objavi na
pozareport.si

forum

Sreda, 7. september 2016 ob 06:05

Že 6. fiasko Senice in Kresalove proti Bojanu Požarju. Plačujejo pa davkoplačevalci.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Odvetnik Miro Senica in propadla političarka Katarina Kresal sta včeraj dopoldne na ljubljanskem okrajnem sodišču izgubila že šesto (6.!!!) zaporedno kazensko tožbo od sedmih, ki sta jih doslej vložila proti avtorju teh vrstic. Sedmo kazensko tožbo pa bosta pričakovano izgubila že konec novembra, ko bo okrožna sodnica Deja Kozjek zaključila primer, povezan s člankom o povezavah Mira Senice, Katarine Kresal in zaradi korupcije obsojenega celjskega sodnika Milka Škoberneta. Da bo tudi v tem primeru sledila oprostitev, ni skoraj nobenega dvoma.
Če je Senica doslej vložil pet kazenskih tožb (od tega je štiri že izgubil) zaradi očitanih kaznivih dejanj zoper "čast in dobro ime" Mira Senice in Katarine Kresal, eno tožbo zaradi kaznivega dejanja ponarejanja uradnih listin (očital mi je, da sem ponaredil dokument državnega tožilstva, ko pa je tožilstvo po dveh letih ta dokument končno le pokazalo na sodišču, je Senica tožbo preprosto umaknil: šlo pa je za dokument zaslišanja priče Specializiranega državnega tožilstva iz afere Baričevič, kjer je znana priča trdila, da je videla odvetnika Senico bežati s kraja tragedije na Oražnovi ulici; spomnimo, tožilsko preiskavo afere Baričevič je vodila okrožna državna tožilka Dragica Kotnik, ki jo je generalni vrhovni državni tožilec Zvonko Fišer nato poslal v suspenz, kjer je Kotnikova zdaj že tri leta), se je tokrat odločil za ovadbo (tožbo) zaradi suma storitve "kaznivega dejanja javnega spodbujanja sovraštva, nasilja in nestrpnosti" - zoper določeno skupino ljudi, ki ji kakor pripadata Senica in Kresalova, to je, citirano iz tožbe, "uspešnih, premožnih in izobraženih".
To naj bi jaz storil s člankom, objavljenim 28. 11. 2012, ko sem v njem komentiral in analiziral takratno mariborsko vstajo in ljubljanske demonstracije ter med drugim zapisal takole: "... No, morda pa bomo v petek popoldne na Kongresnem trgu končno dočakali tudi kakšen transparent z napisom: Miro Senica in Katarina Kresal, vrnita 7 milijonov evrov v Mercator. Da se malo javno obsodi povampirjeni kapital, ki se v tej državi razglaša za levico!" Celoten članek si lahko preberete tukaj in videli boste, da gre, tudi z današnje časovne perspektive za odlično analizo tedanjih političnih razmer, inkriminirani stavek pa je obsegal zgolj tri odstotke celotnega članka. In zaradi tega stavka je okrajna državna tožilka Ksenija Bukovac za avtorja tega članka predlagala 9 mesecev zapora (resda pogojno, za dobo dveh let). Odvetnik Franci Matoz je njen obtožni predlog, kjer si je večino stvari iz članka preprosto izmislila, imenoval za "invalidnega", lahko pa bi tudi rekli, da se je državni tožilki enostavno - skisalo.

