objavi na
pozareport.si

forum

Nedelja, 6. november 2016 ob 08:00

Spopad za nogometno zvezo. Je Radenko Mijatović lagal in prevaral Čeferina?!
Bojan Požar

Odpri galerijo

Mijatović za Ekipo - 29. oktobra. Dva tedna prej je Čeferin dejal, da Mijatović ne bo kandidiral.
"... V treh mesecih morajo biti volitve. Zvezo zdaj vodi Radenko Mijatović, ki sem ga kot enega od podpredsednikov pooblastil, ker mu zaupam in je sposoben, prav pa je tudi, da sem s tem pooblastil nekoga, ki mi je vnaprej povedal, da ne bo kandidiral za predsednika, ker ne bi bilo prav, da predvolilne postopke vodi nekdo, ki je sam kandidat ..."
Tako je Aleksander Čeferin, novi predsednik Evropske nogometne zveze (UEFA) in bivši predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS), odgovoril novinarju Tomažu Rancu v daljšem intervjuju za mariborski časopis Večer na vprašanje, ali bo koga (torej osebno Čeferin) podprl pri kandidaturi za predsednika NZS (faksimile celotnega odgovora objavljamo na koncu članka). To je bilo 15. oktobra.
Dva tedna kasneje pa Radenko ali Rade Mijatović, sicer član uprave Cetisa, kandidira za predsednika NZS?! In to na polno, kar je že 29. oktobra potrdil za športni časopis Ekipa, pred dvema dnevoma pa tudi v pogovoru za Pop TV. Še več, Mijatović se hvali in lobira, da ga pri njegovi kandidaturi podpira "establišment NZS", vključno s krogom bivšega predsednika Čeferina, ki pa se v povezavi z Mijatovićevo kandidaturo sicer javno še ni oglasil. Tako ali drugače.
Zato zdaj (o)ostaja odprto vprašanje, ali se je Mijatović pred prevzemom funkcije začasnega predsednika NZS Čeferinu preprosto zlagal, da (on) ne bo kandidiral za funkcijo predsednika NZS (in tako Čeferina tudi prevaral), ali pa gre za kakšno drugo zakulisno igro. In če se je res zlagal, se postavlja vprašanje, ali lahko takšen profil človeka vodi nogometno zvezo, ki prisega na integriteto in poštenost.

				Aleksander Čeferin o Radenku Mijatoviću v časopisu Večer, 15. oktobra 2016<br>
			Aleksander Čeferin o Radenku Mijatoviću v časopisu Večer, 15. oktobra 2016
Mimogrede. Časopis Ekipa naj bi, kot pravijo v nogometnih krogih, izrazito navijal za Radenka Mijatovića. Predvsem zato, ker naj bi sodniška organizacija, od koder prihaja Mijatović, vedno imela močan vpliv na uredniško politiko Ekipe. Insaderji pa opozarjajo tudi na manj znano zasebno povezavo med Martinom Odlazkom, lastnikom Ekipe, ter Tomažem Veselom, predsednikom računskega sodišča in predsednikom komisije za revizijo in skladnost (Audit and Compliance Committee) na Mednarodni nogometni zvezi (FIFA).

ANKETA NA TWITTERJU: RADENKOVIĆ ZADNJI

In še majhna zanimivost: Mirko Mayer, novinar televizije Planet TV, je na Twitterju objavil priložnostno anketo, koga si javnost želi za novega predsednika NZS. Največ glasov bi dobil tisti (neimenovani) kandidat, ki bi ga podprl Aleksander Čeferin, na drugem mestu je pristal davčni svetovalec Ivan Simič, takoj za njim podpredsednik državnega zbora in vidni član Socialnih demokratov Matjaž Nemec, daleč zadaj pa je ostal "kandidat establišmenta" NZS - Radenko Mijatović.
 
