objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Torek, 13. september 2016 ob 06:29

Razkritje: Panama Papers direktno na Delu. Tudi urednik časopisa Delo posluje v davčni oazi.
Dvoličnost pa taka: na časniku Delo so javno razkrivali in ožigosali nekatere Slovence, ker poslujejo v davčnih oazah, tam pa na skrivaj posluje tudi Delov glavni urednik?!
Bojan Požar

Odpri galerijo

Ko je januarja letos novi lastnik časopisne hiše Delo Stojan Petrič (sicer večinski lastnik Kolektorja) za novega šefa uredniške in novinarske ekipe časopisa Delo postavil javnosti praktično neznanega Gregorja Knafelca, dolgoletnega svetovalca za odnose z javnostmi ali piarovca družbe Kolektor), je to znotraj novinarske srenje obveljalo za veliko ponižanje Dela.
Toda pravo ponižanje in šok šele prihajata. Danes namreč razkrivamo, da Gregor Knafelc prek svojega zasebnega podjetja Grecom poslovne komunikacije, d. o. o., direktno posluje tudi z davčnimi oazami, poleg tega ima tudi pogosto blokirane transakcijske račune. Poslovanje odgovornega urednika Dela z davčnimi oazami dokazuje tudi neverjetno dvoličnost ali hipokrizijo slovenskih medijev, v tem primeru pač Dela, ki je ravno takrat, ko je Gregor Knafelc prek svojega Grecoma, d. o. o., opravil zadnjo - zdaj tudi uradno znano - finančno transakcijo z davčno oazo, pod znano mednarodno oznako raziskovalnega novinarstva (ICIJ), imenovano Panama Papers, pompozno "razkrivalo" (in hkrati ožigosalo) nekatere znane Slovence, ki poslujejo ali vsaj naj bi poslovali z davčnimi oazami. Kredibilnost pa takšna!
Dokumente, ki dokazujejo poslovanje Gregorja Knafelca z davčno oazo in pogoste blokade transakcijskih računov njegovega podjetja objavljamo v nadaljevanju.

SPRENEVEDANJE IN LAŽI UREDNIKA DELA

Ko smo Gregorja Knafelca včeraj pisno zaprosili za komentar priloženih dokumentov, nam je odgovoril šele pozno zvečer, in to ne samo z neverjetnim sprenevedanjem, ampak očitno tudi z lažmi. Knafelc namreč pravi, da "firme ne vodi več", zato bo "preveril podrobnosti in šele potem odgovoril". Toda uradni podatki podjetja kažejo, da je Knafelc bil in je še vedno 100-odstotni in tako edini lastnik podjetja Grecom, je pa kmalu po imenovanju na uredniško funkcijo Dela samo svojo direktorsko funkcijo znotraj podjetja formalno prepisal na javnosti neznano Heleno Mihelčič. Glede na dejstvo, da je stalno bivališče omenjene Helene Mihelčič na istem naslovu kot stalno bivališče Gregorja Knafelca, tam pa je tudi sedež podjetja, lahko povsem upravičeno in logično sklepamo, da je Knafelc za zakonito zastopnico svojega podjetja postavil svojo zasebno spremljevalko. Da Knafelc ne bi vedel takšnih pomembnih in velikih "podrobnosti", da podjetje, ki je v njegovi lasti in ga je neposredno vodil do 2. februarja letos, zdaj pa ga na papirju vodi njegova zasebna partnerica, je seveda popolni nesmisel in čisto sprenevedanje ali laž urednika Dela.
Podjetje Grecom, d. o. o., je po podatkih Ajpesa lani imelo nekaj več kot 124 tisoč evrov prihodkov in dobrih 8 tisoč evrov dobička.

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Razkritje: Panama Papers direktno na Delu. Tudi urednik časopisa Delo posluje v davčni oazi.