objavi na
pozareport.si

forum

Nedelja, 6. november 2016 ob 08:00

Spopad za nogometno zvezo. Je Radenko Mijatović lagal in prevaral Čeferina?!
Bojan Požar

Odpri galerijo

Mijatović za Ekipo - 29. oktobra. Dva tedna prej je Čeferin dejal, da Mijatović ne bo kandidiral.
"... V treh mesecih morajo biti volitve. Zvezo zdaj vodi Radenko Mijatović, ki sem ga kot enega od podpredsednikov pooblastil, ker mu zaupam in je sposoben, prav pa je tudi, da sem s tem pooblastil nekoga, ki mi je vnaprej povedal, da ne bo kandidiral za predsednika, ker ne bi bilo prav, da predvolilne postopke vodi nekdo, ki je sam kandidat ..."
Tako je Aleksander Čeferin, novi predsednik Evropske nogometne zveze (UEFA) in bivši predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS), odgovoril novinarju Tomažu Rancu v daljšem intervjuju za mariborski časopis Večer na vprašanje, ali bo koga (torej osebno Čeferin) podprl pri kandidaturi za predsednika NZS (faksimile celotnega odgovora objavljamo na koncu članka). To je bilo 15. oktobra.
Dva tedna kasneje pa Radenko ali Rade Mijatović, sicer član uprave Cetisa, kandidira za predsednika NZS?! In to na polno, kar je že 29. oktobra potrdil za športni časopis Ekipa, pred dvema dnevoma pa tudi v pogovoru za Pop TV. Še več, Mijatović se hvali in lobira, da ga pri njegovi kandidaturi podpira "establišment NZS", vključno s krogom bivšega predsednika Čeferina, ki pa se v povezavi z Mijatovićevo kandidaturo sicer javno še ni oglasil. Tako ali drugače.
Zato zdaj (o)ostaja odprto vprašanje, ali se je Mijatović pred prevzemom funkcije začasnega predsednika NZS Čeferinu preprosto zlagal, da (on) ne bo kandidiral za funkcijo predsednika NZS (in tako Čeferina tudi prevaral), ali pa gre za kakšno drugo zakulisno igro. In če se je res zlagal, se postavlja vprašanje, ali lahko takšen profil človeka vodi nogometno zvezo, ki prisega na integriteto in poštenost.

				Aleksander Čeferin o Radenku Mijatoviću v časopisu Večer, 15. oktobra 2016<br>
			Aleksander Čeferin o Radenku Mijatoviću v časopisu Večer, 15. oktobra 2016
Mimogrede. Časopis Ekipa naj bi, kot pravijo v nogometnih krogih, izrazito navijal za Radenka Mijatovića. Predvsem zato, ker naj bi sodniška organizacija, od koder prihaja Mijatović, vedno imela močan vpliv na uredniško politiko Ekipe. Insaderji pa opozarjajo tudi na manj znano zasebno povezavo med Martinom Odlazkom, lastnikom Ekipe, ter Tomažem Veselom, predsednikom računskega sodišča in predsednikom komisije za revizijo in skladnost (Audit and Compliance Committee) na Mednarodni nogometni zvezi (FIFA).

ANKETA NA TWITTERJU: RADENKOVIĆ ZADNJI

In še majhna zanimivost: Mirko Mayer, novinar televizije Planet TV, je na Twitterju objavil priložnostno anketo, koga si javnost želi za novega predsednika NZS. Največ glasov bi dobil tisti (neimenovani) kandidat, ki bi ga podprl Aleksander Čeferin, na drugem mestu je pristal davčni svetovalec Ivan Simič, takoj za njim podpredsednik državnega zbora in vidni član Socialnih demokratov Matjaž Nemec, daleč zadaj pa je ostal "kandidat establišmenta" NZS - Radenko Mijatović.
 
Več člankov o spopadu za funkcijo novega predsednika Nogometne zveze Slovenije si lahko preberete tukaj in tukaj.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Radenko Mijatović aleksander čeferin Matjaž Nemec Ivan Simič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Spopad za nogometno zvezo. Je Radenko Mijatović lagal in prevaral Čeferina?!