objavi na
pozareport.si

forum

Zvezde & izjave

Torek, 26. julij 2016 ob 07:16

Kulminacija proruske histerije. Podarimo Rusom še Tržič in Piranski zaliv?!
Proruska histerija, ki vlada pred sobotnim obiskom Vladimirja Putina na komemoraciji ob Ruski kapelici pod Tržičem, dobiva tudi najbolj bizarne razsežnosti; vir: pismo bralca B. P. iz Škofje Loke v Dnevniku.
Bojan Požar

Odpri galerijo

... Politične in vojaške zveze gor ali dol, okolica Ruske kapelice je sveta ruska zemlja in bi morala biti del ruskega državnega ozemlja. Kaj to geostrateško ali logistično pomeni, s tem se ne bom ukvarjal. Enako velja za tromejo med Romani, Slovani in Germani. Slovenci nismo več sposobni braniti te globalno pomembne skrajne zahodne točke slovanskega sveta, Rusi pa jo lahko in jo neizogibno tudi bodo.
Podarimo del ozemlja Rusiji tudi tam. Zakaj bi morali do tega priti z vojno, po kateri Slovencev tako ali tako ne bi bilo več? Zakaj, če se pa Rusi do Piranskega zaliva s svojimi tanki lahko mirno sprehodijo ali pa pošljejo kakšno letalonosilko? 
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Jaka Klopčič

2019-11-19 09:17:31


Toksične CHf kredite so v Sloveniji prve tržile avstrijske banke, in jih tudi daleč največ prodale. Daleč največ Arharjva Unicredit banka, In to po tem, ko je avstrijski regulator od njih zahteval dosledno upoštevanje predpisov, ki so veljali v Avstriji, zaradi česar je bila prodaja tega strupa praktično onemogočena. V Sloveniji so te banke harale po dolgem in počez in v kreditno suženjstvo spravile 20.000 slovenskih družin. Lepo bo opazovati zbegane obraze še bolj zbeganih sodržavljanov, ko bo sodišče EU dosodilo v prid ogoljufanih kreditojemalcev. Kar se pa tiče, pametnjakovičev, ki se zadaj jokajo - ali po domače ŠPEKULANTOV pa menim, da je bil to dobro premišljen spin in pritisk bank na usmerjanje javnega mnenja. Prvi je ogojufane kreditojemalce tako poimenoval France Arhar, ki je bil takrat predsednik Združenja bank Slovenije, pred tem Unicredit banke in še prej guverner Banke Slovenije. Preko Unicredit banke je prav on pripeljal švicarske kredite v Slovenijo. Ob čemer je zanimivo, da je že leta 2006 v letno poročilo zapisal, da se stranke ne zavedajo tveganj, ki jih prinašajo krediti z valutno klavzulo, in da bi morale banke nekaj storiti na področju zavarovanja pred valutnim tveganjem. Seveda niso nič naredili, nato pa so s prstom kazali na ogoljufane kreitojemalce, da so špekulirali. Ampak s krediti se ne špekulira, ob čemer je danes popolnoma jasno, da če bi ljudje vedeli, kakšno tveganje prevzemajo z najetjem kreditov v frankih, teh ne bi nikoli vzeli. Bnkirji se točno v tem trenutkut trudijo, da bi odškodnie, ki zagotovo sledijo zvalili na pleča bodočih proračunov RS. Od pametnjakovičev in brezjajčnih forumskih nakladačev ala Borut Đojc, pa je odvosno ali jim bo to uspelo.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Kulminacija proruske histerije. Podarimo Rusom še Tržič in Piranski zaliv?!