objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Sobota, 27. avgust 2016 ob 06:36

Famozne glasbene kvote na vrh najbolj poslušanih radijskih postaj izstrelile Radio Aktual
Najnovejši podatki Radiometrije razkrivajo: Oblakov Radio 1 na drugem, državni Val 202 na tretjem, cerkveni Radio Ognjišče pa šele na sedmem mestu. In skromna poslušanost Marka Potrča.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Najnovejše spremembe Zakona o medijih in famozne glasbene kvote (spomnimo, te spremembe medijske zakonodaje so začele veljati aprila letos) naj bi na vrh najbolj poslušanih slovenskih radijskih postaj izstrelile Radio Aktual, radijsko postajo v lasti razvpitega podjetnika Martina Odlazka. Tako vsaj kažejo najnovejši podatki Radiometrije, to je meritve poslušanosti slovenskih radijskih postaj, ki jo za Media Pool izvaja agencija Ninamedia.
Julija se je namreč zgodilo, da je Radio Aktual, radijska postaja, ki je sicer znana po predvajanju tako imenovane jugo glasbe, prehitela doslej vodilni radijski postaji, Radio 1, ki je v lasti radijskega mogotca Lea Oblaka, in državni radio (RTV Slovenija) Val 202. Primerljive podatke o poslušanosti za mesece maj, junij in julij objavljamo v nadaljevanju.
Eden od najboljših poznavalcev radijske scene pravi, da glasbene kvote pač gredo na roko Odlazkovemu Radiu Aktual, po drugi strani pa so - po mnenju istega sogovornika - te glasbene kvote povzročile padec poslušanosti Radia 1 in Vala 202.
"Radio Aktual ima na voljo cel kup slovenskih glasbenikov, ki pojejo v hrvaščini in zato tej radijski postaji kvote ne škodijo, ampak ravno obratno. Radio 1 in Val 202 pa znotraj svojih glasbenih shem nimata hrvaške glasbe."

MARKO POTRČ IZGUBLJA BITKO ZA POSLUŠALCE

Uradni rezultati Radiometrije za julij 2016 (ki sicer veljajo za tako imenovano napol poslovno skrivnost) pa razkrivajo še nekatere zanimive podrobnosti. Mariborski Radio Center na primer po poslušanosti prehiteva mariborski Radio City (prvi, ki je v lasti Marka Kolbla, se je znašel na petem mestu, slednji, v lasti Miša Hölbla, pa za njim, na šestem mestu), medtem ko je cerkveni Radio Ognjišče po poslušanosti šele na sedmem mestu, takoj za Radiom Veseljak, prav tako v lasti Martina Odlazka. Radijski in televizijski voditelj Marko Potrč pa očitno že izgublja vojno za poslušalce med dvema najnovejšima "rock" radijskima postajama s podobnim imenom v štajerski prestolnici. "Njegov" Radio Rock Maribor, katerega lastnik je sicer Leo Oblak, se po teh podatkih Radiometrije nahaja šele na 26. mestu, medtem ko je njegov glavni konkurent Rock Radio (v lasti Marka Kolbla) pristal na zavidljivem 9. mestu najbolj poslušanih radijskih postaj v Sloveniji.

OBLAK-KOLBL-ODLAZEK

Lep Oblak in Marko Kolbl sta na radijski sceni sicer že nekaj let velika in tudi zelo ostra poslovna konkurenta. Oblak pa se v zadnjem času precej tesno povezuje s tretjim igralcem radijske scene Martinom Odlazkom, zato je tudi že slišati cinične pripombe, da je Radio Aktual pravzaprav "drugi Oblakov Radio 1".

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-08-17 08:09:24


Če bi na oblasti bila desnica, ko je bila, so omenjene televizijske hiše kar tekmovale, kdo bo naredil bolj udarni pogovorni spektakel na temo politične scene. Zdaj, ko smo spet zaplavali v režim enoumja, so kot nekoč, takšne oddaje precej moteče in zato nezaželene. Nikomur niti v starih komunističnih časih, ne bilo pretirano všeč, da bi nekdo brskal in razkrival zločine gozdnih razbojnikov, imenovanih partizani. Danes ni nič drugače, privilegiranci režima so nedotakljivi in nad vsemi zakoni, zakaj bi jim potem neki novinarji nastavljali zrcalo in postavljali neprijetna vprašanj. Nekoč dobri kadri tipa Uroša Slaka, danes veseli, da imajo službo, poročajo o novih pridobitvah v zivalskem vrtu in kulinaričnih izzivih. Servilni režimski novinarji kot je bil Slavko Bobovnik ,sta Igor Bergant, pa tisti slinasti Pucer, ustavijo vsakega, ki bi kritiziral oblast, oblastnikom pač vprašanja ljubeznivo servirajo vnaprej. Predsednik vlade je vajen tega, saj je že v srednji šoli, ko je popravljal negativne ocene, najprej dobil pravilne rezultate in šele nato naloge. Le tako mu je uspelo...V smislu ustvarjanja in lažnega vzbujanja blaginje ter pozitivizma v deželi ,televizijske hiše posiljujejo ljudi z neumnimi resničnostnimi šovi in številnimi ničvrednimi serijami tipa žlahtne štorije. Kot, da je v deželici, kjer ugaša upanje v prihodnost že med mladimi, vse lepo in prav, polno smeha in brezbrižnosti. Že Šarec kot igralec ni bil vreden pol pizde hladne vode. Mladi val slovenskih glumačev je več ali manj na njegovi ravni. So izjeme, a zelo redke. Klovni zato sledi, ki jih za sabo puščajo razbojniki, ne morejo zabrisati. Niso kot divje svinje. Te so bolj inteligentne.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Famozne glasbene kvote na vrh najbolj poslušanih radijskih postaj izstrelile Radio Aktual