Več člankov o spopadu za funkcijo novega predsednika Nogometne zveze Slovenije si lahko preberete tukaj in tukaj.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Radenko Mijatović aleksander čeferin Matjaž Nemec Ivan Simič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Janez Kepic-Kern

2019-10-15 18:28:35


O KPS STALINISTIČNEM STRATEGU dr. D. - ZA PREVZEM OBLASTI . Pričevanje: leta cca 1973. sem kot ob delu šolajoči se in planinec pomagal nekemu oskrbniku neke sindikalne planinske koče v Kamniških - MARKIRATI neko novo planinsko pot. V tisti planinski koči sta se za par dni nastanila dva starejša gospoda - pardon "tavarišča" preko 6o let stara. Eden od njiju je bil malo znani,a realni STRATEG PREVZEMA STALINISTIČNO-KOMUNISTIČNE OBLASTI V SLOVENIJI - realni dr. D.. Ker je bilo tiste dni vreme v hribih nad Golnikom - slabo, smo se v koči - na toplem - veliko pogovarjali. Visoki starec dr. B. - je meni tedaj mlademu Janezu - pripovedoval, kako je med vojnama uvajal v politiko "žal" naše - najbolj znane KPS STALINISTE: ogromno malo znanih realnih detajlov, karakteristik stalinističnih KPS oseb - mi je - - povedal sam od sebe. Imel sem občutek, da se IZPOVEDUJE. BIL JE - globoko žalosten - glede vsega. Naslednje jutro so bilo po radiu nekaj neveselih pesmi klasika - V. VODOPIVCA. Dobro se spomnm, da mi je dr.D. rekel:"KO BI TA VODOPIVEC PIL KAJ DRUGEGA KOT - VODO, bi skladal manj žalostne - bolj VESELE PESMI. Janez - daj ugasni radio" TUDI STALIN KOMUNISTIČNA " STRATEGIJA" se je dr. D-ju - SKVARILA: NIHČE "STALIN-TITO- KARDELJ - KOMUNIZMA" - ni maral ! Naslednje leto - je visoki stalinistični starec dr. D - UMRL. Ker ima dr. B veliko čisto ok živečih potomcev, polnih podatkov - o dr. D.-ju - ne bom zapisal. Eden od njegovih sinov - je storil - samomor drugi pa večino življenja ni bil redno zaposlen. NE MI, NA PROSIM PISATI O KOMUNISTIČNO STALINSKIH POLIT STRATEGIJAH: globoko negativne so.
Henrik Stanjko

2019-10-15 17:54:13


Vsi govorite o "desnici".... A je SDS desnica? A je NSi desnica? So malo bolj desno usmerjeni levičarji. SIcer pa kakor ugotavljate, da na našem območju ni desne stranke... pa je, pa je nihče ne voli ali podpira, iz vedno enakih ali istih razlogov: ja pa ta je ta in ta, pa mu gre samo za denar, mu gre samo za oblast, pa ima ljubico, pa.... Vedno se najde nekaj. Ker Slovenci nismo za ekstreme, razen v športnih panogah seveda. Smo narod, ki potrpi in čaka.... v medčasu pa se znajdemo oziroma se poskušamo znajti po balkansko (kar smo se pač v peteklih desetletjih naučili a očitno še ne obvladamo dovolj teh spretnosti). Zato pa smo tam, kjer smo: ker nimamo že desetletja nihče ne udejanja naše narodne identitete (kulture,jezika,tredicije,...). Zakaj so nas v bivši skupni državi in tudi po svetu imeli vedno za pridne,veste,delovne, zaupanje vredne delavce in ljudi? In ne mi replicirat iz razloga, da so nas lažje molzli in vlekli za nos... Zakaj pa smo danes samo še senca tistega, kar smo enkrat bili: slovenski ponos in borbenost se je nekje izgubil... Sami neki spletni kavčni "hujskači", komentatorji in ... In ponovno mi ne replicirat, da so za to odgovorni drugi ali vodilni ali oblast.... Riti usrane! Enkrat za vselej: Janša,Mesec, Kangler,Podobnik, Kučan,.... mi je vse eno... SEM SLOVENEC in ME SKRBI ZA SLOVENIJO! In še to: še nobena diktatura ni sestopila z oblasti prostovoljno ali na volitvah. Upam, da se strinjate. In lep primer takega razmišljanja imamo v g.Požarju&co;..... Pa tudi oni imajo nekaj za bregom in delajo napake, pa ne vem kaj.... in: vseeno, nekaj naredijo in tudi veliko tvegajo... Zato pa jih veliko podpira.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Spopad za nogometno zvezo. Je Radenko Mijatović lagal in prevaral Čeferina?!