo vir, ki je pripravljen besede potrditi tudi na sodišču (pogovor pa objavljamo zato, ker gre za državne posle in javni interes): "Kranjčevo zanima samo tisto njeno zavarovanje, j... se njej za interese države".
Topolko je potem pojasnjeval postopke pri drugem tiru, Miklavčič pa je spraševal za detajle. Predvsem okoli navodil predsednika vlade Mira Cerarja.

				Gostilna ali Kmetija odprtih vrat Javornik, kjer so se minuli četrtek dobili Blaž Miklavčič, Andrej Godec in Damir Topolko, se nahaja približno 40 kilometrov iz Ljubljane.<br>
			Gostilna ali Kmetija odprtih vrat Javornik, kjer so se minuli četrtek dobili Blaž Miklavčič, Andrej Godec in Damir Topolko, se nahaja približno 40 kilometrov iz Ljubljane.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Damir Topolko Blaž Miklavčič GH Holding Andrej Godec DRI alenka žnidaršič kranjc miro cerar Gostilna Javornik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Jaka Klopčič

2019-11-19 09:17:31


Toksične CHf kredite so v Sloveniji prve tržile avstrijske banke, in jih tudi daleč največ prodale. Daleč največ Arharjva Unicredit banka, In to po tem, ko je avstrijski regulator od njih zahteval dosledno upoštevanje predpisov, ki so veljali v Avstriji, zaradi česar je bila prodaja tega strupa praktično onemogočena. V Sloveniji so te banke harale po dolgem in počez in v kreditno suženjstvo spravile 20.000 slovenskih družin. Lepo bo opazovati zbegane obraze še bolj zbeganih sodržavljanov, ko bo sodišče EU dosodilo v prid ogoljufanih kreditojemalcev. Kar se pa tiče, pametnjakovičev, ki se zadaj jokajo - ali po domače ŠPEKULANTOV pa menim, da je bil to dobro premišljen spin in pritisk bank na usmerjanje javnega mnenja. Prvi je ogojufane kreditojemalce tako poimenoval France Arhar, ki je bil takrat predsednik Združenja bank Slovenije, pred tem Unicredit banke in še prej guverner Banke Slovenije. Preko Unicredit banke je prav on pripeljal švicarske kredite v Slovenijo. Ob čemer je zanimivo, da je že leta 2006 v letno poročilo zapisal, da se stranke ne zavedajo tveganj, ki jih prinašajo krediti z valutno klavzulo, in da bi morale banke nekaj storiti na področju zavarovanja pred valutnim tveganjem. Seveda niso nič naredili, nato pa so s prstom kazali na ogoljufane kreitojemalce, da so špekulirali. Ampak s krediti se ne špekulira, ob čemer je danes popolnoma jasno, da če bi ljudje vedeli, kakšno tveganje prevzemajo z najetjem kreditov v frankih, teh ne bi nikoli vzeli. Bnkirji se točno v tem trenutkut trudijo, da bi odškodnie, ki zagotovo sledijo zvalili na pleča bodočih proračunov RS. Od pametnjakovičev in brezjajčnih forumskih nakladačev ala Borut Đojc, pa je odvosno ali jim bo to uspelo.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Kosilo ob Krki. Direktor, uradnik in napol lobist: J..e se Alenki Žnidaršič Kranjc za interese države.