LOMOVŠEK - KRONSKI DOKAZ INVALIDNEGA AKTA TOŽILKE

Glavni argument ali kronski mojega kaznivega dejanja pa naj bi bilo početje razvpitega raziskovalnega novinarja Mitje Lomovška. Ta naj bi - po oceni Mira Senice, Katarine Kresal in temnolase tožilke Ksenije Bukovac - med ljubljanskimi demonstracijami na podlagi mojega članka prihitel pred stavbo odvetniške pisarne Mira Senice in direktorju pisarne, odvetniku Damjanu Gregorcu, ki je ravno takrat naključno prišel ven, zavpil, "naj pove prascu (Miru Senici), da mu bo jebau mater!" Med postopkom se je sicer izkazalo že tako ali tako znano dejstvo, da so Miro Senica, Katarina Kresal in Mitja Lomovšek v številnih osebnih sporih že od leta 2007 ali 2008, zato očitano vpitje Mitje Lomovška nima prav nobene zveze z objavljenim člankom, vendar sta Senica in tožilka Ksenija Bukovac vztrajala pri svojem. Matoz je dejal, da je to enako, kot če bi novinarje, ki pišejo o predolgih čakalnih dobah v slovenskem zdravstvu, kazensko preganjali zato, ker naj bi bili krivi za nedavno zloglasno streljanje v izolski bolnišnici, katerega vzrok naj bi bile čakalne dobe?!
Pri tem je treba povedati, da je taisto državno tožilstvo, ko sta Senica in Kresalova vložila ovadbo (tožbo), sprva primer zavrnilo, ker je ocenilo, da kaznivo dejanje ni bilo storjeno. Senica in Kresalova sta se potem pritožila na sodišče, ki je dalo prav tožilstvu - ni kaznivega dejanja. Senici in Kresalovi je pritrdilo šele višje sodišče (po sodišču se govori, da naj bi Senica to zlobiral), to pa je zadevo vrnilo državnemu tožilstvu. In potem je taisto državno tožilstvo nenadoma spremenilo svoje pravno mnenje: iz prvotnega mnenja, da kaznivega dejanja ni, se je razvilo mnenje, da kaznivo dejanja obstaja, in to celo tako hudo kaznivo dejanje, da mora novinar za to dobiti kar devet mesecev zapora! Zanimiv in neverjeten tožilski preobrat. Med postopkom pred okrajnim sodiščem (kjer se je dosti več govorilo o Mitji Lomovšku kot o spornem članku) so se sicer zvrstili kar trije tožilci, enkrat so tudi spremenili (modificirali) obtožni akt (kot faksimile ga objavljamo v nadaljevanju), vsi po vrsti pa so nastopali kot odvetniki Mira Senice in Katarine Kresal.
Smešno, bizarno in žalostno hkrati.
				Faksimile obtožnega akta državnega tožilstva. Odvetnik Franci Matoz ga je upravičeno označil za invalidnega, predvsem zaradi povezav s končno besedo okrajne državne tožilke Ksenije Bukovac.			Faksimile obtožnega akta državnega tožilstva. Odvetnik Franci Matoz ga je upravičeno označil za invalidnega, predvsem zaradi povezav s končno besedo okrajne državne tožilke Ksenije Bukovac.

SAJ BO ITAK VSE PLAČAL PRORAČUN

Na srečo je okrajna sodnica Nina Kodra Balantič le zmogla dovolj znanja in prisebnosti, da je razglasila oprostilno sodbo. Ker ni kaznivega dejanja, kot je enkrat že ocenilo državno tožilstvo in sodišče na prvi stopnji. Med pojasnjevanjem sodbe si je tožilka Ksenija Bukovac nekaj pisala, nato pa pobrala dokumentacijo in brez besed odšla. Moj pokojni oče, dolgoletni vodja višjega tožilstva v Mariboru in profesor kazenskea prava, bi se ob takšnem početju državne tožilke še v grobu obrnil, če bi vedel, za kaj gre.
Je pa sodno poraženima Miru Senici in Katarini Kresal ob asistenci višjega sodišča ter na koncu tudi državnega tožilstva tokrat uspelo čisto vse stroške tega kazenskega postopka, tudi moje, spraviti na breme državnega proračuna. Tako bodo stroške tega postopka, ki je trajal skoraj štiri leta, poplačali davkoplačevalci. Šlo pa bo za več tisoč evrov ...
 
