objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Četrtek, 15. september 2016 ob 06:38

Razkritje: Panama Papers direktno na Delu. Tudi urednik časopisa Delo posluje v davčni oazi (II.)
Objavljamo Popravek na članek Razkritje: Panama Papers direktno na Delu. Tudi urednik časopisa Delo posluje v davčni oazi, objavljen 13.9.2016.
Bojan Požar

Odpri galerijo

 
POPRAVEK
V članku "Razkritje: Panama Papers direktno na Delu. Tudi urednik časopisa Delo posluje v davčni oazi", ki je bil objavljen na Pozareport.si 13. 9. 2016, so zapisane nekatere trditve, ki niso resnične, nekatere pa so zavajajoče, kot bo pojasnjeno v nadaljevanju.
Trditev, da preko družbe Grecom na skrivaj poslujem v davčnih oazah, ni resnična, saj so vse transakcije družbe Grecom, tudi transakcija, ki jo izpostavlja članek, objavljene v javno dostopnih bazah. Družba Grecom posluje transparentno, poravnane pa ima tudi vse davčne obveznosti, zato ni v poslovanju družbe nič skrivnostnega ali spornega, kot se to neutemeljeno poskuša prikazati v članku.
Zapis, da me je Bojan Požar pisno zaprosil za komentar priloženih dokumentov, ni resničen, saj dokumentov ni priložil. Napačen in zavajajoč je tudi zapis o mojem odgovoru. Dejstvo je, da nisem več direktor družbe Grecom, pri čemer ni šlo le za formalen prenos, ki naj bi bil izveden le "na papirju", kot je neresnično navedeno v članku, saj družbe niti formalno niti neformalno ne vodim več jaz. Požarju tudi nisem nikoli odgovoril, da za posle družbe Grecom ne vem, kot se neresnično prikazuje v članku, ampak sem mu pojasnil, da bom preveril in mu odgovoril, a te priložnosti seveda nisem dobil.
Neutemeljen pa je tudi zapis o tem, kaj naj bi moje imenovanje za v. d. odgovornega urednika Dela pomenilo v novinarski srenji. Z novinarji in uredniki Dela namreč tvorimo dobro ekipo, v kateri vlada spoštovanje in želja doseči skupne cilje."
Gregor Knafelc,
v. d. odgovornega urednika časopisa Delo in delo.si
 

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Razkritje: Panama Papers direktno na Delu. Tudi urednik časopisa Delo posluje v davčni oazi (II.)