objavi na
pozareport.si

forum

Estrada

Petek, 9. september 2016 ob 06:48

Helena Blagne. Finančno blokirana, pred upniki se brani po vzoru tajkunov: zemljiški dolg?!
Gola resnica o Heleni Blagne: eno njeno podjetje je v stečaju, druga dva blokirana, na njeni garaži v Notranjih Goricah, vredni 38 tisoč evrov, pa je vpisan zemljiški dolg za kar 749 tisoč evrov.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Helena Blagne
Medtem ko se nekdanja prva dama slovenske zabavne glasbe Helena Blagne po tabloidnih revijah nenehno predstavlja kot strašno uspešna ali lepa seksi pomlajena povratnica - po ločitvi od nekdanjega moža Mitje Zamana - na glasbene odre, temu v resnici še zdaleč ni tako. Ravno nasprotno, tudi javno dostopni podatki kažejo povsem drugačno sliko. Helena Blagne je očitno precej zadolžena, njeno še edino delujoče podjetje, Helena Art, d. o. o., ima že dlje časa blokiran transakcijski račun, prihodki iz njenega najnovejšega statusa samostojne podjetnice - Glasbeno in umetniško ustvarjanje Helena Blagne, s. p., pa niso javno dostopni, ker je "davčna normiranka".

ZEMLJIŠKI DOLG ZA 749 TISOČAKOV NA GARAŽI ZA 38 TISOČ EVROV

Iz zemljiške knjige je tudi razvidno, da ima Helena Blagne na svoji hišni parceli v Brezovici (Notranje Gorice), kjer stanuje, vknjižen tako imenovani zemljiški dolg. Toda pozor, zemljiški dolg (gre za pravni institut, ki ga zaradi upnikov prakticirajo številni tajkuni, prvi pa naj bi ga v slovensko prakso "uvedel" nekdanji razvpiti direktor SCT Ivan Zidar, sicer znan tudi kot, no, zagotovo zdaj že bivši osebni prijatelj Helene Blagne) v višini 749 tisoč evrov, do preklica, ni vpisan na njeno stanovanjsko hišo, ki je po Gursu vredna solidnih 223 tisoč evrov, ampak na pripadajočo garažo, po Gursu vredno samo 38 tisoč evrov?! Zadeva je očitno opravljena, kot pravijo poznavalci zemljiškega dolga, popolnoma "na ziher".
				Zemljiški dolg pri Heleni Blagne ni vknjižen na stanovanjsko hišo (za povečavo kliknite na sliko) ...			Zemljiški dolg pri Heleni Blagne ni vknjižen na stanovanjsko hišo (za povečavo kliknite na sliko) ...
				... (parcela, obkrožena z rdečo), ampak na pripadajočo garažo (zelene površine). Vir Google Map.			... (parcela, obkrožena z rdečo), ampak na pripadajočo garažo (zelene površine). Vir Google Map.

DOLG JE BIL VPISAN OB LOČITVI ZAKONCEV ZAMAN

Pri tem zemljiškem dolgu je zanimivo tudi to, da bil vpisan 16. julija 2013, torej točno v tistem času, ko sta se ločevala zakonca Helena Blagne in Mitja Zaman.
Helena Blagne je bila sicer lastnica, solastnica ali zakonita zastopnica najmanj treh podjetij ter številnih drugih poslovnih statusov, kar nam plastično pokaže prava pajkova mreža njenih podjetij iz baze poslovnih podatkov Gvin. To objavljamo tukaj.
				Pevka Helena Blagne ima v svoji poslovni zgodovini pravo pajkovo mrežo podjetij ali drugih poslovnih statusov. Ene firme so v stečaju, druge pa životarijo z blokiranimi računi (vir: Matix, Gvin).			Pevka Helena Blagne ima v svoji poslovni zgodovini pravo pajkovo mrežo podjetij ali drugih poslovnih statusov. Ene firme so v stečaju, druge pa životarijo z blokiranimi računi (vir: Matix, Gvin).