RAZKRITJE: Miro Senica in Katarina Kresal se še vedno razglašata za "premožno, uspešno in izobraženo elito", čeprav je Senica uradno obtožen številnih kaznivih dejanja ter mu na podlagi vložene - samo ene - obtožnice specaliziranega državnega tožilstva grozi do deset let zapora. Kresalova je hitro propadla političarka, ki je bila prisiljena odstopiti pod težo očitkov korupcije. Med kratko politično kariero si je prislužila naziv "afera na dveh nogah".
Kazenske tožbe zoper avtorja teh vrstic vlagata zato, ker ga osebno in patološko krivita za propad politične kariere Katarine Kresal in sta - kot tipična predstavnika povampirjenega kapitala - odkrita sovražnika svobode govora.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Afera Baričevič miro senica Katarina Kresal Deja Kozjek Milko Škoberne Dragica Kotnik Zvonko Fišer ksenija bukovac Franci Matoz Mitja Lomovšek damjan gregorc bojan požar

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

ivan maček

2019-09-16 12:16:03


Ni direktno povezano z prispevkom g. Požarja, vendar se globoko strinjam z komentarjem ki sem si ga sposodil. Če bi ga spisal sam ne bi bil tako "prijazen" do gamadi ki se ji reče policija. Solo • 31 minutes ago • edited Gorenakov namen je zbujati prizanesljivost in simpatije do policije, ampak policaji si naše prizanesljivosti in simpatij ne zaslužijo. Zakaj? Prvič zato, ker komunističnim banditom na oblasti pomagajo preplavljati Slovenijo z ilegalnimi afro-arabskimi migrant. Namesto, da bi jih obravnavali kot kriminalce (kar tudi so), jih taksirajo do azilnih domov in poskrbijo za njihovo maksimalno udobje in prvoklasno oskrbo - na davkoplačevalske stroške seveda. Čeprav vsi (vključno s policijo) dobro vemo, da ne gre za nikakršne "uboge begunce, ženske in otroke", ampak da 95% migrantov sestavljajo mladi moški vojaške starosti (18 do 40 let), povečini islamisti, kriminalci, teroristi, posiljevalci, roparji in morilci, pa policija pri tem miži na obe očesi in se na veliko spreneveda. Policija tako ne opravlja svojega temeljnega poslanstva, za katerega jo plačujemo - varovanje reda, zakonitosti in varnosti državljanov - ampak prav nasprotno: Slovenijo in Slovence pospešeno spravlja v stanje permanentnega kriminala, kaosa in vojnega stanja, ki ga s seboj prinaša masa uvoženih militantnih džihadistov, barbarov in primitivcev, ki odkrito sovražijo bele Evropejce in našo kulturo. In kot drugo si policisti ne zaslužijo naših simpatij, ker so hinavci z dvojnimi merili. Ilegalnim migrantom namreč gledajo skozi prste - celo v primerih, ko jih zalotijo pri samem kriminalnem dejanju, pa migrant potem izreže magično besedico "azil" - medtem ko taisti policaji svoje lastne poštene državljane, rojake in davkoplačevalce terorizirajo in strogo oglobijo za vsak najmanjši drek ali nepomemben prekršek (vožnja 5km/h prehitro po ravni pregledni cesti, neuporaba varnostnega pasu, napačno parkiranje, itd). Po zaslugi policije imamo torej dve kategoriji državljanov - na eni strani je kasta nedotakljivih, za katere zakoni ne veljajo (migranti, cigani, čefurji in udbomafijski plenillski politiki ala Zorangutan Mafijanković), na drugi strani je pa brezpravna raja tlačenih slovenskih davkoplačevalcev, ki vse to drago plača. Dokler bo tako in dokler bo policija (komunistična milica) zgolj represivni organ in podaljšana roka genocidne antislovenske jugo-boljševistične zločinske bande - katerih edini cilj je ropati, tlačiti, terorizirati in končno iztrebiti Slovence - si naših simpatij gotovo ne zasluži, pa če policaj (miličnik) Gorenak še tako milo naklada in sadi rožice.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Že 6. fiasko Senice in Kresalove proti Bojanu Požarju. Plačujejo pa davkoplačevalci.