objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Sobota, 27. avgust 2016 ob 06:36

Famozne glasbene kvote na vrh najbolj poslušanih radijskih postaj izstrelile Radio Aktual
Najnovejši podatki Radiometrije razkrivajo: Oblakov Radio 1 na drugem, državni Val 202 na tretjem, cerkveni Radio Ognjišče pa šele na sedmem mestu. In skromna poslušanost Marka Potrča.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Najnovejše spremembe Zakona o medijih in famozne glasbene kvote (spomnimo, te spremembe medijske zakonodaje so začele veljati aprila letos) naj bi na vrh najbolj poslušanih slovenskih radijskih postaj izstrelile Radio Aktual, radijsko postajo v lasti razvpitega podjetnika Martina Odlazka. Tako vsaj kažejo najnovejši podatki Radiometrije, to je meritve poslušanosti slovenskih radijskih postaj, ki jo za Media Pool izvaja agencija Ninamedia.
Julija se je namreč zgodilo, da je Radio Aktual, radijska postaja, ki je sicer znana po predvajanju tako imenovane jugo glasbe, prehitela doslej vodilni radijski postaji, Radio 1, ki je v lasti radijskega mogotca Lea Oblaka, in državni radio (RTV Slovenija) Val 202. Primerljive podatke o poslušanosti za mesece maj, junij in julij objavljamo v nadaljevanju.
Eden od najboljših poznavalcev radijske scene pravi, da glasbene kvote pač gredo na roko Odlazkovemu Radiu Aktual, po drugi strani pa so - po mnenju istega sogovornika - te glasbene kvote povzročile padec poslušanosti Radia 1 in Vala 202.
"Radio Aktual ima na voljo cel kup slovenskih glasbenikov, ki pojejo v hrvaščini in zato tej radijski postaji kvote ne škodijo, ampak ravno obratno. Radio 1 in Val 202 pa znotraj svojih glasbenih shem nimata hrvaške glasbe."

MARKO POTRČ IZGUBLJA BITKO ZA POSLUŠALCE

Uradni rezultati Radiometrije za julij 2016 (ki sicer veljajo za tako imenovano napol poslovno skrivnost) pa razkrivajo še nekatere zanimive podrobnosti. Mariborski Radio Center na primer po poslušanosti prehiteva mariborski Radio City (prvi, ki je v lasti Marka Kolbla, se je znašel na petem mestu, slednji, v lasti Miša Hölbla, pa za njim, na šestem mestu), medtem ko je cerkveni Radio Ognjišče po poslušanosti šele na sedmem mestu, takoj za Radiom Veseljak, prav tako v lasti Martina Odlazka. Radijski in televizijski voditelj Marko Potrč pa očitno že izgublja vojno za poslušalce med dvema najnovejšima "rock" radijskima postajama s podobnim imenom v štajerski prestolnici. "Njegov" Radio Rock Maribor, katerega lastnik je sicer Leo Oblak, se po teh podatkih Radiometrije nahaja šele na 26. mestu, medtem ko je njegov glavni konkurent Rock Radio (v lasti Marka Kolbla) pristal na zavidljivem 9. mestu najbolj poslušanih radijskih postaj v Sloveniji.

OBLAK-KOLBL-ODLAZEK

Lep Oblak in Marko Kolbl sta na radijski sceni sicer že nekaj let velika in tudi zelo ostra poslovna konkurenta. Oblak pa se v zadnjem času precej tesno povezuje s tretjim igralcem radijske scene Martinom Odlazkom, zato je tudi že slišati cinične pripombe, da je Radio Aktual pravzaprav "drugi Oblakov Radio 1".

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

igor hauptman

2019-07-15 20:21:11


Takole, Istok Potočnik glede dokazov o neprimernosti bankirja za direktorski stolček na MK. Kandidat mora v postopki izbire predložiti dokaze le o tem, da izpolnjuje razpisne pogoje, med drugim dokazilo o nekaznovanosti. Požarju za oceno, za kakšnega kandidata gre ni potrebno predlagati prav nobenih dokazov. O njegovi primernosti je mogoče soditi predvsem na podlagi dosedanjih referenc, ki očitno izhajajo predvsem iz bančništva. O teh referencah pa lahko le ugibamo. Če mene vprašate, seveda me ne bo nihče, so le te že zaradi njegovega položaja v času kopanja enormne bančne luknje ( že druge v 20. letih) nadvse sporne. Da ni prav nič odgovoren zanjo se lahko pohvali, kot tudi vsi ostali bančniki v vseh bankah, ki so jih sanirali slovenski davkoplačevalci. Niti eden od njih ni pravnomočno obsojen zaradi nevestnega dela, kar zaradi nenormalno visokih dokaznih standardov v naši kazenski zakonodaji ni prav nič izjemnega. Je pa zaradi tega izjemna naša država.Da gre za spornega kandidata je jasno tudi iz tega, da je imela Šarčeva vlada do sedaj z njim očitne težave. O poteku postopka zoper Iztoka Gornika ne morem soditi, verjetno se v resnici do sedaj ni končal niti še preiskovalni postopek. Vendar dokler še ta ni zaključen, nekako nenaivno pričakujem, da po tem postopek ustavljen pa je popolnima neprimerno, da se o takem kandidatu vlada sploh pogovarja. In zakaj, Istok Potočnik po vašem mnenju bi moral ravno ta sporna oseba ponovno odločati o premoženju države. Ugibam. Zato ker bo nalogo opravil v interesu tistega, ki ga ves čas forsira in to ni nujno ravno minister Počivalšek. Ali pa ima toliko močnega strica, ki bo zanj pač poskrbel. Naj bo dober in poskrbi še za delavke ARUMA, zadnje metamorfoze bivše MURE, ki so ravno danes dokončno ostale brez službe. Še brezplačen nasvet. Naj gre dotični gospod za nekaj časa delat še za bančni šalter, ki ga verjetno sploh še ni videl, kot še mnogo naših "uspešnih" bančnikov.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Famozne glasbene kvote na vrh najbolj poslušanih radijskih postaj izstrelile Radio Aktual