objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Torek, 27. september 2016 ob 06:30

Grki in Jurenec po svoje plenijo Planet TV. Pol milijona na leto za svetovanje v Amsterdam.
Sodni sklepi razkrivajo svetovalno pogodbo med Planet TV in grško družbo na Nizozemskem, kjer naj bi tretjino direktorskih prihodkov za vodenje zgubaške televizije dobival direktor Marijan Jurenec.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Senat višjega sodišča v Ljubljani pod vodstvom višje sodnice svetnice Vesne Jenko je razveljavil sklep o uvedbi prisilne poravnave televizijske družbe Antenna SL TV, d. o. o., (številka sklepa 3351/2016, z dne 20. 7. 2016), ki izdaja televizijski program Planet TV, uvedeno na predlog manjšinskega lastnika Telekoma Slovenije, primer pa vrnil na prvostopenjsko sodišče v ponovno odločanje.
Za osvežitev spomina: večinska, 51-odstotna lastnica Planet TV, je grška medijska korporacija Antenna Group, manjšinska, 49-odstotna lastnica družbe, pa je TSmedia, hčerinska družba Telekoma Slovenije. Kot je že znano, je televizija Planet TV pod vodstvom direktorja Marijana Jurenca doslej pridelala že okroglih 32 milijonov evrov izgube (vir: Ajpes) ter zapadla v milijonske dolgove. Mimogrede, sklep višjega sodišča je bil sprejet 14. septembra, vodstvo Planet TV pa je javnost o tem obvestilo šele včeraj zvečer, češ, Planet TV "ni več v prisilni poravnavi in lahko normalno posluje".
Toda sodni dokumenti, tudi sklep višjega sodišča (del katerega objavljamo zgoraj desno), kaže tudi na to, kako so grški večinski lastniki in po naših informacijah tudi Marijan Jurenec, brezskurpulozno izčrpavali slovensko televizijo. Ne samo da kot večinski lastniki - po navedbah Telekoma Slovenije - niso hoteli pokrivati dolgov prezadolžene televizije, še več, denar, ki ga je v televizijo Planet TV dajal Telekom Slovenije, predvsem v obliki posojil, so Grki zase črpali tudi na podlagi tako imenovanih licenčnih in celo svetovalnih pogodb.

ANTENNA TV A.E. IN ANTENNA GROUP B.V.

Planet TV pod vodstvom Marijana Jurenca je tako na primer z grško družbo Antenna TV A.E. iz Aten sklenil "licenčno pogodbo" za 350 tisoč evrov letno, za dobo petih let. Še bolj zanimiva pa je svetovalna pogodba med Planet TV in družbo Antenna Group B.V. iz Amsterdama, po kateri mora Planet TV (Antenna SL TV, d. o. o., ki v priloženem sodnem sklepu nastopa kot "upnik") letno plačevati 500 tisoč evrov za svetovanje pri vodenju televizijske dejavnosti - Antenni Group B.V. iz Amsterdama. Sodeč po sodni dokumentaciji so pri Telekomu Slovenije prepričani, da gre za "fiktivne storitve". No, vsekakor je izjemno nenavadno, zakaj bi slovenska televizija Planet TV večinskemu lastniku (grški korporaciji) na Nizozemsko nakazovala pol milijona evrov na leto za svetovanje, manjšinski lastnik Planet TV, torej Telekom Slovenije, pa naj bi vse to financiral in se ob tem čudil, ker naj bi šlo za storitve, ki niso bile opravljene.
In ker je Telekom Slovenije državno podjetje, je problem še večji, saj zadeva tudi davkoplačevalce. Prisilni poravnavi, ki jo je na sodišču predlagal Telekom Slovenije, sta nasprotovali prav ti dve grški družbi, Antenna TV A.E. in Antenna Group B.V., pritožbo pa so jim spisali pri ljubljanski odvetniški družbi Rojs, Peljhan, Prelesnik & partnerji.

ZANESLJIVI VIRI: JURENCU 100 TISOČ EVROV NA NIZOZEMSKEM

Da Telekomov denar odhaja ravno v Amsterdam, pa morda sploh ni naključje. Po naših zanesljivih informacijah naj bi namreč direktor Planet TV Marijan Jurenec približno tretjino svojih direktorskih prihodkov dobival na Nizozemskem. Njegovi nizozemsko prihodki naj bi znašali okoli 100 evrov na leto, preostali dve tretjini, torej še 200 tisoč evrov, pa Jurenec "legalno" prejema v Sloveniji. Na Nizozemskem naj bi Jurenca sicer plačevali "Grki", vendar, kot kaže, z denarjem, ki prihaja iz Slovenije. 
 
 
 

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Grki in Jurenec po svoje plenijo Planet TV. Pol milijona na leto za svetovanje v Amsterdam.