objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Torek, 26. julij 2016 ob 06:53

Drama na Planet TV. Jurenec uničuje dokumentacijo, novinarji pravijo: Konec je.
Velikanske finančne izgube televizije Planet TV, že več kot 32 milijonov evrov, Marijan Jurenec in Tomaž Perovič pa si izplačujeta mastne prihodke.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Potem ko je ljubljansko okrožno sodišče na predlog Telekoma Slovenije začelo postopek prisilne poravnave nad družbo Antenna TV SL, d. o. o., ki izdaja televizijski program Planet TV, se na Planetu dogaja prava drama.
Spomnimo, Telekom Slovenije, ki je prek svoje hčerinske družbe TSmedia manjšinski (49-odstotni) lastnik televizije Planet TV, je predlog za prisilno poravnavo pred dnevi vložil zato, ker večinski, 51-odstotni lastniki Planet TV, grška medijska korporacija Antenna Group oziroma grška družina Kyriakou, ki upravljajo televizijo, zavračajo možnost dodatnega financiranja, Planet TV, ki je doslej pridelal že več kot 32 milijonov evrov izgube (?! - od tega samo lani dobrih 12 milijonov evrov), pa dolguje številnim dobaviteljem, mednarodnim partnerjem in zaposlenim. Neposrednih dolgov je približno štiri milijone evrov, največji upniki pa so slovenska produkcijska skupina Mangart, ki za Planet TV producira nadaljevanko Ena žlahtna štorija, The Walt Disney Company in produkcijska hiša TemaX.
Za upravitelja prisilne poravnave je okrožno sodišče imenovalo Leona Benigerja Tošiča, upniki pa lahko svoje terjatve prijavijo najkasneje do 22.avgusta.

NAČRT JURENCA: STISNITI DOBAVITELJE IN PREVZETI PLANET.

Po naših zanesljivih informacijah je Marijan Jurenec, direktor Planet TV (Antenna TV SL) prejšnji petek na sedežu Planet TV v Stegnah (sredi zgradbe Telekoma Slovenije) že uničeval poslovno dokumentacijo (rezal papirje), še prej pa na kriznem sestanku z zaposlenimi dejal, da bo "na koncu prisilne poravnave zmagovalec on, skupaj z Grki". Po govoricah, ki je že dlje časa prihajajo iz Planeta TV, naj bi Jurenec na račun svojih številnih zasebnih spletnih in marketinških podjetij izčrpaval Planet TV, kar naj bi sicer ugotovili tudi grški lastniki in ga že pred dvema mesecema hoteli zamenjati. Jurenec naj bi takrat odletel v Atene in si menda izprosil rok za svoj obstoj na direktorskem mestu do konca letošnjega leta. Po nekaterih informacijah naj bi Jurenec mesečno iz Planeta TV "vlekel" okoli 40 tisoč evrov.
Zdaj pa naj bi pripravil načrt prisiliti večje dobavitelje, da bi terjatve konvertirali v lastniške deleže, on pa bi jim - menda ob pomoči Grkov - ponudil jamstva za poplačila teh terjatev, ko bi skupaj z večinskimi grškimi lastniki v celoti prevzel televizijo. Pri tem naj bi Jurenca podpiral tudi Tomaž Perovič, direktor in urednik informativnega programa, ki mesečno na Planet TV zasluži okoli 12.500 tisoč evrov, in to za daleč najslabše gledani informativni program v državi, katerega rejting gledanosti - po uradnih podatkih agencije AGB Nielsen Media Research - se giblje med 0,5 in 1,5 odstotka.

KAKO POSLUJE PEROVIČ? DVE DRUŽBI NA ISTEM NASLOVU.

Pri tem je zanimivo, kako Tomaž Perovič posluje. Ko je bil še direktor informativnega programa na Pop TV, je delal prek podjetja Perovič in hči, d. o. o., management in izobraževanje. Tik pred prestopom na Planet TV, novembra 2014, pa je na istem naslovu, Nade Ovčakove 24 v Ljubljani, ustanovil še eno podjetje za svetovanje - Tomaž in hči, d. o. o. Sodeč po javno dostopnih podatkih zdaj denar iz Planet TV dobiva na obe podjetji, skupaj ga je v lanskem letu zaslužil skoraj 140 tisoč evrov.
Novinarji in drugi zaposleni na Planet TV, ki naj bi jim Jurenec in Perovič grozila celo s kazenskimi ovadbami, če bodo delikatne informacije odnašali iz firme, pa govorijo, da je zgodbe na Planetu TV konec in pospešeno iščejo nove službe ...
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Drama na Planet TV. Jurenec uničuje dokumentacijo, novinarji pravijo: Konec je.