objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Nedelja, 14. avgust 2016 ob 06:41

Jožef Školč. Ostal brez politične kariere, je pa po nekaj letih dobil nazaj svojo ženo.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Jožef Školč, nekdanji vodilni politik LDS, predsednik stranke, predsednik državnega zbora, minister za kulturo in na koncu še državni sekretar v kabinetu tedanjega predsednika vlade Boruta Pahorja, je pred leti ostal brez politične kariere, toda nazaj je dobil svojo ženo Tanjo Pak. Spomnimo, Školč in Pakova, oblikovalka stekla in profesorica na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje, sta se spoznala med Školčevim mandatom ministra za kulturo, razšla pa pred leti, uradno sicer sporazumno, se pa med insajderji ve, da je Pakova "začela živeti" z enim od svojih kolegov na univerzi. No, pred časom pa se je Tanja Pak vrnila k Školču in zdaj sta spet skupaj v svojem znanem prestižnem mansardnem stanovanju v Stari Ljubljani, kjer ima Pakova v pritličju stavbe tudi svoj atelje.
Jožef Školč se je po propadu politične kariere umaknil na delovno mesto glavnega tajnika Zavoda za tehnično kulturo, pred kratkim pa je na naslovu svojega vikenda v Trenti odprl status samostojnega podjetnika za poslovno svetovanje. Po naših informacijah se kot samostojni podjetnik ukvarja s prodajo umetniških slik, kar pomeni, da je na nek način legaliziral tisti posel, se katerim se je sicer ukvarjal tudi lep čas svoje politične kariere.

				Tanja Pak in Jožef Školč imata tudi enega sina, še iz časov, ko sta bila skupaj - pred ločitvijo ...			Tanja Pak in Jožef Školč imata tudi enega sina, še iz časov, ko sta bila skupaj - pred ločitvijo ... 
				... to pa je njuno prestižno mansardno stanovanje v centru Ljubljane, blizu Trubarjeve ulice.			... to pa je njuno prestižno mansardno stanovanje v centru Ljubljane, blizu Trubarjeve ulice.

PAK IN PAK

Vrnitev Tanje Pak v objem Jožefa Školča pa ni edini comeback v družini Pak. Njena sestra Maja Pak, nekdanja direktorica Slovenske turistične organizacije, se je namreč vrnila v politiko. Na predlog gospodarskega ministra Zdravka Počivalška je postala direktorica agencije za promocijo in trženje (slovenskega) turizma.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Jožef Školč Borut Pahor Tanja Pak Maja Pak zdravko počivalšek

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Jožef Školč. Ostal brez politične kariere, je pa po nekaj letih dobil nazaj svojo ženo.