objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sobota, 29. oktober 2016 ob 07:03

Bitka za novega Čeferina. Mijatović izgublja, Simič dobiva, tretji človek Matjaž Nemec?
Za funkcijo predsednika Nogometne zveze Slovenije se zdaj poteguje tudi znani politik Matjaž Nemec, podpredsednik državnega zbora in poslanec Socialnih demokratov.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Matjaž Nemec se po novem poteguje tudi za funkcijo predsednika Nogometne zveze Slovenije.
V spopad za funkcijo novega predsednika Nogometne zveze Slovenije po naših zanesljivih informacijah vstopa tudi Matjaž Nemec, podpredsednik državnega zbora in poslanec Socialnih demokratov. Nemec je sicer nekdanji nogometaš mladinskih kategorij Nove Gorice in Bilj, kjer je tudi podpredsednik kluba, v kandidaturo pa naj bi ga nagovorili "Novogoričani". Nemec, ki vsako poletje v Biljah organizira dobrodelno nogometno tekmo slovenskih športnikov in drugih znanih Slovencev, nam kandidature za predsednika NZS ni zanikal niti potrdil.
Je pa situacija zdaj, na kratko, naslednja. David McDowell Zor naj bi že izpadel iz igre, že prej pa sta se mislim na kandidaturo morala odpovedati ljubljanski župan Zoran Janković in poslovnež Dušan Olaj. Slednji bi kot lastnik podjetja Dual takoj prišel v kolizijo interesov, ker se njegovo podjetje ukvarja tudi s postavljanjem balonov za pokrivanje športnih igrišč in travnatih površin za nogometna igrišča, Janković pa ne izpolnjuje enega od formalnih pogojev, to je treh let zaporednega dela v nogometu.

MIJATOVIĆ. VRŠILEC DOLŽNOSTI, ON ZDAJ PA KANDIDIRA?!

Ko je kandidaturo napovedal Ivan Simič, naj bi krog Aleksandra Čeferina začel potihoma lobirati za podpredsednika NZS Radeta Mijatovića, ki pa je - po Čeferinovem odhodu - tudi vršilec dolžnosti predsednika NZS. Toda Mijatović se je znašel v dvojnih težavah. Prvič, Čeferin je javno povedal (tam na koncu intervjuja v časopisu Večer), da je Mijatovića za vršilca dolžnosti predsednika NZS postavil zato, ker Mijatović ne bo kandidiral za predsednika in zato ne bo mogel izkoriščati funkcije začasnega predsednika za svojo kandidaturo, zdaj pa Mijatović ne samo da kandidira, kar naenkrat velja celo za kandidata s tiho Čeferinovo podporo?! Druga, še večja zagata pa je v tem, da Mijatović, kot naj bi se izkazalo v preteklih tednih, nima podpore med MNZ, to je medobčinskimi nogometnimi zvezami, ki prek svojih delegatov volijo predsednika NZS, ker prihaja iz sodniških vrst, in zato, kot je slišati, definitivno ne bo izvoljen. Ampak bo namesto njega izvoljen Ivan Simič. Mijatović naj bi imel podporo samo na Gorenjskem in na Ptuju, kjer nogomet obvladuje sodniška organizacija, in še delno v Ljubljani. Večji del Ljubljane pa naj bi bil naklonjen Simiču, ki naj bi ga podpirali tudi "Mariborčani", kjer naj bi bil glavni Simičev lobist Zlatko Zahovič, športni direktor NK Maribor. Mijatović torej izgublja, Simič pridobiva, si pa Čeferin, kot je slišati, želi vse kaj drugega, kot pa je izvolitev Ivana Simiča. Zato naj bi v igro vstopil "tretji človek" - Matjaž Nemec. Njegova ovira pa je (verjetno) to, da je poklicni politik.
Volitve novega predsednika Nogometne zveze Slovenije bodo po naših informacijah 15. decembra, to je sedem dni pred velikim tradicionalnim prednovoletnim srečanjem nogometne zveze na Brdu pri Kranju, ki bo 22. novembra. Na volitvah bodo poleg predsednika volili tudi štiri podpredsednike, do srečanja ali sprejema, tako naši viri, pa računajo, da se bodo strasti že umirile ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Matjaž Nemec Ivan Simič Radenko Mijatović zoran janković dušan olaj aleksander čeferin Zlatko Zahovič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Bitka za novega Čeferina. Mijatović izgublja, Simič dobiva, tretji človek Matjaž Nemec?