VSE FIRME V STEČAJU ALI BLOKIRANE

Toda podatki o poslovanju njenih podjetij so naravnost uničujoči. Ralen, d. o. o., je v stečaju, Univerzal.com, d. o. o., kjer je kot ustanoviteljica sicer izstopila, ima blokirane račune že 705 dni, praktično od ustanovitve dalje, račun podjetja Helena Art pa je po celi seriji občasnih blokad blokiran že od 13. maja 2016. Pri podjetjih Helene Blagne se vedno pojavlja tudi njen osebni tajnik Aleš Marinček (pri podjetju Helena Art, d. o. o., na primer nastopa kot prokurist), ki so ga mediji opisovali tudi kot intimnega partnerja nekdanjega predsednika Slovenske ljudske stranke, zdaj pa diplomata Francija Buta in znanega igralca Iva Godniča. Prihodki podjetja Helena Art so lani znašali nekaj več kot 88 tisoč evrov, pri čemer je podjetje zabeležilo 14 tisoč evrov izgube.
				Helena Art, d. o. o., zadnje ustanovljeno podjetje Helene Blagne, kjer je prokurist Aleš Marinček, ima transakcijski račun pri SKB banki neprekinjeno blokiran od 13. maja letos (vir: Bizi).			Helena Art, d. o. o., zadnje ustanovljeno podjetje Helene Blagne, kjer je prokurist Aleš Marinček, ima transakcijski račun pri SKB banki neprekinjeno blokiran od 13. maja letos (vir: Bizi).

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-10-21 10:52:17


V vsaki pravni, predvsem pa normalni državi, bi to izzvenelo kot samoumevno, torej, da politik ali ustavni sodnik, ujeta na laži, odstopita. Slovenija, v kategorijo demokratičnih družb nikakor ne spada, bolj je podobna plemenski skupnosti, saj deluje po nekem, rusko-balkanskem modelu enoumja. V takšnem režimu imajo modeli kot so Acceto, morda celo Knez, končno tudi Šarec, točno določeno funkcijo. Vse je kot gledališka predstava, ki mora od dejanja do dejanja potekati tako, da ljudstvo ne zazna zadreg in blefiranja posameznih akterjev... Mafijski ustroj države je v preteklosti na ustavnem sodišču večkrat naletel na ovire in pasti, čemur se zdaj skušajo izogniti. Tako je omenjeno sodišče osvobodilo žrtve tega brezumja, v liku Janeza Janše in Milka Noviča kot tudi Kanglerja ki jih je režim okarakteriziral kot razredne sovražnike in jih je bilo na zadovoljstvo podivjane raje, potrebno uničiti ali, po besedah enega od krivosodnih krvnikov, Masleše, totalno zjebati. Tako so na omenjenem sodišču zastajali tudi projekti nedotakljivih kriminalnih zdužb, takrat pod okriljem SMC in podobno... V sedanji sestavi ustavnega sodišča je odstranjena tudi zadnja ovira na tej poti. Kriminalci in privilegiranci režima imajo tudi preko sodnih institucij, odprto avtocesto, na vsej poti svojih hudodelstev in kaznivih dejanj. Tisti, ki se bori proti tej hordi zla, konča kot slehernik, kateri vozi po cesti v napačni smeri. Zaenkrat je temu tako. Klovn sicer čuti drobne tresljaje pri svoji sto in več odstotni podpori, a bi še vedno in bo gladko zmagal na prihodnjih volitvah. Mafija ima pred sabo vsaj še sedem let brezskrbnega plenjenja in bogatenja. Vprašanje le, če se bodo žrtve te bande, ves ta čas molče in pohlevno pustile poniževati , mnoge od njih, odhajajoče v smrt. Osebno, pričakujem žrtve tudi med sovražnikovo divizijo. Poveljujoči se ne zdi povsem gladek.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Helena Blagne. Finančno blokirana, pred upniki se brani po vzoru tajkunov: zemljiški dolg?!